Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “ HİZMETTE ÖNCELİĞİMİZ, ÖNCELİKLİ GRUPLAR”

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “ HİZMETTE ÖNCELİĞİMİZ, ÖNCELİKLİ GRUPLAR”

PELİNSU YILDIRIM DEMİR “ HİZMETTE ÖNCELİĞİMİZ, ÖNCELİKLİ GRUPLAR”

CHP Aksaray Belediye Başkan Adayı Pelinsu Yıldırım Demir, CHP İl Başkanı Bilal Özdemir ve beraberlerindeki heyet, Türkiye Görme Engelliler Derneği Aksaray Şubesini  ve Aksaray Engelsiz Bakış Spor Kulübü'nü ziyaret ederek Dernek Başkanı Fikret Özkaya ve Muammer Acar ile istişarelerde bulundular.

“BELEDİYE YETKİLİLERİNDEN DÖNÜŞ ALAMADIK             

Türkiye Görme Engelliler Derneği Aksaray Şubesi ve Aksaray Engelsiz Bakış Spor Kulübü Dernek yetkilileri, derneklerinin engellilerin birçok spor alanında yetişmesine katkı sağladığını ve eğitimler verdiğini belirtti. Derneğin bünyesinde atletizm, satranç, judo gibi birçok spor alanında faaliyetlerin sürdüğü ifade edildi. Ayrıca, görme engelliler için bisiklet gibi yeni spor dallarının düşünüldüğü ve çalışmaların devam ettiği belirtildi. Milli kampların burada düzenlendiği ve tek sahanın Aksaray’da olduğunu vurgulandı. Yetkililer derneklerinin belediye yetkilileri ile iletişime geçmeye çalıştığını lakin dönüş olmadığını ise şu sözlerle dile getirdi “Biz Ağustos ayında kurulduk ama spor kulübümüz daha öncesinde de vardı. Öncesinde şehir dışında yaşıyordum, Aksaray'a geldiğimde bu konudaki eksikliği fark ettim ve derneğimizi kurduk. Çok defalar Belediye Başkanımız ile görüşme talep ettik lakin hiç birine dönüş alamadık. Belediye başkanımız STK'lara kapalı, belki diğer STK'larla görüşüyordur ama biz hiçbir şekilde iletişime geçemedik. İletmiş olduğumuz bazı projeler vardı Bunları hiçbir şekilde kabulü gerçekleşmedi Ayrıca bırakın projelerin kabulünü dilekçe veriyoruz dilekçeye bile cevap verilmiyor böyle bir sıkıntı içerisindeyiz” diyerek rahatsız oldukları konuları dile getirdiler.

“BEN YAPTIM OLDU ANLAYIŞI İLE ŞEHİR YÖNETİLMEZ”

Aksaray Engelsiz Bakış Spor Kulübü Dernek yetkilileri ziyaret esnasında CHP Belediye Başkan Adayına Dernekleri tarafından hazırlanan 5 sayfalık sorun raporunu iletirken, sorunlarının yer aldığı bu raporun Pelinsu Yıldırım Demir tarafından dikkate alınacağını düşündüklerini belirttiler.

Pelinsu Yıldırım Demir, şimdiye kadar 'ben yaptım oldu' diyerek bir şeyler yapıldığı için hiçbir sorunun çözülmediğini vurgulayarak, engelli dostu sosyal etkinlikler, spor faaliyetleri, engelli dostu eğitimler ve meslek edindirme kursları gibi alanlarda çalışmaların artırılması gerektiğini ifade etti. Toplumun diğer kesimlerinin de bilinçlendirilmesi için eğitimler düzenlenmesi gerektiğini ve şehrin nasıl yönetilmesi gerektiği konusunda şehir sakinlerinin fikirlerinin alınması gerektiğini belirtti. Ayrıca, şehrin yaşanabilir bir hale getirilmesi ve vatandaşların mutluluğunun sağlanması için çalışacaklarını söyledi. Kendilerinin genç ve hevesli bir ekip olduğunu vurgulayarak, sorunların çözümü için kararlılıkla hareket edeceklerini ifade etti. Ayrıca, raporu hassasiyetle inceleyeceklerini ve şehrin paydaşları ile birlikte şehri ortak akıl ile yöneteceklerini belirtti. Yıldırım Demir ayrıca “ bizim hizmet sıralamamızda engelliler gibi öncelikli gruplar ilk sırada gelecek. Önceliğimiz Öncelikli gruplar” diyerek konuya hassasiyetle yaklaşacaklarını vurguladı.

“ NİYETLERİ SORUN ÇÖZMEK DEĞİL, YAPTIM DEMEK”

CHP İl Başkanı Bilal Özdemir ise belediyenin şeffaf ve katılımcı bir yönetim anlayışına sahip olması gerektiğini vurgulayarak, Engelsiz Bakış Spor Kulübü'ne yapılan ziyaretin önemine değindi.

" Adayımız Pelinsu Yıldırım Demir her yerde ‘bu şehri ortak akılla yöneteceğiz, tek başımıza değil’ diyerek sorumlu belediyecilik anlayışını benimsediklerini ve Kent Konseyi gibi yapıları oluşturacağını dile getiriyor” diyerek şehrin ortak akıl ile yönetileceğini ve tek başlarına değil, şehir sakinleriyle birlikte hareket edeceklerini vurguladı. Sorumlu belediyecilik anlayışını benimsediklerini belirterek, belediyenin kapılarını ne sivil toplum kuruluşlarına ne de vatandaşlara kapatmak gibi bir düşüncelerinin olmadığını söyleyen Özdemir, Kent Konseyi'nin seçim vaatleri arasında olduğunu ve bu konuyu sürekli dile getirdiklerini ifade etti. Ayrıca, kaldırım konusunu da defalarca dile getirdiği ve çözüm odaklı yaklaşımın önemli olduğunu belirtti. Engelliler için yapılan düzenlemelerin sadece göstermelik olduğunu söyleyen Bilal Özdemir, sorunların çözümü için yapıcı bir bakış açısıyla hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür engellerin kolayca çözülebileceğini ancak niyetin sorun çözmek değil, yapılanları göstermek olduğunu ifade etti.

 

 

 



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu