Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış devam ediyor

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış devam ediyor

Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış devam ediyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun büyük bölümünde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak etkisini gösterecek.

ANKARA (İGFA) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı ile Iğdır ve Van çevreleri dışında tüm yurdun aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in batısı ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Uşak, Sivas, Tokat çevreleri, Bursa ve Balıkesir'in güney kesimleri, Kayseri'nin güney ve doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Anadolu’nun güney ve batısı ile Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Güney Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in batısı ile Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Uşak, Sivas, Tokat çevreleri, Bursa ve Balıkesir'in güney kesimleri, Kayseri'nin güney ve doğusunda yerel olmak üzere kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI:

Rüzgârın, Marmara’da kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da üneyli yönlerden kuvvetli ve fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

TOZ TAŞINIMI UYARISI:

Güneydoğu kesimlerde toz taşınımı beklendiğinden meydana gelebilecek olumszuluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Mersin'de dev uyuşturucu operasyonu... 112 torbacı yakalandı!
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Ziyaretleri
TİGAD Genel Başkanı’ndan 1 Mayıs mesajı… ANADOLU BASINI’NIN EKONOMİK HAKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, emek temsilcileriyle buluştu
2025 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
Mısır ithalatında yeni dönem... 1 milyon ton için Gümrük Vergisi sıfırlandı
Tevkifat süresi uzatıldı... 3 ay daha yüzde 0!
Keşan'dan Milletvekili Akalın'a teşekkür
Bakan Yerlikaya: 127 açık hava toplantısına izin verildi
UTTS uygulamasında süre uzatıldı!
KDV Kanunu'nda önemli uzatma
Meteoroloji uyardı! Sağanak yağış devam ediyor
Feci Kazada Elektrikli Motosiklet Sürücüsü Hayatını Kaybetti
Arıkan: Deprem vergileri nereye gitti?
Öğrenciler 15 Temmuz'u eserleriyle anlatacak
  • Perşembe 21.4 ° / 11.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 18.8 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 14.6 ° / 9.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu