Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Milletvekili Altınsoy, İstiklâl Marşımızın kabulünün 103. yılı kutlu olsun

Milletvekili Altınsoy, İstiklâl Marşımızın kabulünün 103. yılı kutlu olsun

Milletvekili Altınsoy, İstiklâl Marşımızın kabulünün 103. yılı kutlu olsun

AK Parti Aksaray Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi, AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Altınsoy; İstiklal Harbimizin şiddetini en fazla hissettirdiği günlerde, Mehmet Akif’in milletimizin hissiyatına tercüman olarak kaleme aldığı İstiklal Marşımız, 103 yıl önce bugün TBMM’de kabul edildi.

İSTİKLAL MARŞI; VATAN, MİLLET, BAYRAK VE İSTİKLAL AŞKININ İLMİK İLMİK DOKUNDUĞU EŞSİZ BİR ŞAHESERDİR
724 şiir arasından seçilen İstiklal Marşı’nın; 12 Mart 1921’de Birinci Meclisi coşku, gurur ve heyecana sevk etmekle kalmadığını o günden bugüne, bugünden geleceğe, bağımsızlık sembolümüz olarak milletimizin benliğinde en nadide yeri aldığını belirtmek isterim.

“İstiklal Marş’ımız; milletimizin eşsiz bağımsızlık destanı, istiklalimizin sembolü, istikbalimizin teminatıdır.

Milletimizin bağımsızlık aşkının, imkânsızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakârlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir.

Her dizesi, her bir kelimesi milletimizi tek yürek, tek bilek haline getiren İstiklal Marşı; vatan, millet, bayrak ve istiklal aşkının ilmik ilmik dokunduğu eşsiz bir şaheserdir.

Bu anlamda İstiklal Marşımız, milli birlik ve beraberlik duygusunun, milletimizin bağımsızlığa olan tutkusunun veciz bir biçimde ortaya konulduğu ‘milli mutabakat metni’dir.”

Birlik ve beraberliğin, vatan ve bayrak sevgisinin, benzersiz kahramanlığın göstergesi hükmündeki İstiklal Marşı’nın, yüz yıl önce bu topraklara operasyon yapmaya kalkışanlara Akif’in dizeleriyle milletimizin haykırışıdır.

“Bu öyle bir haykırıştır ki yankısı bugün, Fırat Kalkanı, Zeytindalı, Barış Pınarı ve Bahar Kalkanı Harekâtlarından duyulmaktadır.

Dün Sakarya’da,  Dumlupınar’da, Başkomutanlık Meydan Savaşında düşmana geçit vermeyen ecdadın torunları, bugün de aynı azim ve kararlılıkla yedi düvelin yanı başımızda kurduğu oyunları canları pahasına bir bir bozmaktadır.”

ASIM; GÖĞSÜ İMAN DOLU, VATAN VE MİLLET AŞIĞI GENÇLİĞİN SEMBOLÜDÜR
İstiklal Marşı’mızla birlikte, bu eşsiz destanın mimarı, İstiklal Şairi Mehmet Âkif’in genç nesle en iyi bir biçimde tanıtılması gerektiğine düşünüyorum.

“Akif’in hayat mücadelesini, yaşadığı zorlukları, şairliği ile birlikte düşünce ve aksiyon adamı kişiliğini iyi okumalı; yüksek ahlakını, kişiliğini, millet sevgisini ve bağımsızlık aşkını kendimize örnek almalı; evlatlarımızı Akif’in Safahatında ete kemiğe bürünen gençlik timsali ‘Asım’ misali yetiştirme gayreti içerisinde olmalıyız.

Unutmamalıyız ki önümüze büyük hedefler koyduğumuz, milletçe bin bir badirenin üstesinden geldiğimiz bu dönemde, yegâne dayanağımız ‘Asım’da somutlaşan gençlerimizdir.

Zira Asım; göğsü iman dolu, vatan ve millet aşığı gençliğin sembolüdür. Hiç kuşkusuz milletimizi, dünya milletleri arasında karakterli, sözü dinlenen bir konuma taşıyacak nesil de Asımın Neslidir.”

Sevgili gençler;
HER KARIŞI ŞEHİT KANLARIYLA SULANAN AZİZ VATANIMIZA, SONUNA KADAR SAHİP ÇIKMALIYIZ.

“Hepimiz ilk dizesi ‘Korkma’ diye başlayan İstiklal Marşı’nın muhatabıyız. O sebeple son ocak tüttüğü, ay yıldızlı al bayrak semada nazlı nazlı dalgalandığı, uğruna şehadeti göze alan yiğitlerimiz olduğu müddetçe, bu topraklarda varlığımız daim olacaktır.

Ezelden beri hür ve bağımsız yaşadığımız üzere, gelecekte de bu topraklarda, namahreme fırsat vermeden yaşayacağız.

Bunun için her karışı şehit kanlarıyla sulanan aziz vatanımıza, sonuna kadar sahip çıkmalısınız. İlk günden itibaren tarih sahnesinde var olan bu milletin, kültür ve medeniyet kodlarına mutlaka vakıf olmalısınız.

Köklerinizi milletimizin tarihine, kültürüne, edebiyatına, gelenek ve göreneklerine salmalısınız.

Bu bağlamda Akif’in milletin malıdır diyerek Safahatına almadığı ve her dizesi ayrı bir manifesto niteliğindeki İstiklal Marşı’nı; dize dize, kelime kelime ruhunuzda hissetmelisiniz.

Akif’in ‘Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın’ duasına icabet edecek hissiyata ulaşmalı; genç nesil olarak üzerinize düşen vazifeleri hakkıyla yerine getirmelisiniz. Ve nihayetinde milletimizin vizyon hedefleri doğrultusunda çok çalışmalı, ilim ve fende olduğu gibi milletimizin milli ve manevi değerlerini benliğinize nakşetmelisiniz.”

Hakkıdır Hakk’a Tapan Milletimin İstiklal.
RABBİM BİR DAHA BU MİLLETE İSTİKLAL MARŞI YAZDIRMASIN DİYOR,
Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve tüm Kahraman şehitlerimizi rahmetle anıyorum.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan darbedilen öğretmene “geçmiş olsun” telefonu
Bakanı Yumaklı, Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsünü ziyaret etti
Başkan Hürriyet, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret etti
Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu