Kütüphanelerden milli hafıza için rekor derleme çalışması

Kütüphanelerden milli hafıza için rekor derleme çalışması

Kütüphanelerden milli hafıza için rekor derleme çalışması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, basılı ve elektronik yayınların derlenmesi çalışmalarında 2025 yılında önemli rekorlar kırıldığını açıkladı. Toplam 10 bin 742 başlık ve 384 bin 905 süreli yayın derlendi.

ANKARA (İGFA) - Cumhuriyetimizin ilk yıllarından itibaren basılan eserlerin gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürütülen “derleme hizmeti” çalışmaları 2025 yılında önemli bir dönüm noktasına ulaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü, mevzuatın yenilenmesi ve elektronik yayınların da derleme kapsamına alınmasıyla gerçekleştirilen çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

Bakanlık verilerine göre, 2025 yılında basılı ve elektronik süreli yayınlarda toplam derlenen başlık sayısı 10 bin 742’ye, derlenen süreli yayın adedi ise 384 bin 905’e ulaştı. Bu çalışmalar, Milli Hafıza’nın korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Milli Kütüphane ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi başta olmak üzere derleme kütüphaneleri, randevu sistemi üzerinden ziyaretçilere eşsiz koleksiyonlarını sunmaya devam ediyor. Ayrıca Millî Dijital Kütüphane Projesi kapsamında, 67 il ve ilçe halk kütüphanesindeki erişim istasyonları aracılığıyla bu hazinelere daha yakın olunabiliyor. Bakanlık, derleme hizmetleriyle ülkenin kültürel ve akademik hafızasının güçlendirilmesini hedefliyor ve vatandaşların bu koleksiyonlardan daha etkin şekilde faydalanmasını sağlamayı amaçlıyor.



TSK’dan NATO tatbikatında güç gösterisi... Steadfast Dart 2026 tamamlandı
Hafta sonu çalan okul zili için KDK devreye girdi
Hazır beton yeni yıla yavaş başladı... Beklentiler yükselişte
Başkentte Ramazan etkinliklerine yoğun ilgi
CHP 38. Olağan Kurultayı'na açılan ceza davası 1 Nisan’a ertelendi
Kütüphanelerden milli hafıza için rekor derleme çalışması
Bakan Kurum'dan 'Sındırgı afet konutları' paylaşımı
İmalat sanayine 51 milyar TL'lik destek... 1,1 milyon istihdam korunacak
Bakan Tekin'den 'Külliyede Ramazan' stantlarına ziyaret
Ankaralı Hatice Güner’den Mehmetçiğe 195 el emeği boyunluk
Van ve Hakkari’de 406 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Şehit yakınları Umre’den döndü
Başkentliler kentin tarihi ve manevi miraslarıyla buluşuyor 
Ankara’da Ramazan ayına özel et satışına yoğun ilgi
Bilim Kahramanları Fuar İzmir'de buluştu
  • Pazartesi 5.8 ° / 4.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 10.1 ° / 4.8 ° false
  • Çarşamba 7.3 ° / 5.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu