Okuma Grubu ASÜ´ de Mehmet Akif´i Anlattı

Okuma Grubu ASÜ´ de Mehmet Akif´i Anlattı

Okuma Grubu ASÜ´ de Mehmet Akif´i Anlattı

 

Aksaray´da çeşitli okullardan öğrencilerin oluşturduğu ?Aksaray Okuma Grubu,? Mehmet Akif Ersoy´un fikirleri ve eserleri üzerine çalışıyor; çeşitli panel ve sempozyumlar düzenliyor. Grup, Aksaray Üniversitesi´nde de (ASÜ) bir etkinlik gerçekleştirdi.

 

Etkinliğin açılışında konuşan AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, ?Mehmet Akif´ten bahsetmek şiirden bahsetmektir, şiirden bahsetmek hayattan bahsetmektir. Mehmet Akif´ten bahsetmek davadan bahsetmektir, davadan bahsetmek duadan, duadan bahsetmek ise niçin dünyaya geldiğimizden bahsetmektir. Mehmet Akif demek mücadele demektir. Bu mücadele sizin hayatınız olacak. Hayatınızı davanız gibi, duanız gibi, mücadeleniz gibi yaşayacaksınız ve sizden sonra bu gök kubbede, Akif´inkine benzer sedalar kalacak. Akif´in şiiri nasıl hayat, hayatı nasıl şiir gibi yaşadığını bileceksiniz? dedi. Yapılan açılış konuşmasının ardından panelist öğrenci grubu Mehmet Akif´in hayatı, yaşadığı dönem, şiiri ve düşüncesi konularında sunumlarını yaptı.

 

Etkinliği Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Süleyman Canbulut, Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, ASÜ Genel Sekreteri Bayram Ali Yavaş ve öğrenciler takip etti.

 

 



Nilüfer’in genç sultanları finale çıktı

Hentbolda şampiyon Konyaaltı Belediyesi

Wings for Life World Run'da kazananlar belli oldu

Pedallar eş zamanlı çevrildi

Yüksekovalı şampiyon kadın futbolcular MSB'de

Wings for Life World Run heyecanı

HDI Sigorta Kadınlar Türkiye Kupası'nda Yalıkavak ile Konyaaltı Belediyesi eşleşti

Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu