Aksaray

02.05.2024

  • İMSAK 04:05
  • GÜNEŞ 05:39
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:43
  • YATSI 21:10

Net Konuşuyoruz, “Gençlerimize Güveniyoruz”

Net Konuşuyoruz, “Gençlerimize Güveniyoruz”

Net Konuşuyoruz, “Gençlerimize Güveniyoruz”

AK Parti Aksaray İl Başkanlığının organize ettiği“Net Konuşalım” programı kapsamındaAksaray’agelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Bilim ve İletişim Teknolojileri BaşkanıÖmer İleri, gençlerle bir araya geldi.

Genel Başkan Yardımcısıİleri, beraberindeki Bilim ve İletişim Teknolojileri Başkan yardımcısı ve Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, İGM Başkanı Mehmet Tüzün, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Kadın kolları Başkanı Ferhan Polat, Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Öztürk ile Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’i ziyaret etti.

AK Parti Aksaray İl Başkanlığını ziyaret eden Genel Başkan yardımcısı İleri ve beraberindeki heyet, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy ve teşkilat üyeleri ile bir araya geldi.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan İleri, “Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığı yaklaşık 6 ay önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teveccühleriyle kuruldu. Dijital dönüşüm sürecinden geçen Türkiye'de, bu sürecin daha öngörülebilir olması için kurulduk. Bu noktada siyaset üretme konusunda işlevsel olacağız. 3 temel faaliyet alanımız olacak. Bunlarda ilki partimizin bilişim sistemlerinin çıtasını yükseltmek ve orada teknolojik yatırımlar yapmak. AK Parti zaten kurulduğu günden bugüne Türkiye'de teknolojiyi en iyi kullanan partidir. Bu liderliği pekiştirecek hamleler içerisinde olacağız, yakın gelecekte. Diğer bir faaliyet alanımız ise gençlerle etkileşim içerisinde bulunmak.Türkiye’nin dijital geleceğini planlamak için birçok devlet organı gece gündüz çalışıyor. Bizler de bu durumu gençlere anlatıyor olacağız. Gençlerden geleceğe ümitle bakmalarını istiyoruz. Türkiye’nin önünün açık olduğuna tüm samimiyetimle inanıyorum. Bunun yanında bilişim sektörünü de dinliyor onlarla toplanıyor, fikirlerini alıyor ve değerlendirmelerine kulak veriyoruz. Türkiye teknolojik olarak büyük bir sıçrama gerçekleştiriyor. Hangi alana bakılırsa bu ilerleme net olarak gözüküyor. Savunma sanayi bunların sadece bir örneği. Gerek girişimciler açısından gerek KOBİ’ler açısından hakikaten ortaya çıkan ürünleri gördükçe insan mutlu oluyor” dedi.

 

Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim MerkeziKonferans Salonunda “Net Konuşalım” programında gençlerle buluşan İleri, dünyada dijital dönüşüm süreci yaşandığını, ülkeler arasındaki güç dengelerinin bununla değiştiğini söyledi.

“Net Konuşalım” isimli programı organize ederek dijital dönüşüm sürecine vurgu yaptıklarına işaret eden İleri, “AK Parti’nin bu inovasyon ve dijital dönüşüm noktasındaki vizyonu yavaş yavaş ortaya çıkıyor. AK Parti vizyonlar partisidir. 2053 ve 2071’den bahseden bir partiyiz. Bu tarihler uzun vadeli bakışın planlı ve programlı yapıldığının bir tezahürüdür. İlerleyen süreçte biz geri dönüp baktığımızda Türkiye’nin sadece siyaseten, ekonomik veya jeopolitik olarak dönüştüğü bir süreç olarak görmeyeceğiz bugünleri. Biz bugünleri aynı zamanda Türkiye'nin teknolojik sıçramasını yaptığı günler olarak göreceğiz. Nereye gidersek gidelim bir başarı hikayesi karşımıza çıkıyor. Konya'da, Erzurum'da, Kocaeli'nde ülkemizin hangi iline gidersek gidelim birçok örnek görüyoruz. Devletimizin zamanında almış olduğu tedbirler ve ortaya koymuş olduğu teşvik mekanizması bir ekosistem oluşturdu. Türkiye'nin her bir yerinde genç arkadaşlarımız fikirlerini ön plana çıkartıp teşviklerini alabiliyorlar” dedi.

Gençlere, sıradan bir ülkede yaşamadıklarını, Türkiye’nin her alanda çok ciddi potansiyelinin olduğunu aktaran İleri, “Türkiye olarak bunun sonuçlarını önümüzdeki 10 yıl içerisinde alacağımızı düşünüyorum. Şu an ülkemizde etkin olan devlet aklı gençlerin dijital geleceğini planlıyor. Bu çok önemli. Herkes dört elle çalışır vaziyette. Gençlerimizin, ülkemizin bu kalkınmasının neresinde olurum düşüncesinde olması gerekiyor. Odağımızın Türkiye olması gerektiğinin unutulmaması gerekiyor. Sizler buranın insanısınız, hizmetleriniz de buraya olmalı. Bizim gönlümüzün coğrafyası Türkiye'dir. Dönüp, dolaşıp geleceğimiz yer de Türkiye’dir.”

İleri ve beraberindekiAnkara Milletvekili Zeynep Yıldız, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer,Doç. Dr. Ahmet Turan Özdemir ile geleceğimizin teminatı gençlerin sorularını yanıtladı.



'Özel' görüşme sona erdi
FETÖ'cülere İçişleri'nden 'Kıskaç'!
Ulaşım altyapısını otonom araçlara uygun hale getiren ICA'ya ödül
MSB: Son bir haftada 43 terörist etkisiz
'Nefer' ve 'Drops'un kabul faaliyetleri tamamlandı
Ulaşımda teknolojik dönüşüm
Kavgaya müdahalede yaralanmıştı... Acı haber geldi
Ortak alanın işgalinde ne yapılmalı?
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"
Stajyer avukatlar 'kurgusal duruşma'da yarışacak
Halen teşhis alamayan 1 milyon çölyak hastası var
Başımıza icat çıkar! Patentle Türkiye başvuruları başladı
Kırmızı et üretiminde artış!
Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek
Sonf Analog funk ve disko tınılarıyla geliyor
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10191,08%1,45
  • DOLAR

    32,36% -0,38
  • EURO

    34,65% -0,42
  • GRAM ALTIN

    2393,98% -1,17
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22
  • Perşembe 21.7 ° / 13.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı