Aksaray

27.04.2024

  • İMSAK 04:13
  • GÜNEŞ 05:45
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:33
  • AKŞAM 19:38
  • YATSI 21:03

Manisa Salihli 'il olmak' istiyor

Manisa Salihli

Manisa Salihli 'il olmak' istiyor

Manisa Salihli’deki meslek odalarının başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde bir araya gelerek, 100 il arasında yer alabilmek için yol haritası çizdi.

MANİSA (İGFA) -  Cumhuriyet’in 100. yılında bazı ilçelerin il statüsüne kavuşarak il sayısının 100’e çıkarılacağı konusunda hükümet ortağı MHP tarafından ortaya atılan “100. Yılda 100 İl ve 1000 İlçe” projesi Salihli’de heyecan oluşturdu.

Salihli’nin il olması için Odalar güç birliği yaptı.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya ilçedeki meslek odalarının başkanları ve temsilcileri yoğun katılım sağladı. Salihli TSO’nun yanı sıra Salihli Esnaf Kefalet Kooperatifi, Salihli Organize Sanayi Bölgesi Başkanı, Ticaret Borsası, Ziraat Odası, Sardes Esnaf Kefalet Kooperatifi’nin yanı sıra, Esnaf ve Sanatkarlar, Şoförler ve Otomobilciler, Madeni Sanatkarlar, Marangozlar, Bakkallar, Terziler ve Tuhafiyeciler, İnşaat Sanatkarları, Lokantacılar, Elektrikçiler, Manavlar odalarının başkanları, Makine Mühendisleri ile İnşaat Mühendisleri temsilcileri toplantıda hazır bulundu.

Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli’nin il olma kriterlerine fazlasıyla sahip olduğunu belirterek başladığı konuşmada, il yapılmak için seçilecek 19 ilçe arasında Salihli’nin yer alması için güçlü bir şekilde ortaya çıkılması ve hızlı bir hareket planı oluşturulması gerektiğini ifade etti.

1991 yılında Salihli Milletvekili Cengiz Üretmen’in, 2002 yılında Manisa Milletvekili Ekrem Pakdemirli’nin ve en son olarak da 2012 yılında yine Salihli’den milletvekili seçilen Sakine Öz’ün Salihli’nin il olması için TBMM’ye önerge verdiklerini belirten Yüksel, şunları kaydetti:

“Yıllardır mücadele edilmesine rağmen, Salihli bir türlü il olamadı. 100 il projesi bizim için büyük bir fırsattır. Bulunduğu konum, gelişmişlik düzeyi, nüfus sayısı, tarihi ve kültürel zenginlik, eğitim ve sağlık gibi alanlarda bir merkez oluşu, ulaşım imkanları, Salihli’nin avantajlarından başlıcalarıdır. Üniversitenin ve fakültenin ilçemizde bulunması, devlet hastanesi ve üç özel hastanesi ile sağlık alanında civardaki ilçelerin de yer aldığı 500 bini aşkın bir nüfusa hizmet vermesi buranın bir merkez olduğunun en güçlü göstergelerindendir. Gelişmişlik sıralamasında üst sıralarda yer alması ve Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 binden fazla kişiye istihdam hedefini de bunlara eklersek, artıları saymakla bitmez.”

Toplantıda oda temsilcileri birer birer söz alarak Salihli’nin il yapılacak ilçeler arasında yer alması için izlenecek yol hakkında düşüncelerini dile getirdi.

Öneriler doğrultusunda oluşturulan komisyonun Belediye ile de irtibata geçerek, Ankara’da güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve etkili konumdaki siyasilere ulaşılması için yapılması gerekenler kararlaştırıldı.



Ankara – Sivas hızlı treni 1 yaşında
Kurumların beyan ve ödeme süreleri uzadı
Türkiye'nin yerli ilk ilaç adayı
Yeni müfredatla yeni yaklaşım!
Merkez'in rezervleri azalışta!
Gabar’da Timur’un Pençeleri tarihe tanıklık ediyor
Hudut Kartalları'ndan geçit yok!
Ticaret'ten 'Ürün Güvenliği Haftası'na özel yarışma
CHP mülakat haksızlığını TBMM'ye taşıdı
İnşaat faaliyetleri halen pozitif
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı
Ortaokul öğrencilerinin projeleri ödüllendirildi
Taşımacılıkta bir sınır daha kalktı... Türk-Kırgız taşımacılığı serbestleşiyor
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Kirazoğlu’dan Başkan Büyükkılıç’a ziyaret
Ticaret'ten IBAN kiralamalarına yakın mercek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 27.8 ° / 15.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 26.4 ° / 13.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu