Aksaray

25.04.2024

  • İMSAK 04:17
  • GÜNEŞ 05:47
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 21:01

Küs kardeşleri Vali Hamza Aydoğdu barıştırdı

Küs kardeşleri Vali Hamza Aydoğdu barıştırdı

Küs kardeşleri Vali Hamza Aydoğdu barıştırdı

Aksaray’da yaklaşık 15 yıldır birbiriyle küs olan biri 75 diğeri 72 yaşındaki Ünal kardeşleri Vali Hamza Aydoğdu barıştırdı. İki kardeşin dargınlığını bitirmesi köylüleri sevindirdi.

Hollanda’da yaşayan Barış Ünal (47) Vali Hamza Aydoğdu’ya mektup yazarak birbirleri ile küs olan babası ve amcasının barıştırılması konusunda yardım istedi. Zaman zaman aralarında çıkan tartışma nedeniyle köylülerinde rahatsız olduğunu uzun uğraşlarına rağmen iki kardeşi barıştıramadığını mektubunda belirten Ünal, iki kardeşin barıştırılması ile kendisinin de gurbet elde huzur bulacağını belirtti.

Vali Hamza Aydoğdu Sarıyahşi ilçesinde şehit yakınları, gaziler ve vatandaşların katılımıyla katıldığı iftar programı sonrası ilçeye bağlı Yaylak köyünü ziyaret etti. Naci (75) ile Abdurrahman (72) Ünal kardeşleri görüşmeye davet eden Vali Aydoğdu iki kardeşin arasına oturup sürdürdükleri dargınlığın yanlış olduğunu belirterek bu konunun tatlıya bağlanması gerektiğini söyledi.

Durumdan aile üyelerinin ve köylülerin olumsuz etkilendiğini kaydeden Vali Hamza Aydoğdu, babalarından miras kalan arazilerin paylaşımı konusunda anlaşamayarak uzun yıllardır birbirleri ile küs olan kardeşlerden yaşananları geride bırakıp küslüğü bitirmelerini istedi.

Köylülerinde bulunduğu kıraathanede yaklaşık 1 saat konuştuğu Ünal kardeşlerin konuya olumlu yaklaşması üzerine iki kardeşi birbirleri ile kucaklaştırıp barıştıran Vali Hamza Aydoğdu iki kardeşin aralarındaki dargınlıkları bitirerek süren mahkeme süreçlerini karşılıklı bitirecekleri sözünü aldı. İki kardeşin barışması alkışlarla karşılanırken Hollanda’da yaşayan ve durumu kendisine mektupla bildiren Barış Ünal’ı arayan Vali Hamza Aydoğdu müjdeli haberi Ünal’a verdi.  Çok sevindiğini ifade eden Ünal Vali Hamza Aydoğdu’ya teşekkür etti.

Gözleri dolan Abdurrahim Ünal kendilerine barıştıran heyete teşekkür ederken ağabey Naci Ünal ise Ramazan ayında barışın sağlanması ile bu bayram çift bayram yapacakları söyledi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu yaptığı açıklamada; iki kardeşin barışmasına vesile oldukları için çok mutlu olduklarını söyledi.

Önemli olan geriye bakmadan kısa hayatı en iyi şekilde yaşamak olduğunu ifade eden Vali Aydoğdu; “İki kardeş arasında bu tip kırgınlıklar olabilir. Önemli olan onu kalbimizde, gönlümüzde ve beynimizde taşımamak lazım. Bizde Sarıyahşi ilçemize iftara gelmiştik. Şehit yakınları ve yetim çocuklarımızla birlikte iftarımızı yapıp ondan sonra köyümüzü geldik. Köy kahvesinde Abdurrahim amca ile ağabeyi Naci beyi barıştırdık. Allah’ım huzurların daim etsin. Önemli olan burada kırgınlıkları sonlandırmak. Artık önemli olan hayatın büyük bir bölümünü geçirdik ve ölüme doğru gidiyoruz. Onun için geride çok fazla kırgın kalp bırakmamak lazım. Ben iki büyüğümüze de çok teşekkür ediyorum. Bizleri bu mübarek ayda kırmadılar. Bundan sonra abi kardeşlikleri huzurlu bur ortamda devam eder.” diye konuştu.

Yaşanan duruma çok sevindiklerini belirten Köy imamı Ahmet Alpaslan köy muhtarı ve bir heyet ile iki kardeşi barıştırmak için birkaç girişimde bulunduklarını ancak barışı sağlayamadıklarının anlattı. Alpaslan; Vali Hamza Aydoğdu’nun girişimleri ile iki kardeşin arasındaki kırgınlığın sona erdiğini mutlu olduklarını söyledi.

Barışma sonrası köy kahvesinde bir araya gelen köylüler barışı sağlayan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Emniyet Müdürü Murat Kolcu , İl Jandarma Komutan Alpay Hacı Ali Büber, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik  ile beraberindeki heyete teşekkür edip hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 



Merkez faizi sabit bıraktı!
DEVA'lı Şahin avukatların taleplerini dile getirdi
Enerji'ye yönelik kanun teklifi TBMM'de
O kişilerin ehliyetinde sorun yok!
Aktiffelsefe 35 yaşında
2023'ün röntgeni çekildi... Avrupa'da aşırı hava olayları yaşandı
Arı ürünlerine ilişkin önemli düzenleme
HSK 6 ilin bölge derecelerini belirledi
Trafikteki araç sayısı 29 milyonu aştı
Medeniyetler şehri Mardin’de 4 gündür sular akmıyor 
Bozdoğan-29'a 23 gözaltı!
Bakan Uraloğlu'ndan 'tasarruf' vurgusu
Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret
Şantiye gezileri yeniden başlıyor
Almanyalı mevkidaşına tarihi mektubun birebir basımını hediye etti
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,56% 0,09
  • EURO

    34,97% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2430,79% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false
  • Cumartesi 27 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı