Aksaray

28.04.2024

  • İMSAK 04:12
  • GÜNEŞ 05:44
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:39
  • YATSI 21:05

“PROJELERİMİZİ BAŞKA ADAYLARDA SAHİPLENDİ, BU BİZİ MUTLU EDİYOR”

“PROJELERİMİZİ BAŞKA ADAYLARDA SAHİPLENDİ, BU BİZİ MUTLU EDİYOR”

“PROJELERİMİZİ BAŞKA ADAYLARDA SAHİPLENDİ, BU BİZİ MUTLU EDİYOR”

CHP'nin Aksaray Belediye Başkanı adayı Pelinsu Yıldırım Demir, yerel seçimlere sayılı günler kala hemşehrileri ile bir araya gelmeye hız kesmeden devam ediyor. Gündüz saatlerinde Büyük Bölcek Caddesi'nde bulunan esnafları ziyaret eden Yıldırım Demir, akşam ise gençlerin sıkça vakit geçirdiği Kafeler Caddesi olarak bilinen Ebulfeyz Elçibey Caddesi'nde gençlerle bir araya geldi. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretlerde “biz projelerimiz dillendirdikçe başka adaylarda projelerimizi kullanmaya başladı. Bu bizi mutlu ediyor. Sayemizde kim kazanırsa kazansın bizim projelerimiz Aksaray'a fayda sağlayacak” dedi.

Yıldırım Demir'in gençlerle paylaştığı projeleri şu şekilde:

İçme Suyu: Modern arıtma tesislerinden oluşan bir içme suyu projesiyle musluktan içilebilecek temiz içme suyu sağlayacaklarını söyledi.

Sanat Sokağı: Tarihi yapıların bulunduğu Zincirli Mahallesi'nde resim, müzik, heykel gibi sanat atölyelerinden oluşan bir sanat sokağı oluşturacaklarını ifade etti.

Ücretsiz Düğün Salonu: Belediye bünyesinde yapılacak kapalı ve kır düğün salonları ile gençlerin sokak düğünlerine mecbur kalmayacağını ve gençlerin mutluluğuna katkı sağlayacaklarını söyledi.

Nesiller Arası Aktarım Merkezi: Yaşlılar, gençler ve çocukların sosyalleşeceği yaşam merkezleri kuracaklarını ve bu merkezlerde kuşaklar arası kültür aktarımını sağlayacaklarını açıkladı.

Altı Park, Üstü Park: Zemin altına katlı otoparklar yaparak otopark sorununu çözeceklerini ve üstlerini yeşil alan olarak düzenleyerek vatandaşlara nefes alacakları bir ortam sunacaklarını belirtti.

Modern Aksaray Stadyumu: Uluslararası standartlara uygun bir stadyum yaparak Aksaray'ın tüm spor takımlarına imkân ve alt yapı desteği sağlayacaklarını ifade etti.

Halk kart: İhtiyaç sahibi vatandaşlara halk kart vererek anlaşmalı marketlerden temel ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini ve bu sayede vatandaşların gönüllerince çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini belirtti.

Kreş ve Etüt Merkezleri: Çalışmak isteyen kadınların çocuklarını güvenle emanet edebileceği belediyeye ait kreşler açacaklarını belirtti. Eğitim hayatlarında çocuklara ve gençlere destek olmak için etüt merkezleri açacaklarını, açtıkları merkezlerde atanamayan öğretmenlerinde işlerini yapmasına fırsat sağlayacaklarını belirtti.

Kantin Desteği: Halkçı belediyecilik anlayışıyla asgari ücret ve daha alt gelir sahibi ailelerin çocuklarına ücretsiz kantin ve kırtasiye desteği sağlayacaklarını söyledi.

Yeni kent Merkezi: Eski sanayi sitesinin bulunduğu alanda yapacakları imar revizyonu ile Aksaray'a yeni bir kent merkezi kazandıracaklarını ve böylece birçok soruna çözüm bulacaklarını belirtti.

Genç Paket: Üniversiteye hazırlıktan iş hayatına kadar gençlerin her aşamada yanlarında olacaklarını ve belediye bünyesinde oluşturacakları genç paket ile gençlere destek vereceklerini açıkladı.

Kent Müzesi: Cumhuriyet dönemi eserlerinin sergilendiği tarihi cezaevini kent müzesine dönüştüreceklerini belirtti.

Afete Hazır Kent: Olası bir afete karşı 1000 adet konteynırdan oluşan altyapısı tamamlanmış konteynır kenti kuracaklarını belirtti.

Yıldırım Demir,  Daha yapmayı planladığımız birçok şey var. Liyakatli kadromuz ve sizler ile Aksaray'ı geleceğe, Aksaray'ı büyük şehre birlikte taşıyacağız. Her şey desteklerinizle daha güzel olacak dedi"

Gençler sık sık Pelinsu Yıldırım Demir’i “ Doğrusu Pelinsu” diye seslenerek durdurup fotoğraf çektirdi.



İYİ Parti'nin yeni başkanı belli oldu
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 22.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı