MEB 'özel' ödemeleri yakın takibe aldı! 81 ile 'denetim' uyarısı

MEB

MEB 'özel' ödemeleri yakın takibe aldı! 81 ile 'denetim' uyarısı

Millî Eğitim Bakanlığı; özel okullarda yemek, kıyafet, kırtasiye gibi hizmetler için velilerce yapılacak ödemelerin yakın takibe alındığını duyurdu. "Ücret tespiti" kapsamına alınan hizmetler için ödemelerin okulun kurumsal hesabına yatırılmasının zorunlu olduğunu bildiren Bakanlık, anlaşmaların üçüncü şahıslarla değil kurum yönetimi ile yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

ANKARA (İGFA) - Milli Eğitim Bakanlığı, illere gönderdiği yazıda, "Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği"nde yapılan değişikliklerin 3 Ocak 2025 tarihli Resmî Gazete'de yayımlandığı hatırlatarak, yönetmeliğin ilgili maddelerine dikkati çekildi.

"Ücret tespiti" başlığıyla eklenen yeni hükümle birlikte özel okullarda hizmet alımı veya benzeri yöntemlerle sunulan tüm hizmetlerin "ücret tespiti" kapsamına alındığının altı çizilen açıklamada, yönetmeliğin 55. maddesine göre özel okulların eğitim ücreti ile birlikte "diğer hizmetler" karşılığında aldığı ücretlerin kurum adına açılan banka hesap numarasına yatırılmasının zorunlu hâle getirildiği aktarıldı.

OKULDA SUNULAN HER HİZMET KAYIT ALTINDA OLACAK

MEB'in yazısında özel okulların "hizmet alımı" yöntemiyle de olsa sundukları tüm hizmetler için mevzuata uygun şekilde ücret belirlemesi gerektiği, bu ücretlerin belirlenen süreler içinde ilan edilerek veliyle yapılan kayıt sözleşmelerinde belirtilmesinin zorunlu olduğu ifade edildi.

Aynı kurucuya ait ya da marka lisansı yoluyla faaliyet gösteren okullarda yaygın şekilde kullanılan mal ve hizmetlerin de elektronik ticaret ortamı gibi yöntemlerle temin edilmesi halinde de bu kapsama girdiği ve ücret ilanı zorunluluğu bulunduğu vurgulandı.

DERS KİTAPLARI DIŞINDAKİ MATERYALLER İÇİN DE ÜCRET İLANI ZORUNLU

Bakanlık, yazıda özel okullarda yalnızca MEB onaylı ders kitaplarının okutulmasının esas olduğunu hatırlattı. Ancak ders kitaplarının yanı sıra isteğe bağlı olmak kaydıyla yardımcı eğitim materyallerinin kullanımı durumunda da yönetmelik hükümlerine uygun şekilde ücret belirlenmesi ve ilan edilmesi gerektiği belirtildi.

Okullarda doğrudan hizmet sunumu yapılmadığı belirtilmesine rağmen elektronik ticaret gibi yöntemlerle temin edilip okulda yaygın biçimde kullanılan eğitim materyali ve öğrenci kıyafetleri için de aynı kuralların geçerli olduğu kaydedildi.

YEMEK VE KAHVALTI ÜCRETLERİ DE OKUL HESABINA YATIRILACAK

Velilerin yemek ve kahvaltı hizmetleri için üçüncü kişilerle doğrudan anlaşma yapmasının uygun olmadığı, hizmetin kurum yönetimi ile yapılan anlaşma ile yürütülmesi gerektiği bildirildi.

Bakanlık, il millî eğitim müdürlüklerinden bu düzenlemeler doğrultusunda özel okulları bilgilendirmelerini ve denetimleri hassasiyetle yürütmelerini istedi.



Bayram Şekerine Giderken DSİ Kanalına Düşen 5 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti
Paris'in kalbinde İstanbul rüzgarı
Sıfır Atık'ta 'geri kazanım' yüzde 36,08'e çıktı
Bakan Tekin'den Erzurum Şehitliği'ne bayramlık ziyaret
9 günlük tatilin ilk trafik bilançosu: 5 ölü, 1.219 yaralı
Motolux 68 Aksarayspor'dan "Bende Varım" Kampanyası
Ankara-Şam uçuşları başlıyor
Manisa'da ayın son buluşması şehit aileleri ve gazilerle
İletişim: O tutuklama gazetecilikle ilgili değil
Depremzede aile bayramı yeni evlerinde karşıladı
Harvard'ın skandal kararına İletişim'den sert tepki!
Ramazanda Aile'den 155 bin aileye ziyaret
Ömer Çelik'ten boykot tavrına 'Özel' paylaşım!
Fahrettin Altun: Faşist fikirler gurur duysun
Bakan Göktaş: Çatışmalardaki çocukların sesi daha fazla duyurulmalı
  • Pazartesi 16.8 ° / 6.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 18.2 ° / 8.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15.8 ° / 7.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu