Rektör Şahin,Üstün Yetenekli Öğrenciler Gelecek Açısından Çok Önemli

Rektör Şahin,Üstün Yetenekli Öğrenciler Gelecek Açısından Çok Önemli

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, bilim ve sanat çalışmalarına olan yatkınlığın erken yaşlardan itibaren programlı bir şekilde desteklenmesinin, gelecek için atılan en anlamlı adımlardan birisi olduğunu söyledi.

Şahin, üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Aksaray Bilim ve Sanat Merkezini (BİLSEM) ziyaret etti. Merkez Müdürü Adil Bölükbaş ve ekibiyle, merkezde yer alan fen, sosyal ve güzel sanatlar atölyelerini gezen Prof. Şahin, burada öğrencilerin yaptığı çalışmaları inceledi ve eğitim programlarına katıldı. Bilim ve sanat yetenekleri ile dikkat çeken öğrencilerin erken yaşlarda fark edilmesinin ve ilgilendikleri alanda özel ve sistemli bir şekilde eğitilmelerinin sadece akademik başarı anlamında değil, toplumsal gelecek açısından da çok kıymetli olduğuna dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Müzik, resim, teknoloji, bilişim, matematik, tarih, edebiyat… Üstün yetenekli öğrencilerin akademik olarak desteklenmesi ve profesyonel biçimde yönlendirilmeleri, gerek bilimsel, gerekse sosyal ve sanatsal alanlardaki başarımızı doğrudan ilgilendirmektedir. Bu öğrenciler, gelecekte ortaya koyacakları çalışmalarla da önemli bir potansiyeli temsil etmektedir ve ülkemizin yarınları açısından çok değerlidir” dedi. Bilimsel ve sanatsal çalışmalar noktasında BİLSEM’le işbirliği içinde olduklarını da kaydeden Şahin, ASÜ’nün tüm imkânlarının merkezin hizmetinde olduğunu vurguladı.

Merkezde, ilkokuldan lise düzeyine kadar farklı yaş gruplarından 300 öğrenci, bilimsel, teknolojik ve sanatsal bakımdan, kendi ilgi alanlarına giren hususlarda özel olarak eğitiliyor. 



Kınık’ın efsane çömlek ustası Salim Yaşar’a son veda
"Her Bilet Bir Fidan" kampanyası başladı... YHT yolcuları 13 milyon fidanın dikimine katılacak
Aksaray’ın Yetiştirdiği İş İnsanı Tuğrul Pınardağ Gözyaşlarıyla Toprağa Verildi
SGK ile ilgili '65 yaş üzeri böbrek kanseri hastalarına ilaç verilmiyor' iddiasına yalanlama
Aksaray Sağlıkta Güçleniyor: Eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Modern Aile Sağlığı Merkezi’ne Dönüştürülüyor
MHP’den Dervişoğlu’na sert tepki: Türk Devleti teröristle pazarlık yapmaz
Hac kuraları çekildi! Sonuçlar saat 20'de E-Devlet'te
Aksaray Belediyesi’nden Otizm Farkındalığına Yönelik Yeni Eğitim Programı
Dervişoğlu: İhanet sözü bile vahameti anlatmak için yetersiz
Sakarya’da Kasım etkinlikleri ikili programla sürüyor
Erdoğan: Terörsüz Türkiye, huzur ve kardeşlik içinde yaşayan mutlu Türkiye’dir
Bakan Göktaş'tan 2. Dünya Sosyal Kakınma Zirvesi değerlendirmesi
Bursa Gürsu'nun yollarına Büyükşehir eli
ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı
Ankara Keçiören’de “Atatürk’ü Anlamak” semineri düzenlendi
  • Perşembe 17.3 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli