Miraç Kandili Münasebetiyle camiler tıklım tıklım dolduruldu

Miraç Kandili Münasebetiyle camiler tıklım tıklım dolduruldu

Miraç Kandili Münasebetiyle camiler tıklım tıklım dolduruldu

 

Aksaray da Miraç kandili bir önceki yıllara göre daha çok yoğun geçti. Akşam namazı ile birlikte camiye gelmeye başlayan vatandaşların bir kısmı yatsı namazına kadar camide namaz kılarak dua etti. Yatsı namazı ile birlikte ulu cami daha da kalabalıklaştı. Kandil sebebiyle dün camileri dolduran genç, yaşlı, kadın erkek herkes ellerini, bu gecenin hürmetine bağışlanmak ve Allah´ın rahmetine mazhar olabilmek için açtı.

Müslümanlar Âlemlere rahmet olarak gönderilen, kâinatın baş tacı, varlığımızı ve kurtuluşumuzu kendisine borçlu olduğumuz, müstesna şahsiyet, Peygamberimiz için okunan Kur´an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinlerken O´nun huzurunda olmanın lezzetini tattı.

Yatsı namazının ardından kandil programı sohbet ile başladı, yapılan konuşmada, Miraç Kandil´inin, bütün ahlâki erdemleri şahsında toplayan Hz. Muhammed´in (sav) tüm insanlığa yaptığı kurtuluş ve diriliş çağrısının, gönüllerde ve zihinlerde diri ve canlı tutmak adına bir fırsat günü olduğunu söylendi.

Programı gözyaşları ile takip eden cami cemaati, bol bol dua etti. Aksaray´daki kandil programı, yapılan dualardan sonra son buldu.



Hentbolun kadın kaptanları soruları yanıtladı

Ankara'da masa tenisinde Merit Grup Real Mardin rüzgarı esti

A Millilerin illk maçı Macaristan'la... Fikstür belli oldu

EHF EURO 2026'da imzalar atıldı

Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek