Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Okul öncesi eğitime erişim artıyor

Okul öncesi eğitime erişim artıyor

Okul öncesi eğitime erişim artıyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, iki bakanlığın iş birliğiyle hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi Protokolü'nü imzaladı.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı iş birliğinde hazırlanan Okul Öncesi Eğitim Alan Çocukların Desteklenmesi Protokolü, Çankaya Mehmet Meto Anaokulunda düzenlenen törenle Bakan Özer ile Bakan Yanık tarafından imzalandı.

İki Bakanlığın okul öncesi eğitime erişimi teşvik etmekle ilgili çok önemli bir protokole imza attıklarını belirten Bakan Özer, ülkelerin en önemli sermayesi olan beşeri sermayenin niteliğini artırmada en önemli enstrümanın eğitim olduğunu dile getirdi.

Son 20 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde Türkiye'de eğitimle ilgili çok önemli adımlar atıldığını, eğitime erişim noktasındaki sorunların çözümlendiğini söyleyen Bakan Özer, "Hepinizin malumu olduğu üzere son 20 yılda ülkemiz; okul öncesinden yükseköğretime, tüm eğitim kademelerinde okullaşma oranlarını gelişmiş ülkelerin okullaşma oranlarına ulaştırdı. Okul öncesindeki yüzde 11 gibi son derece yetersiz olan okullaşma oranları, şu anda yüzde 92'ye ulaştı" dedi.

Millî Eğitim Bakanlığı olarak yeni dönemde okul öncesi eğitime erişimi artırmak konusuna yoğunlaştıklarını vurgulayan Özer, "Tüm bilimsel literatürün de ortaya koyduğu gibi okul öncesi eğitim politikası ekonomik maliyeti en düşük olmasına rağmen uzun vadeli getirisi en yüksek olan bir eğitim politikasına karşılık gelmektedir. Okul öncesi eğitimin önündeki erişim engelleri, daha sonra eğitimin ilerleyen kademelerinde önümüze okullar arası başarı farkı olarak yani eğitimde fırsat eşitliğini zedeleyen bir enstrüman olarak karşımıza çıkmaktadır. Hepinizin malumu olduğu üzere bu dönem ağırlık verdiğimiz, güçlendirmek istediğimiz şey, eğitimde fırsat eşitliği çünkü Türkiye, Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 19 yılda eğitime erişim sorununu çözdü. Şimdi artık tüm çocuklarımızın en nitelikli eğitime erişimini sağlayabilmek ve okullar arası imkân farklılıklarını azaltmak gündemimizde" diye konuştu.

Bakan Özer, özellikle nüfusu çeyrek olan ve köy okullarında ana sınıfı açılması için gerekli 10 öğrenci kriterini, 5'e düşürdüklerini, bu yönetmelik değişikliği ile birlikte 12 bin yavrunun ana sınıfıyla buluşmasını sağladıklarını kaydetti.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli