Aksaray

20.06.2024

  • İMSAK 03:23
  • GÜNEŞ 05:13
  • ÖĞLE 12:50
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 20:18
  • YATSI 22:00

Letonya Büyükelçisi’nden Türklere vize açıklaması

Letonya Büyükelçisi’nden Türklere vize açıklaması

Letonya Büyükelçisi’nden Türklere vize açıklaması

Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) heyeti tarafından ziyaret edilen Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars, Türk vatandaşlarının yaşadığı vize sorunu konusunda KGK heyetine konuştu.

ANKARA (İGFA) - KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, KGK Mali Başkan Yardımcısı Yakup Aslan, KGK Siyasi İlişkiler Kurulu Başkanı Deniz Büstani ve KGK Yaygın Medya Meclis Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İşbirlikleri Danışmanı Dr. Esra Öztürk, Letonya’nın Ankara Büyükelçisi Peteris Vaivars’a KGK adına nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Başkan Dim, daha önce büyükelçinin kendisini Alanya’da ziyaret ettiğini ve iadeyi ziyaret yapmak istediğini belirttiği Büyükelçi Vaivars’a KGK’nın Letonya’da bir temsilci atamak istediği konusundaki niyetini beyan etti. Letonya’daki basın meslek örgütleriyle temasa geçmek ve iş birliği yapmanın iki ülke ilişkilerini geliştireceğini belirtti. Büyükelçi Vaivars ise “Ben Türkiye’ye gelmiş, yaşamış ve sayısız şehrini gezmiş bir Avrupalı olarak Türkiye’nin maalesef Avrupa’da hala çok yanlış tanındığını söyleyebilirim. Eşimin işi nedeniyle Japonya’ya gitmek zorunda olmasaydım emekliliğimde Türkiye’de yaşamak isterdim. Türkiye, Avrupa’ya kendini doğru tanıtamıyor” dedi.


Büyükelçi Vaivars, aynı zamanda KGK heyeti, Türklerin Schengen vize başvurularının çok büyük oranda reddedilmesinin nedeninin siyasi olup olmadığını sordu. Büyükelçi Vaivars, “Ben Büyükelçi olarak atandığımdan beri Letonya hükümeti bana hiçbir zaman vizeleri yavaşlatmam veya reddetmem konusunda bir talimat vermedi. Ben bu durumun daha çok pandemiyle birlikte vize başvurularını inceleyen personellerin sayısının azalmasına bağlıyorum. Diğer yandan vize başvurularında çok sayıda sahte belge vakası ortaya çıkıyor. Örneğin başvuran kişi Letonya’ya gitmeyeceği halde bize vize başvurusunda bulunuyor; otel veya uçak bileti rezervasyonu sahte. Hatta öyle sahte belgeler oluyor ki Riga’ya uçuş olmayan havalimanlarının belirtildiği uçak bileti belgeleri sunuluyor. Biz tabi ki bunları tespit edip reddediyoruz. Ancak burada Türklerin de sorumluluğu var. Vize personelimiz o sahte belgelerle yapılan başvuruyu inceleyip araştırıp ret vermeye harcadığı süreyi gerçekten o ülkeye gidecek olan ve doğru evraklarla başvuran kişilere vize vermek için kullanabilir. Sahte belge vakalarının artması vize masalarının işlerini olağanüstü şekilde yavaşlatıyor” diye konuştu. Ankara’da görev süresinin Ağustos ayında dolacağını ve diplomasi görevine veda edeceğini açıklayan Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars, KGK heyetine Letonya’nın kültür, sanat ve tarihini yansıtan ve Letonya’ya gitmeden önce okunmasını tavsiye ettiği kitapları hediye etti.



Dünyada konut kiraları en çok İstanbul ve Ankara'da arttı
Alper Alparslan bayram konserleriyle hayranlarını coşturdu
ASKİ'den kaçak suyla etkin mücadele
Başkentte çocuk etkinlikler merkezleri artıyor
Limanlarda elleçlenen yüklerde artış
Yurtta bugün hava durumu nasıl olacak?
Milli coşkuya Mansur Yavaş da ortak oldu
Balkan Üniversiteler Birliği’nin yeni başkanı Karadağ
Bozdoğan-43'te 5 terörist etkisiz!
Sıfır Atık Projesi'nde rekora kırıldı
90 yıllık icra yoluyla çocuk teslimi tarih oldu
MSB: Hudut Kartalları geçit vermedi
Atıklardan 185 milyar lira kazanç sağlandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 'A Milli'lere tebrik telefonu
Bakan Tunç'tan 'Diamond Tema' açıklaması... "Eleştiriler, soruşturmalardan rahatsız olanlarındır"
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10626,24%1,48
  • DOLAR

    32,78% 0,89
  • EURO

    35,27% 0,93
  • GRAM ALTIN

    2462,77% 1,26
  • Ç. ALTIN

    3958,06% 1,71
  • Perşembe 33.7 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 31.6 ° / 17.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 31.9 ° / 15.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı