Mor Haritam uygulaması Adana’da

Mor Haritam uygulaması Adana’da

Mor Haritam uygulaması Adana’da

UN Women Türkiye (Birleşmiş Milletler Kadın Birimi Türkiye Ofisi), toplumsal cinsiyete duyarlı interaktif bir araç olan Mor Haritam uygulamasını Ankara, Eskişehir ve İstanbul’dan sonra Adana’da da hayata geçirdi.

ADANA (İGFA) - Adana Büyükşehir Belediyesi’nin kadın merkezleri, sosyal yardımlar, gündüz bakımevleri gibi hizmetlerini gösteren Mor Haritam, aynı zamanda belediyeye doğrudan geri bildirim verilmesine imkan tanıyarak, Adana’nın kadınlar için daha eşit ve daha güvenli hale getirilmesini amaçlıyor.

FARKLI İHTİYAÇLARA EŞİT VE DOĞRU YAKLAŞIM

Mor Haritam web sitesi (morharitam.adana.bel.tr), kadınlar, erkekler, yaşlılar ve toplumun her kesiminin farklı ihtiyaçları ve önceliklerine uygun olarak tasarlanmış politikalar üretmek ve Adana Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerini bu yönde geliştirebilmesi için tasarlandı.

TOPLUMSAL CİNSİYETE DUYARLI HİZMET OLANAĞI

Mor Haritam, kadınların güvenlik, gündüz bakımevleri, sosyal yardımlar gibi çeşitli ihtiyaçlarını gösterirken, aynı zamanda Adana’nın geliştirilmeye ihtiyaç duyulan noktalarını belirlemeye yardımcı oluyor. Adana Büyükşehir Belediyesi, Mor Haritam uygulamasından elde ettiği verileri kullanarak toplumsal cinsiyete duyarlı yani toplumdaki herkesin farklı ihtiyaç ve beklentilerine, önceliklerine göre yeni hizmetler geliştirmeyi planlıyor. Haritada kadın muhtarlar ve kadın meclis üyelerinin yanı sıra Riskli Bölgeyi Bildir sekmesi de yer alırken, vatandaşlar bu sekme üzerinden yaşadıkları bölgedeki güvenli hissetmedikleri yerleri ve sorunları da belediyeye bildirebiliyor.



Diyanet'e önemli atama... Yeni Başkan Prof. Dr. Safi Arpaguş oldu
Kamu atamaları Resmi Gazete'de... Aile ve Sosyal Hizmetler'de değişiklik
32 ilde DEAŞ operasyonu: 51 gözaltı!
Görev başında kalp krizi geçiren asker şehit oldu!
TEKNOFEST İstanbul'da Ankara Keçiören standına yoğun ilgi
Marmara ve Karadeniz'de tedbirli olun! Meteoroloji'den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı!
Bayrampaşa Belediye Başkanı Hasan Mutlu görevden uzaklaştırıldı
Aksaray ÖNDER’den Protokol Ziyaretleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye, hadsizlikler karşısında asla susmaz!
Adnan Menderes ve dava arkadaşları mezarları başında anıldı
Diplomasi tarihine yeni sayfa... Dışişleri Bakanlığı'na yeni yerleşke geliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Menderes ve dava arkadaşları için anma mesajı
MEB'den liseler arası aşçılık yarışması
MEB'den öğrencilere mesleki yönlendirme hamlesi
Balıkçılara dev destek! Balıkçılık gemi sayısı yüzde 65 arttı
  • Perşembe 18.8 ° / 17.4 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 20.2 ° / 16.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 21.1 ° / 17.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı