Mücbir sebep borçları ertelendi! Deprem bölgesindeki yapılandırma ertelemeleri 12 ay daha uzatıldı

Mücbir sebep borçları ertelendi! Deprem bölgesindeki yapılandırma ertelemeleri 12 ay daha uzatıldı

Mücbir sebep borçları ertelendi! Deprem bölgesindeki yapılandırma ertelemeleri 12 ay daha uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükelleflerin, yapılandırma başvuru ile ödeme süreleri Cumhurbaşkanı Kararı ile uzaltıldı. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. 30 Kasım 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerin süresi azami 12 ay uzatıldı.

ANKARA (İGFA) - 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş ilinde meydana gelen depremler dolayısıyla Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya İlleri ile Gaziantep İlinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde devam eden mücbir sebebe istinaden, 7256 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun ve 7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Taksit Ödeme Sürelerinin Yeniden Belirlenmesine Dair Karar bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre mücbir sebebe istinaden bazı alacakların yeniden yapılandırılması ve taksit ödeme süreçleri yeniden belirlendi. Karar, Gaziantep ilinin Islahiye ve Nurdağı ilçeleri için de geçerli olacak.

30 Kasım 2024 tarihleri arasında ödenmesi gereken taksitlerin süresi azami 12 ay uzatıldı. Taksit sayısının 12'den  fazla olması halinde ise fazla olan taksitler 12. taksitle birlikte ödeneceği kaydedildi.



7 YILDA 1468 METRUK YAPININ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ
AKSARAY’DA ASBEST BORULARIN YÜZDE 95’İ YENİLENDİ
Kuvvetli kar yağışına dikkat! Meteoroloji uyardı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan deprem konutu açıklaması
TFF açıkladı: 9 hakem PFDK’ya sevk edildi
Bazı bakanlıklara yeni atamalar
Türkiye'den Humus'taki terör saldırısına kınama!
Ankara, 2026 Türk Dünyası Turizm Başkenti unvanını resmen devraldı
Atatürk’ün Ankara’ya gelişi 106. yılında sanatla kutlandı 
Gelir dağılımında sınırlı iyileşme... Gini katsayısı 0,410'a geriledi
Başkan Bozbey yıl sonunu değerlendirdi... Sorunlara çözüm üreten projeleri anlattı
Ahi beratları takdim edildi
Ankara Keçiören’de kadın emeği yeni yıl pazarına yoğun ilgi
Bakan Şimşek: Enflasyondaki düşüş fiyat istikrarını destekliyor
2026 yılı arabuluculuk, bilirkişilik ve tanıklık ücret tarifeleri belli oldu
  • Cumartesi 5.8 ° / 4.7 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 5.7 ° / 2.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazartesi 4.9 ° / 2.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu