Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Robotik kodlama sınıfı açıldı, rehber öğretmenlerle sorunlar değerlendirildi

Robotik kodlama sınıfı açıldı, rehber öğretmenlerle sorunlar değerlendirildi

Robotik kodlama sınıfı açıldı, rehber öğretmenlerle sorunlar değerlendirildi

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu; yarıyıl tatilinin sona ermesi eğitim öğretimde 2. Dönemin başlaması üzerine ilk ziyaretini Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi’ne yaptı. Robotik kodlama sınıfının açılışın yapan Vali Kumbuzoğlu 25 farklı okulun rehber öğretmenleri ile bir araya geldi. 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi’ne ziyarette bulundu. Yarıyıl tatilinin bitmesiyle Ahmet Cevdet Paşa Sosyal Bilimler Lisesi’ni Ziyaret eden Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu öğrenciler ve öğretmenler ile bir araya geldi.

Öğrenciler ile bir süre sohbet eden Vali Kumbuzoğlu yeni eğitim yılında öğrencilere başarılar dileyerek 2017 yılında geçirdiği kalp krizi sonucu vefat eden Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Eren Koçaş’ın isminin verildiği Robotik Kodlama sınıfının açılış törenine katıldı. 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu yaptığı konuşmasında “Robotik Kodlama sınıflarımızı her ilçede bir tane merkez de 8 tane olmak üzere toplam Aksaray’a 15 adet Robotik Kodlama Sınıfı kazandırmış bulunmaktayız. Öğrencilerimizin iyi bir araştırmacı ve analiz düşüncelerinin artması gerekiyor. Robotik kodlama sınıflarımızın önemi burada devreye girmekte. Öğrencilerimizin fikirlerini, projelerini burada tasarlayarak hayata geçiriyor. Robotik Kodlama sınıflarımızın sayısının arttırılması çok büyük önem arz etmektedir. Hayırsever Hakan Ülkü beye çok teşekkür ediyorum”dedi.

Robotik kodlama sınıfını gezen Vali Kumbuzoğlu, öğrencilerin kodlama yazılımları ile oluşturduğu minik robotlar hakkında bilgi aldı. Öğrencilere başarı dileklerini ileten Vali Kumbuzoğlu daha sonra 25 farklı okulun rehber öğretmenleri ile bir araya geldi.

Toplantıda okullarda bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar ile ikinci yarıyıl döneminde yapılması planlanan çalışmalar istişare edildi. Toplantının ana gündem konularından olan rehber öğretmen/psikolojik danışmanların kariyer ve tercih danışmanlığındaki rolü ile ilgili görüşlerin alındığı toplantıda Aksaray genelinde akademik başarıyı artırma çalışmalarında rehberlik hizmetlerinin önemi vurgulandı. 

Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu öğrencilerin sağlıklı bir eğitim görmesi ve okulda başarıya giden yolda rehber öğretmenlerinden geçtiğini vurgulayarak “Değerli öğretmenlerim çocuklarımız eğitim hayatında yoğun bir ders çalışma maratonunun ortasında kendilerini buluyor. İlkokul çağından üniversite tercihi yapana kadar evlatlarımız sizlerle yol yürüyor. Bu noktada el birliği ile onlara en iyi şekilde rehberlik etmeliyiz. Bu noktada bize düşen ne varsa yapmaya hazırız’ 



Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Merkez'in rezervleri azalışta!
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Yeni müfredat askıya çıkarılıyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu