Prof. Dr. Himmet Karadal: “Türkiye, Havacılık Eğitiminde Küresel Merkez Olabilir”

Prof. Dr. Himmet Karadal: “Türkiye, Havacılık Eğitiminde Küresel Merkez Olabilir”

Prof. Dr. Himmet Karadal: “Türkiye, Havacılık Eğitiminde Küresel Merkez Olabilir”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, 16-18 Nisan 2025 tarihleri arasında Girne Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Safe and Green Tomorrow 2025 Uluslararası Havacılık Kongresi’ne ev sahipliği yaptı. 40’tan fazla üniversiteden akademisyenlerin ve havacılık sektörünün önde gelen temsilcilerinin katıldığı kongrede, sürdürülebilir havacılığın geleceğine dair önemli mesajlar verildi.

Kongrenin açılış oturumunda; KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Enver Öztürk, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Yurtsever, Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi, İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Yozgat, TÜBİTAK’tan Dr. Abdullah Zahid Turan ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nden Prof. Dr. Himmet Karadal konuşma yaptı.

Kongreye davetli konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Himmet Karadal, Türkiye’nin havacılık eğitimindeki güçlü potansiyeline dikkat çekti. Sunumunda mevcut sektör sorunlarını ele alan Karadal, çözüm odaklı sürdürülebilirlik politikalarının ve eğitim altyapısının stratejik önemine vurgu yaptı.

Türkiye, stratejik konumu, gelişmiş altyapısı ve üniversitelerimizin katkılarıyla havacılık eğitiminde küresel düzeyde bir merkez olabilecek potansiyele sahiptir,” diyen Karadal, yalnızca İstanbul’un değil, Antalya, Aksaray ve Niğde gibi şehirlerin de bu alanda önemli eğitim üsleri hâline gelebileceğini belirtti.

Türkiye’de havacılık sektörünün dünya ortalamasına kıyasla üç kat daha hızlı geliştiğini vurgulayan Karadal, bu büyümenin çevreci teknolojiler, yenilikçi eğitim anlayışı ve uluslararası akademik iş birlikleriyle desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi. Özellikle Türk Dünyası ile geliştirilecek stratejik ortaklıkların, bölgesel güç birliği açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Konuşmasının sonunda Karadal, “Yenilikçi eğitim anlayışı ve sürdürülebilirlik vizyonumuzla, daha güvenli, çevreci ve başarılı bir havacılık geleceğini birlikte inşa edebiliriz,” diyerek tüm paydaşları ortak bir vizyon etrafında iş birliğine davet etti.



Bakan Göktaş'tan 2. Dünya Sosyal Kakınma Zirvesi değerlendirmesi
Bursa Gürsu'nun yollarına Büyükşehir eli
ASÜ, Ortak Eğitim Programı Kapsamında 45 Firma ile İş Birliği Anlaşması İmzaladı
Ankara Keçiören’de “Atatürk’ü Anlamak” semineri düzenlendi
Anadolu’nun lezzetlerine AB tescili devam
41 ilde silah kaçakçılığına darbe! 3 binden fazla tabanca ele geçirildi!
Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplarda
Bakan Kacır: Türkiye bilimsel yayınlarda 14’üncü sıraya yükseldi
Aksaray’da Silahlı Alacak Verecek Kavgası: 1 Ölü, 2 Yaralı
MEB'in 'Resimle Anlat, Ahiliği Yaşat' için son başvuru 25 Aralık
Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde... Kuzeybatıda sağanak alarmı!
BBP Genel Başkan Yardımcısı Yörükçüoğlu’ndan çözüm süreci açıklaması
Merkez Bankası: Enflasyonun ana eğilimi Ekim'de zayıfladı
'Öğretmen yazar, çocuk çiçer açar' hikayeleri ödüllendirildi
GSB burs ve öğrenim kredisi sonuçları açıklandı
  • Çarşamba 16.8 ° / 14.5 ° false
  • Perşembe 17.3 ° / 14.1 ° Güneşli
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı