Aksaray

03.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11

MÜSİAD`dan Kentsel Dönüşüm Değerlendirmesi

MÜSİAD`dan   Kentsel Dönüşüm Değerlendirmesi

MÜSİAD, Son zamanlarda Aksaray gündeminde olan ?TOKİ-Sanayi Kentsel Dönüşüm? projesine yönelik basın açıklaması yaptı.

 

     MÜSİAD  Aksaray şube başkanı   Kerim  Yardımlı yaptığı açıklamada ;Son günlerde TOKİ-Sanayi Kentsel Dönüşüm projesi kapsamında yapılan değerlendirmelerde, kurumsal  kimliklerini de hedef alan olumsuz eleştiriler üzerine bu açıklamayı yapmak zorunda kaldıklarını söyledi.

   Başkan Kerim Yardımlı, MÜSİAD bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Yaptığı çalışmalarla genelde Türkiye ekonomisine yön veren, özelde ise  Aksaray’a ve Aksaray halkına yararlı olacak tüm projelerin şartsız destekleyicisi bir kuruluşdur.  Desteğimizin yanında aynı amaç doğrultusunda proje hazırlayan ve bunları da kamuoyu ile paylaşan ve kamuoyunun hizmetine  sunan  bir Sivil Toplum Kuruluşuyuz  diyerek sözlerine devam etti.

    Üyeleri arasında sanayi esnafları da olan bir STK olarak, üyelerimizin bilgilendirilmesi ve daha objektif değerlendirme yapabilmeleri adına;  Belediye yetkililerince toplantı yapılmış, projede hakkında açıklayıcı bilgiler alınmıştır. Üyelerimiz projede yer almasını istedikleri konular ile ilgili taleplerini belirtmişler ve bu talepler Belediye yetkililerince not alınarak gerekli değerlendirme ve düzeltmelerin yapılacağı sözü verilmiştir. Özellikle sanayi esnafı ve mülk sahiplerinin haklarının korunması için Belediye yetkililerinden yeni bir çalışma yapmalarını MÜSİAD  olarak  rica ettik. TOKİ  tarafından yapılacak olan ve 36 hektarlık bir alanı kapsayan ikinci bölüm içinde  Aksaray’lı  müteahhitlerin gözetilmesini istediğimiz bilgilendirme toplantısında, “açık alan” esnaflarının sıkıntıları başta olmak üzere bir çok konu gündeme gelmiş ve projenin sorunlu gördüğümüz başlıkları yetkililere iletilmiştir. Toplantının basına yansıyan şekli dışında,  toplantıda konuşulan konular, düzeltilmesi talep edilen konular, eksik gördüğümüz konular hakkında bizden bilgi alınmadan eksik bir şekilde kamuoyuna yansıtılması doğru değildir. Açıklama yapan esnaf kardeşlerimizin MÜSİAD’ın görüşleri hakında bilgi alarak basına açıklama yapmaları  daha doğru olacaktır. Aksi halde bilgi sahibi olunmayan  konularda ithamda bulunulması, sorunların çözümüne bir katkı sağlamayacaktır.

Özellikle belirtmek isteriz ki MÜSİAD  Aksaray’ın ve Aksaraylı’nın yararına olduğunu düşündüğü her konuda açıklama yapmaya ve destek vermeye devam edecek ve bu konuda hiç kimseden icazet almayacaktır. Bu projede de Aksaray’ın  ve Aksaray’lı hemşehrilerinin haklarını korumak için,  yetkililere taleplerini bizzat iletmiş ve sonuçlarını beklemektedir. Yetkili kurumlarla görüşerek sorunu doğrudan çözmek yolunu seçen MÜSİAD , bu konuda üzerine düşeni yapmaya gayret etmektedir. Tekrar ifade etmek istiyoruz ki proje de belediye yetkililerine de ilettiğimiz ve hassasiyetle durduğumuz iki konu;

1-    Mülk sahiplerinin mağdur edilmemesi,

2-    Toki tarafından inşa edilecek olan 36 hektarlık alanın Aksaray’lı müteaahitler tarafından yapılması ve parselizasyonun bu şekilde düzenlenmesidir.

    Sonuç olarak,  sorunların konuşarak çözüme kavuşacağına inandığımızdan, hak arama yöntemi olarak karşılıklı konuşma ve ortak bir çözüm bulma taraftarıyız. Esnafımızın, tüccarımızın veya sanayicimizin mağduriyeti bizleri hiçbir zaman mutlu etmez. Ayrıca sorunların çözümünde izlenecek yöntem;  “ kaba kuvvete dayalı yürek işi değil, karşılıklı konuşmaya dayalı ortak akıl işi ”dir. Karşılıklı fedakarlıklarla çözüm üretmek daha kolaydır. Çünkü her zaman bir orta yol vardır. Yoksa “Ulufe isteyen Yeniçeri “ mantığı ile sorunlar çözülemez.

Sonuç odaklı olarak düşünmek gerekirse,  bu projenin ne götürdüğü, ne getirdiğinin yanında  sonuçları üzerine de odaklanarak, Aksaray’ın gelişimine  ve vizyonuna olacak katkılarını da göz ardı etmemek  gerekir.

    MÜSİAD olarak sanayi esnafı kardeşlerimizi  haklarını sağduyulu hareket ederek, gerçek bilgiye kaynağından ulaşarak aramaları konusunda tavsiyede bulunuyoruz,   diyerek sözlerini noktaladı.



FETÖ'cülere İçişleri'nden 'Kıskaç'!
'Özel' görüşme sona erdi
Ulaşım altyapısını otonom araçlara uygun hale getiren ICA'ya ödül
MSB: Son bir haftada 43 terörist etkisiz
'Nefer' ve 'Drops'un kabul faaliyetleri tamamlandı
Ulaşımda teknolojik dönüşüm
Kavgaya müdahalede yaralanmıştı... Acı haber geldi
Ortak alanın işgalinde ne yapılmalı?
Başkan Altay: "Konya’yı Türkiye’nin en akıllı şehirlerinden birisi yapacağız"
Stajyer avukatlar 'kurgusal duruşma'da yarışacak
Başımıza icat çıkar! Patentle Türkiye başvuruları başladı
Halen teşhis alamayan 1 milyon çölyak hastası var
Sonf Analog funk ve disko tınılarıyla geliyor
Öğretmen atamaları 'Kabine' sonrası netleşecek
Kırmızı et üretiminde artış!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10208,65%1,62
  • DOLAR

    32,35% -0,36
  • EURO

    34,79% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2395,46% -1,11
  • Ç. ALTIN

    3877,87% -0,22
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu