Onaylanmış kuruluş şartları belirlendi

Onaylanmış kuruluş şartları belirlendi

Onaylanmış kuruluş şartları belirlendi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, onaylanmış kuruluşlar ve teknik servislerin başvuru, denetim ve görevlendirme esaslarını düzenleyen yeni tebliği bugünkü Resmi Gazete’de yayımladı. Tebliğle birlikte tüm iş ve işlemler aksi belirtilmedikçe ONTEK üzerinden yürütülecek.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, teknik düzenlemeler kapsamında faaliyet gösterecek onaylanmış kuruluşlar ve teknik servislerin başvuruları, değerlendirilmesi, görevlendirilmesi ve denetimine ilişkin esasları belirleyen "Onaylanmış Kuruluşlar ve Teknik Servisler Tebliği"ni yayımladı. Resmi Gazete’de yer alan düzenleme ile Bakanlık ve ilgili kuruluşların uyması gereken yükümlülükler detaylandırıldı.

Yeni düzenlemeye göre, onaylanmış kuruluş ve teknik servis olmak isteyenler, gerekli bilgi ve belgelerle Bakanlığa başvuru yapacak. Başvurular, Bakanlık tarafından incelenecek, eksik ya da hatalı belgeler tespit edilirse, başvuru sahiplerine 20 iş günü süre verilecek. Bu süre içinde eksikliklerin giderilmemesi durumunda başvuru, en az 6 ay süreyle değerlendirmeye alınmayacak şekilde iade edilecek.

Başvuruya esas olan teknik düzenlemeler çerçevesinde kuruluşların, "Türk Akreditasyon Kurumu" tarafından akredite edilmesi şart olacak. Nihai görevlendirme kararı ise ülke sanayisinin ihtiyacı, uygunluk değerlendirme faaliyetlerinin sürdürülebilirliği, teknik altyapı, performans ve şikayetlerin incelenmesiyle Bakanlık tarafından verilecek.

Bakanlık, ilgili kuruluşların performansını düzenli olarak izleyip değerlendirecek ve yılda en az bir defa denetleyecek.

Söz konusu tebliğin detaylarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz



Fahrettin Altun'dan Özel’e 'Sokak vesayeti dilini reddediyoruz' tepkisi!
Gıda işletmecilerine 'sahte belge' uyarısı!
Mühendis TEK-SEN Enerji'den maaş zamlarına tepki
Pençe-Kilit’te acı artış: Şehidimiz 12'ye yükseldi!
Aksaray’da İnşaattan Düşen İşçi Hayatını Kaybetti
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi’nde Feci İş Kazası: 1 Ölü, 3 Yaralı
Sarıyahşili Askerimiz Denizde Boğuldu
Anadolu Rüyası’ndan unutulmaz kültür gecesi
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi, subay ve astsubay öğrenci alacak
Uluslararası dev operasyon! 15 suçlu Türkiye'ye getirildi
Keçiören'de üretici pazarları 15 Temmuz’da açılıyor
Gümrük denetimlerinde 5,9 milyar TL'lik rekor ceza
Ticaret'ten ilk yarıyıl denetim bilançosu... Rekor denetim: 1,5 milyar TL ceza
Sıcak hava tatilcileri Akçakoca’ya çekti
Metan Gazı Faciası: 3 Asker Daha Şehit Oldu Şehit Sayısı 8’e Yükseldi
  • Pazartesi 31.8 ° / 14.8 ° Güneşli
  • Salı 34.5 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.8 ° / 17.1 ° Güneşli