Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Demircan Aksaray'da

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Demircan Aksaray

Kültür Turizm Bakan Yardımcısı Demircan Aksaray'da

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizm uyum toplantıları ve bir dizi ziyaretler için Aksaray'a gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan Aksaray Eğitim Platformu ile bir araya gelerek Zinciriye Medresesi'nde Aksaray'ın ve bölgenin turizm faaliyetlerinin tanıtımlarını görüştü. Eğitimde Aksaray tarihi ve tarihi mekanların eğitimlerle tanıtılmasının konuşulduğu toplantıda Narlı Göl ve Ihlara Vadisi'ne yapılacak projeler hakkında fikir alışverişi yapıldı. Toplantının ardından Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen Ortaöğretim Kurumları 1. Sempozyumu'nun kapanış törenine katılan Bakan Yardımcısı Demircan öğrencilerle buluştu. Dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim eden Bakan Yardımcısı Demircan, sempozyum sonunda Türkçe ve İngilizce kitap haline çevrilecek konular hakkında fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra kent merkezinde bulunan tarihi mekanları Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ve protokol eşliğinde gezen Demircan tarihi mekanların projelerini değerlendirdi. 
Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin Türkiye’deki turizm bölgelerini etkileyişini değerlendiren Bakan Yardımcısı Demircan, “Pazarın çeşitlenmesi konusu sayın bakanımızın başından beri savunduğu ve takip ettiği bir husustur. Savaşın seyri ve seferinin nereye gideceğini hep birlikte izliyoruz. Temennimiz bir an evvel bitsin. Talebimiz bu ama seçeneklerimiz, başka ülkelerden seçeneklerimiz elbette var. Süreç birazda kendisini gösterecek. Ülkemiz büyük bir ülke turizmde sevilen bir ülke mutlaka alternatiflerini geliştirip kapasitelerini dolduracak” dedi. 
Türkiye’nin pandemi sürecinden sonraki turizm potansiyelini değerlendiren Demircan, “Ön görülerimiz var bu ön görülerimiz çerçevesinde gayretlerimiz var. Küresel ölçekte ortaya çıkan sorunlar bizimde stratejilerimizi ve tahminlerimizi etkiliyor. Ama her defasında bu krizlerin ülkemize yaradığını da görüyoruz. Biliyorsunuz pandemi sürecinde dünyanın birçok turizm ülkesi tahminlerinin çok altına indi. Ama bizim memleketimizde insanımız turizmcimiz çok dinamik, sanayisinde olduğu gibi kendisini hızlı toparlayıp tahminden çok daha yüksek eforlar sarf ederek belli başarılara da imza attı. İnanıyorum bu süreçte hep birlikte sektörümüzle birlikte yine iyi neticelere hep birlikte gideceğiz” diye konuştu.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9539,08%0,09
  • DOLAR

    32,49% 0,13
  • EURO

    34,72% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2489,94% 1,14
  • Ç. ALTIN

    4168,04% -0,71
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı