Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Koşar “Bu Gün 23 Nisan”

Koşar “Bu Gün 23 Nisan”

Koşar “Bu Gün 23 Nisan”

CHP İl Başkanı Doğan Koşar 23 Nisan’ı kutladı. Koşar açıklamasında “Bu gün 23 nisan;Ulusal egemenliğine zorla el koymuş olan Osmanoğulları’nın ,bireysel saltanatı ve onun keyfi yönetim biçimine,halk olarak ayaklanıp,Saltanatı fiilen yıktığımız gündür. "Milletin bağımsızlığını yine Milletin azim ve kararı kurtaracaktır"Hedefiini bu açıklıkla ortaya koyanlar, Ulusumuzun kendi geleceğinin sorumluluğunu devraldığı,kendi kendini yönetmeye başladığı günü inşa etmişlerdir. Böylece hem siyasi kararsızlığa düşmüş, kukla bir padişaha,hem de Ülkemizi işgal etmiş batının zalimlerine karşı” artık yeter” diyecerek, milletin temsilcisini kurmuşlardır. Yanmış yıkılmış vatan,sefaleti bitirmeyi, yerine mutluluk ve rahatı koymayı hedeflemiştir.Bunu yapanlar,ŞU AÇIKLAMAYI YAPMIŞLARDIR. Bundan dolayı ziraat, maarif, adliye, maliye, iktisat ve vakıf işlerinde ve diğer meselelerde içtimai kardeşlik ve yardımı hakim kılarak, halkın ihtiyaçlarına göre tesisler vücuda getirmeye çalışılacaktır.

23 nisanda ,Düşmanın da ülkeyi işgaline neden olan yoksulluğa ve cehalete karşı savaş başlatılmış , bu savaş şu an da devam etmektedir.

600 yıldır tek adam tarafından yönetilen ülke, tek adam iktidarına isyan etmiş ,geleceğini altık hiçbir tek adama teslim etmemeye karar vermiştir.MİLLETİN BU TECRÜBESİNDEN SONRA, ÜLKEMİZDE TEK ADAM YÖNETİMİNİ TALEP ETMEK,KURMAYA ÇALIŞMAK BOŞUNA BİR ÇABADAN İBARETTİR.BUNU HERKES GÖRMELİDİR,ANLAMALIDIR.

Bu tarih, egemenliğin hanedandan alınıp Millete devredilişinin resmen başlangıcını oluşturan bir devrimin tarihidir Böyle bir devrimin, yüzyıllar boyu, değil gerçekleştirilmesi, hayâl edilmesi bile mümkün değildi 23 Nisan 1920, sadece TBMM`nin kuruluş günü değildir Bu gün, aynı zamanda demokratik parlamenter rejimin temelinin de atıldığı gündürİNSAN HAKLARINA VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNE,LAİK,ÇAĞDAŞ,KATILMICI VE ÇOĞULCU DEMOKRASİYE DAYANAN HAKÇA BİR DÜZEN OLUŞTURMAYI HEDEFLEMİŞTİR.Şimdi iki ayyaş denilerek itibarsızlaştırmaya çalışılan Atatürk; böyle bir durumda, Anadolu’da Milli Bir Hükümetin kurulabileceğini ilk düşünen insanlardandır. Bu inancını tahakkuk ettirmek için, bir avuç arkadaşı ile İstanbul’dan Anadolu’ya geçmiştir. Bin bir güçlüğü yendikten sonra, yeni ve zinde bir devletin temelini atmıştır. Bu husus, Atatürk’ün Siyasi Dehasına kesin bir delildir ve çok büyük bir Devlet Adamı oluşunun ifadesidir.

23 Nisan, artık her yıl Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır
- Ulusal egemenlik günü olarak kutlanmaktadır, çünkü artık kişi değil Millet söz
sahibidir;
- Çocuk Bayramı olarak kutlanmaktadır, çünkü her Milletin geleceği çocuklarıdır ve ilk önce onların parlamenter demokrasinin anlamını kavramaları gerekir
Birleşmiş Milletler Teşkilatı`nın, uluslararası eğitim, bilim ve kültür konularının çatı organizasyonu olan UNESCO, Türkiye`nin önerisi üzerine, bunu dikkate alarak,her yılın 23 Nisan gününü "Dünya Çocuk Günü" olarak ilan etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin açılış ve Türk Milleti`ne egemenliğin devrediliş tarihi olan 23 NİSAN`ın, ÜLKEDE ÇOCUK BAYRAMI OLARAK İLAN EDİLMESİ,DÜNYAYA ÇOCUK GÜNÜ OLARAK İLAN ETTİRİLMESİ BÜYÜK BİR ZEKA ÜRÜNÜDÜR.ZEKA SAHİPLERİNİ HAYRANLIKLA İZLİYORUZ.

ÖNCEKİ GİBİ,BUNDAN SONRAKİ GÖREVİMİZ DE, MİLLETİN GELECEĞİNE EL KOYMAYA DEVAM ETMESİ İÇİN  ,ÇOCUKLARININ EN KALİTELİ ŞEKİLDE VE EN YÜKSEĞİNE KADAR OKUTULMASI, EKONOMİK ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURULMASI SONUCU OLUŞTURULACAK KİŞİLİKLİ BİREYLER İLE, YENİ ,TEK ADAM YÖENETİMLERİNİN  KURULMASININ ENGELLENMESİ,BATILI ZALİMLERİN ÖZEL VE GİZLİ YÖNTEMLERİ İLE YENİDEN  GELECEĞİMİZE EL KOYAMASININ ENGELLENMESİDİR.ŞİMDİKİ MÜCADELEMİZ BU MÜCADELEDİR.

Ulusal egemenliğimizi sağlayan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına, 48 saat önceden dilekçe verip izin alarak çelenk koyma zulmünün bittiği  günlerin özlemi ile 23 nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramınızı kutluyor,saygılar sunuyorum” dedi.



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli