Tarih: 17.09.2015 13:02

Nevzat Palta T.B.M.M. Başkanı İsmet Yılmaz ı Ziyaret Etti

Facebook Twitter Linked-in

Aksaray Milletvekili Nevzat Palta Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Sayın İsmet YILMAZ´ı makamında ziyaret ederek Aksaray ve Ülke gündemine dair görüşmelerde bulundu. Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak´ın da eşlik ettiği görüşmelerde Sultanhanı Belediyesi tarafından hazırlanan ?Restorasyon Projesi? de için Meclis Başkanımıza takdim edildi.

Görüşmelerle ilgili açıklama yapan Palta:

?Selçuklu Devri han mimarisinin en güzel örneklerinden biri olan ve dünyanın en büyük kervansarayı olma özelliğini taşıyan Sultanhanı; Aksaray için çok ehemmiyet gösterdiğimiz önemli bir değerdir. Bu anlamda yapılması planlanan restorasyon çalışmaları hakkında Sayın Meclis Başkanımıza bilgi vererek desteklerini talep ettik.

Değerli Başkanımız Aksaray´a ve bizlere olan desteğini hiçbir zaman esirgemedi, Aksaray´a dair hangi konu ile ilgili kendisine müracaat ettiysek her zaman samimi bir ilgi ve destek gördük. Belediye Başkanlığım döneminde yapılan Somuncu Baba Külliyesi´nin Proje ve yapım aşamasında o dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarlığı sıfatı ile çok ciddi destekleri olmuş; ayrıca Külliyenin açılışını da Milli Savunma Bakanlığı döneminde bizzat kendisi yapmıştır? dedi.

Ziyaret sonrası memnun olduğunu ifade eden İsmet YILMAZ ?Aksaray elbette Anadolu´nun ve gönül dünyamızın en önemli şehirlerinden birisidir. Aksaray´a kazandırılan güzel eserlerde bizlerinde desteğinin olması son derece memnun edicidir. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Aksaray için desteğimiz devam edecek, ayrıca ilk fırsatta da Aksaray´ı ve Sultanhanı´nı ziyaret etmek istiyorum ?dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —