Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Otomotiv Devi Assan Hanil Aksaray´da

Otomotiv Devi Assan Hanil Aksaray´da

Aksaray Haber | Aksaray Haberleri | aksarayhaberci | aksaray sondakika haberleri | aksaray güncel |aksaray gündem

Otomotiv Devi Assan Hanil Aksaray´da Yeni tesisini kurdu Aksaray Organize sanayinde HYUNDAİ firmasının da ortak olduğu Assan Hanil firması fabrika binasını tamamlayarak tabelasını taktı. Geçtiğimiz aylarda  Ford ile anlaştıktan sonra daha da güç kazanan firma Aksarayda Mercedes Benz Kamyon Fabrikasına parça üretecek.
Firma Z Kuşağıyla birlikte yapay zekaya geçerek bir anda gündeme oturmuş ve sektörde büyümeyi hedeflemişti. 
Otomotiv sektöründe bir çok ürün çeşidiyle söz sahibi olan  Assan Hanil´in küresel bir marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyleyen Genel Müdürü Atacan Güner, şunları söyledi."Hem yurt içi hem de yurt dışı yatırımlarımıza hız verdik. Hali hazırda ikisi Kocaeli´nde, biri de Bursa´da olmak üzere üç tesisimiz bulunuyor. Son yatırımlarımızla Kocaeli´deki tesis sayımızı üçe çıkartacağız. Ayrıca, Aksaray´da kurduğumuz yeni tesisin açılışı için de gün sayıyoruz. 2019 yılı ilk yarısında üretime geçmeyi planladığımız Aksaray´daki yeni tesisimiz ile birlikte Assan Hanil´in yurtiçindeki tesis sayısını beşe çıkarmış olacağız."
 
Assan Hanil Avrupa´da şirket satın alacak
 
Yurt dışı yatırımları kapsamında, Avrupa´da şirket satın almayı planladıklarını söyleyen Güner, ardından bir şirket daha satın alacaklarını ifade etti. Bu tesislerde ASD ve trim parçaların üretiminin gerçekleştirileceğini belirten Güner, ?Bu yatırımlarla Türkiye´de de tesisleri olan OEM´lerle birlikte Avrupa´daki yatırımlarımızı genişletirken, müşterilerimize yakın lokasyonda yer almayı hedefliyoruz. Böylece Türkiye´deki varlığımızı yurt dışına da taşıyacağız? dedi.
 
?Araç elektroniği için Türkiye´de de yatırım yapacağız?
 
Dünya otomotiv trendlerini yakından takip eden ve bu alanda sektörüne öncülük eden Assan Hanil, geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul´da hissedarları ile birlikte Teknoloji Günü etkinliği düzenledi. Assan Hanil, Türkiye´deki önemli OEM´lerin üst yönetiminin, sektör temsilcilerinin ve 300´ün üzerinde profesyonelin ağırlandığı etkinlikte, Güney Kore´den özel olarak getirtilen otonom sürüş simüle kabini Biz Model SF-E2 ile otonom sürüş ve elektrikli araç teknolojisinde gelinen son noktayı paydaşlarına gösterdi. Kullanıcının moduna göre değişen iç aydınlatma, hareketli ve konferans moduna geçebilen koltuklar, ön kokpit ve kapı içlerinde yer alan fonksiyonel ekranlar, doğal malzemelerden geliştirilen iç trim parçaları gibi her bir detayın, kullanıcı konforunun ve güvenliğinin düşünülerek dizayn edildiği kabin, ilgi odağı oldu. Otomotiv sektöründe geleceği sürücüsüz ve elektrikli araç teknolojilerinin şekillendireceğini ifade eden Atacan Güner, "Orta vadede Türkiye´de otomotiv elektronik parçaları için yatırım yapacağız. Böylece, mevcutta ithal edilen bu ürünleri yerli tedarik ederek ülkemiz cari açığının azalmasına fayda sağlayacak, ilgili ürünlerin üretim teknolojilerini transfer edeceğiz" dedi.
 
Aksaray yeni yartırımcılara hazırlıklı olmalı,
 
Assan Hanil´in Aksaray Organize sanayiinde tamamladığı fabrika sayesinde otomotiv sektörünün önde gelen isimleri Tuzgölü Doğalgaz Depolarının da bulunduğu stratejik bir il olan Aksaray´da yatırım yapmayı akıllı bir seçim olarak not edeceklerdir.
Aksaray´a yakın tarihte gelecek olan konya-Aksaray- Ulukışla´ya bağlanacak Demiryolu taşımacılığı ve %75 tamamlanmış vaziyetteki 75. Yıl Aksaray Havaalanı´nın faaliyete geçmesi halinde Aksaray Türkiye´nin merkezinde bir Otomotiv üssü olacaktır


Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli