Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Milletvekili Ramazan Kaşlı´nın Malazgirt Zaferi Mesajı

Milletvekili Ramazan Kaşlı´nın Malazgirt Zaferi Mesajı

Milletvekili Ramazan Kaşlı´nın Malazgirt Zaferi Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferi ve Büyük Taarruz´un yıldönümü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı. 

 Kaşlı mesajında şunlara yer verdi;26 Ağustos 1071 tarihinde Sultan Alpaslan´ın öncülüğünde kazanılan Malazgirt Meydan Muharebesi Zaferinin 947., 26 Ağustos 1922 tarihinde Afyonkarahisar Kocatepe´de Başkomutan Mustafa Kemal´in öncülüğünde başlayan Büyük Taarruz´un 96. yıldönümü aziz milletimize kutlu olsun. 947 sene önce Anadolu topraklarında başlayan kutlu yürüyüşümüzü, tam 852 yıl aradan sonra  30 Ekim 1918 tarihinde Mondros´ta imzalanan teslimiyet belgesi ve 10 Ağustos 1922 tarihinde imzalanan Sevr Anlaşmasıyla durdurarak, Türk Milletinin Anadolu´daki varlığına son vermek ve yeni bir Endülüs vakası yaratmak isteyenlerin, oyunlarının bozulduğu, bu topraklardan ebediyen kovuldukları büyük gündür. 26 Ağustos 1922 sabahı Afyonkarahisar´ın Kocatepe´sinden başlayan topçu ateşi; onurun, izzetin, iffetin, istiklalin ve istikbalin taarruzu olarak tarihi destanını yazmıştır. Milletin imanı ve inancıyla beslenen büyük taarruz ile ´altı ayda aşılmaz´ denilen düşman tahkimatı aşılmış, işgalciler çembere alınarak dört gün içinde Başkomutanlık Meydan Savaşı kazanılmıştır. Malazgirt Zaferiyle Anadolu topraklarının kapısını küfre kapatan aziz milletimiz, 1915 Çanakkale savaşında olduğu gibi, 26 Ağustos 1922 sabahı başlayan büyük taarruzda da uğruna savaşacağı milli, insani, İslami değerlerle bezenmiş haklı sebepler etrafında 7 den 70´e kenetlenerek iffetini, izzetini korumuş, esaret zinciri vurmak isteyenleri perişan etmiştir. Bu büyük zafer milletimizin bağımsız yaşama madalyası, cumhuriyetin, milli egemenliğin, küllerinden yeniden doğacak yeni Türk devletinin habercisidir. Bize hürriyetimizi ve istikbalimizi kazandıran bu büyük zafer; "Bir hilal uğruna toprağa giren" şehitlerimizin, gazilerimizin, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal, kahraman silah arkadaşlarının, anaların, bacıların, ninelerin, dedelerin armağanı ve yiğit milletimizin düştüğü yerden kalktığı andır. Bugünlerde milletimizin 1071´de başlayan kardeşliğine göz diken içimizdeki hainler ve onları sahaya süren Türkiye düşmanı küresel sömürgeciler bilmelidir ki; aziz milletimiz istikbaline, istiklaline, vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dış düşmanlarını dün olduğu gibi bu günde kahredecek güçtedir. Tarihten ders almayan bu gafiller ordusu için tarihin tekerrürü yakındır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Büyük Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali, istikbali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Sultan Alparslan´dan Fatih´e ve Atatürk´e uzanan devlet geleneğimizi koruyup yücelten atalarımızı rahmet ve şükranla anar, Büyük Taarruz´un 96., MHP Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli Beyin, Malazgirt Zaferinin yıldönümü dolayısıyla 26 Ağustos 2018 Pazar günü Muş´un Malazgirt ilçesinde düzenlenecek olan ?´Anadolu´nun Fethi Malazgirt 1071´´ anma proğramına katılacağı Malazgirt Meydan Muharebesi´ninde 947. yıldönümünü kutlar, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde ebediyete kadar hür ve müstakil yaşamasını dilerim."



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,35% 0,30
  • EURO

    35,07% -0,06
  • GRAM ALTIN

    2307,09% 1,31
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli