Meteoroloji'den günün raporu geldi! Akdeniz'de fırtına...

Meteoroloji

Meteoroloji'den günün raporu geldi! Akdeniz'de fırtına...

Parçalı ve çok bulutlu bir havanın hakim olacağı Meteoroloji'nin günlük hava tahmin raporunda Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor. Denizlerdeki fırtına ise; Doğu Akdeniz'de öğle saatlerinden sonra, Batı Akdeniz'de ise akşam saatlerinde etkisini kaybedecek.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Aralık Çarşamba gününe ilişkin hava tahmin raporunu yayımladı.

Yapılan son tahminlere göre yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Kırklareli, Tekirdağ, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Antalya, Isparta, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimlerinin yüksekleri ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması tahmmin edilirken, yurdun doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

Önemli bir değişiklik olmayacağı hava sıcaklıklarının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise Marmara Bölgesi ve Ege kıyılarında kuzey yönlerden, diğer kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Orta Akdeniz kıyılarında doğu ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Denizlerdeki fırtına ise; Doğu Akdeniz'de Hatay'ı güneyinde öğle saatlerinden sonra, Batı Akdeniz'in doğusunda Antalya-Anamur arasındaki ise akşam saatlerinde etkisini kaybedeceği ön görüldü.



OGM'den tedbir ve duyarlılık çağrısı
İletişim'den 'doğalgaz fiyatları' iddialarına yalanlama
Vali Kumbuzoğlu: “Aksaray’da Suç Oranları Düşüyor, Denetimler Artıyor”
Bakan Yerlikaya: Yangınzedelere 21,6 milyon TL destek... Orman Yangınlarında 184 konut hasar gördü
Terörle mücadeleye kararlı devam... Son bir haftada sınırda 203 şahıs yakalandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Azerbaycan yolcusu
Lazer kesim,
MEB’den LGS ve YKS tercihlerine güçlü destek... 81 ilde Tercih Danışmanlığı Birimi kuruldu
Teknogirişim Rozeti Yönetmeliği Resmi Gazete'de... Teknogirişim Rozeti ile yenilikçi girişimler destekleniyor
ANSEDER yeni dönem vizyonunu belirledi
İzmir İtfaiyesi, Çeşme'nin dört bir yanında görevde
MEB'in bütçe yönetimine yapay zeka desteği
ASÜ’de tam akreditasyon hedefi için yeni yol haritası belirlendi
Aksaray’da Apartman Yangını Paniğe Neden Oldu: Can Kaybı Yaşanmadı
Türkiye’nin ilk İklim Kanunu TBMM’de yasalaştı
  • Cuma 25.1 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.5 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Pazar 30.1 ° / 14.3 ° Güneşli