Mahzen-47 operasyonunda 51 gözaltı!

Mahzen-47 operasyonunda 51 gözaltı!

Mahzen-47 operasyonunda 51 gözaltı!

Hatay merkezli 7 ilde düzenlenen "Mahzen-47" operasyonlarında, bir organize suç örgütü çökertildi, aralarında elebaşlarının da olduğu 51 şüpheli gözaltına alındı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde; Hatay İl Jandarma Komutanlığınca yapılan çalışmalar sonucu Hatay merkezli Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa'da düzenlenen operasyonlarda aralarında elebaşları İsmail Azar ve Hamza Mutlu'nun da bulunduğu 51 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

https://twitter.com/AliYerlikaya/status/1790966773174464656

Şüphelilerin, "nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik, rüşvet, kişisel verilerin hukuka aykırı kullanılması, görevi kötüye kullanma ve vergi usul kanununa muhalefet" suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini belirten Bakan Yerlikaya, bu kapsamda organize suç örgütü üyelerinin, medikal firmalar üzerinden genellikle yaşlı veya küçük yaştaki vatandaşların kimliklerini kullanarak usulsüz rapor çıkardıkları, hakkında rapor çıkarılan şahıslara boş kağıtlar imzalatarak bu kağıtları sahte reçete düzenlemekte kullandıkları, reçete düzenlemekte kullanılan boş kağıtların bitmesi durumunda ise hasta veya hasta yakınlarının imzalarını taklit ederek sahte reçete düzenledikleri ve usulsüz düzenlenen reçetelere ait faturaları ve hak sahipleri adına noterde düzenlenmiş sahte vekaletnameleri kullanıp, PTT şubelerinden tahsil ederek haksız kazanç elde ettiklerinin belirlendiğini bildirdi.



Türkiye Basın Federasyonu'ndan İletişim Başkanlığı'na ziyaret
LGS merkezi sınav tarihi belli oldu
Bakan Bolat’tan e-ihracatçılara 500 milyon TL'lik kredi müjdesi
Bakan Tunç: Noterlik hizmetlerinde zaman ve mekan sınırını kaldırdık
Ankara Polatlı’ya modern kültür merkezi
Ankara'dan Manisa'ya büyük ödül
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kütüphanecilik mirasımızı el ele yaşatıyoruz
İletişim Başkanı Duran’dan Özgür Özel'e tepki!
CHP’li Günaydın'dan İBB soruşturmasına tepki!
Tunceli–Ovacık karayolunda kayalar temizlendi!
Trabzon ile Soçi arasında deniz köprüsü kuruldu
Ticaret'ten ithalatta yeni gözetim uygulaması... Tıraş ve saç kesme makinelerinin ithalatına belge zorunluluğu
Hudutlardan geçit yok!
MEB'den okullarda kütüphane kurulumuna ilişkin vakıf iş birliği
Yerli ve milli ürünlerle TSK'nın gücü artıyor... T-70 Hava Kuvvetleri envanterine giriyor
  • Cuma 14.1 ° / 13.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 17.6 ° / 14.5 ° Güneşli
  • Pazar 18.9 ° / 14.9 ° Güneşli