MASAK raporu iddialarına İletişim'den açıklama

MASAK raporu iddialarına İletişim

MASAK raporu iddialarına İletişim'den açıklama

Bazı basın yayın organlarında yer alan “MASAK raporunda yer alan ifadeler, eksik bilgiye dayalı dezenformasyon içeriyor” iddiasının İletişim Başkanlığı'nca manipülatif haber olduğu açıklandı.

ANKARA (İGFA) - İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), raporlarını banka ve vergi kayıtları başta olmak üzere objektif ve nicel finansal veriler üzerinden hazırlandığını kaydederek, "Belirli tutarı (30 Kasım 2024 itibarıyla 30 bin TL) aşan tahsilatların, aracı finansal kurumlar kanalıyla yapılması yasal bir zorunluluktur. Belediye şirketlerinin bu kapsamda tahsilatlarını ilgili mevzuat çerçevesinde, finansal sistem üzerinden yapması gerekmektedir. Finansal sistem üzerinden yapılmamış tahsilatların, MASAK tarafından eksik tahsilat olarak görülmesi ve “aradaki farkın kaynağının bilinmediği” şeklinde raporlanması doğal bir gerekliliktir" denildi.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, kamu kurum ve yetkililerinin saygınlığını hedef alan manipülatif haberlere itibar edilmemesi istendi.



Ticaret'ten Çin, Tayvan, Kore, Malezya ve Tayland menşeli ithalatta yeni soruşturma
Çocuklarda elektrikli diş fırçası dikkat istiyor
DMM: Türk Telekom hakkındaki 'hizmet devri' iddiaları asılsız
Türkiye'de ilk! Sürü İHA’lar gerçek mühimmatla hedefi vurdu
Nijerya ile 9 anlaşma imzalandı... Hedef 5 milyar dolar ticaret hacmi
Yapı müteahhitlerine ilişkin yönetmelikte değişiklik yapıldı... İş deneyiminde o belgeler geçersiz sayılacak
Amatör denizciliğe 47 milyon TL destek
Keşanlı gazeteciler CHP Marmara Yerel Medya Buluşması’na katıldı
Nijerya Cumhurbaşkanı Külliye'de
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de barış ve istikrar yeni fırsatlar açacak
MEB’den çocuklara yönelik rehberlik hizmetlerinde yeni kaynak
BAŞKAN İNÇ DUYURDU: PLAKA BASIMINDA NAKİT ÖDEME DÖNEMİ SONA ERDİ
BAŞKAN DİNÇER: “AKSARAY’DA SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ ÖNCELİK HALİNE GETİRDİK”
Başkentte çocuklara tatil şenliği
TMO'dan piyasaya müdahale! Şubat'ta 3,9 milyon ton hububat satışta
  • Çarşamba 11.1 ° / 8.1 ° false
  • Perşembe 12.7 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 10.5 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı