LAVANTA BAHÇESİ SEZON AÇILIŞI VE AŞURE GÜNÜ, AKSARAY’DA COŞKUYLA KUTLANACAK

LAVANTA BAHÇESİ SEZON AÇILIŞI VE AŞURE GÜNÜ, AKSARAY’DA COŞKUYLA KUTLANACAK

LAVANTA BAHÇESİ SEZON AÇILIŞI VE AŞURE GÜNÜ, AKSARAY’DA COŞKUYLA KUTLANACAK

Aksaray’ın son yıllarda cazibe noktalarından biri haline gelen Lavanta Bahçesi, bu yıl da kapılarını ziyaretçilerine açıyor. 5 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’de, Topakkaya Gülüm Pişmaniye bölgesindeki lavanta bahçesinde yeni sezonun açılışı yapılacak. Mis gibi lavanta kokuları ve rengarenk manzaralarıyla ziyaretçilerini karşılayacak lavanta bahçesi, aynı zamanda geleneksel Aşure Günü kutlamalarıyla taçlanacak.

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray’ın doğal güzelliklerini keşfetmek ve geleneksel aşure geleneğini yaşatmak isteyen tüm Aksaraylıları etkinliğe davet etti. Başkan Dinçer, “Lavanta bahçesinin açılışı ve aşure ikramıyla hem doğanın huzurunu hem de şehrimizin kültürel zenginliklerini hep birlikte kutlayalım” diyerek, tüm vatandaşları etkinlikte buluşmaya çağırdı

Aksaray Belediyesi, bu özel etkinlikle doğanın huzur verici atmosferini ve Aksaray’ın kültürel zenginliklerinden birini, aşure geleneğini, ziyaretçileriyle paylaşacak. Etkinlik alanında, Aksaray ve çevre illerden gelen katılımcılara aşure ikram edilecek.

Lavanta bahçesinde, doğaseverler için özel fotoğraf alanları ve çeşitli aktivitelerle dolu bir atmosfer oluşturulacak. Aksaray Belediyesi hem yerel halk hem de çevre illerden gelen ziyaretçilere doğayla iç içe vakit geçirme fırsatı sunarken, aynı zamanda geleneksel aşure kültürünü kutlama imkanı da sağlayacak.

5 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’de gerçekleşecek olan lavanta bahçesi sezon açılışına katılmak isteyenler için, Aksaray Belediyesi’ne ait kırmızı otobüslerde servis imkanı da sunulacak.
 



Bakan Yumaklı: 3 il 6 noktada yangınlar sürüyor! 'Ateş yakmayın' çağrısı
Vali Kumbuzoğlu, Sultanhanı Kırkdelik–Tepeköy-Çağlak Bağlantı Yolunda İncelemelerde Bulundu
Düzce’de 3 milyon TL’lik uyuşturucu operasyonu
Bahçeli: Kentsel dönüşüm ve orman yangınları Milli Güvenlik meselesidir
İMH Bursa Şubesi'nde Ali Yılmaz güven tazeledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı... 8 üniversitede 9 bölüm kapatıldı
DARPHANE VE YUSUF HAKİKİ BABA TÜRBESİ’NDE ÇEVRE DÜZENLEMESİ
AKSARAY’IN YATIRIMLARI MASAYA YATIRILDI
LAVANTA BAHÇESİ SEZON AÇILIŞI VE AŞURE GÜNÜ, AKSARAY’DA COŞKUYLA KUTLANACAK
Tuz Gölü’nün bitki zenginliği Bilim Kafe’de ele alındı
30 ilde FETÖ operasyonu: 156 gözaltı
Kocaeli'de ulaşım genişliyor
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve sağanak uyarısı!
İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan Aksaray’a Veda Etti
Milletvekili Hüseyin Altınsoy'dan Leman Dergisi’ne Sert Tepki: “Bu Bir Provokasyondur, Karşılarında Bizi Bulacaklar!”
  • Salı 28.2 ° / 13.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 27.7 ° / 13.6 ° Güneşli
  • Perşembe 25.3 ° / 11.2 ° Güneşli