Tarih: 18.11.2016 16:29

Pekmez; Aksaray için hep birlikte çalışacağız

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Yenigün Gazetesi Sahibi Yaşar Karatayve Gazetmiz köşe yazarlarından  gazeteci-yazar Ali Genç Vali Aykut Pekmez´i ziyaret etti. Valilik Makamında gerçekleşen ziyarette gazetecilerle bir süre görüşen Vali Aykut Pekmez; gazetecilerin ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti belirtti.

Gazeteci-yazar Ali Genç kendisinin hazırladığı ?Aksaray Vilayetini Tanıma ve Meselelerini Çözme Rehberi´ adlı çalışmasını hediye etti. Hazırladığı çalışmanın içeriği hakkında Vali Pekmez´e bilgi veren Genç, Aksaray´ın geleceğini etkileyen konularla ilgili günlük yazılar yazdığını söyledi.

Aksaray´ın yatırımlarda ve ulaşılabilirliği konusunda cazibesinin devam ettirilmesi için görüşlerini paylaşan Genç, Ankara-Pozantı Otoban ihalesinin yapılmadan E-90 karayolunun cazibesinin devam ettirilmesi gerektiğini özellikle Aksaray´ın limanlara bağlantısını sağlayacak tren hattı konusunda bütün Aksaraylıların kamuoyu oluşturarak bu projeninbir an önce gerçekleşmesi için gayret göstermesi gerektiğini söyledi.

Aksaray´ın Niğde´ye bağlı bir ilçe iken vilayet olması için gösterilen çabaları ve 1989 yılında yeniden vilayet oluşu, Vilayet Aksaray´ın ilk dönemleri ile ilgili kendi özel arşivinde yer alan belge ve fotoğrafları Vali Aykut Pekmez´le paylaşan gazeteci Ali Genç; Aksaray´ın meselelerine Aksaray´ı seven herkesin sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Aksaray meselelerine duyarlı davranışı ve bu konuda yapılabilecekleri ifade etmesinden dolayı Genç´i tebrik eden Vali Aykut Pekmez; Aksaray´ın sorunlarının çözümü ve ihtiyaçlarının giderilmesi için hep birlikte çalışacaklarını söyledi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —