Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

Korona virüse karşı tedbirli antrenman

Korona virüse karşı tedbirli antrenman

Aksaray’da meslek hayallerine kavuşmak için antrenmanlar yapan öğrenciler korona virüse karşı alınan sağlık tedbirleri kapsamında açık havada eğitim alıyor.
Aksaray’da beden eğitimi öğretmenliği, subaylık ve polislik gibi meslek hayali olan öğrencilerin mülakatlarla alınacakları okullar aldığı eğitimler korona virüs önlemleri kapsamında sürdürülüyor. Onlarca gencin katıldığı kursta korona virüs süreci göz önünde bulundurularak, sağlık açısından önlemler alınıyor. Hayallerindeki mesleğe sahip olmak isteyen öğrencilerin ateşleri ölçülüyor, elleri dezenfekte ediliyor ve maskeleri takıldıktan sonra sosyal mesafe ile sportif faaliyetlerini gerçekleştiriyor. 

Hayallerine kavuşmak için ter döküyorlar
Hayalinin beden eğitimi öğretmenliği olduğunu dile getiren Mustafa Uğur Kaş, “Beden eğitimi öğretmenliğine hazırlanıyorum. Hayalimdeki mesleğin bu olduğunu düşünüyorum. Burada doğal ortamımızda pandemi sürecinde maskelerimiz dağıtılmış, dezenfektelerimiz yapılmış bir şekilde sosyal mesafeye uyarak çalışmalarımıza devam ediyoruz. İnşallah tüm resmi işlemlerimizi hocalarımızla birlikte halledeceğiz. Hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi. Edanur Baştuğ ise, “Hedefim BESYO’dur. 4 yıldır BESYO için çalışıyorum. Öğretmenlerimden ilham aldığım için bu hedefi seçtim. Bu kursun güvenli ve hedeflerime ulaştıracağına inandığım için bu kurstayım” diye konuştu. Hedefinin başarılı olup polis üniforması giymek olduğunu belirten Mücahit Yen, ise, “Aksaray Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi mezunuyum. POMEM kursuna hazırlanıyorum. Pandemi süreci nedeniyle çalışmalarımızı doğal ortamda kurallara uygun bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Şanlı Emniyet Müdürlüğünde görev almak” şeklinde konuştu.

“Kapalı ortamları tercih etmiyoruz”
Hazırlık Kursu antrenörü Mehmet Ali Savaş, Korona virüs önlemleri kapsamında dezenfekte ve sosyal mesafeye dikkat ederek, “Sağlık açısından önlem ve tedbirlerle çalışmalarımıza başladık. Özellikle açık ortamları tercih ediyoruz. Kapalı ortamları şuan için tercih etmiyoruz. Belirli bir süre bu şekilde açık ortamda çalışmalarımıza devam edeceğiz. Biz bu süreç içerisinde 14 yıl boyunca Aksaray’da BESYO hazırlık olsun, subaylık, polislik, bu düzeydeki öğrencileri hazırlayıp amaçları doğrultusunda hedeflerin ulaştırmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz” dedi.



Türkiye havacılıkta dünyanın transit merkezi oldu
9. İyilik Gemisi Mısır’a ulaştı
Bakan Koca'dan MHRS sorunlarına kalıcı çözüm mesajı
Merkez'in rezervleri yükseldi
MEB'de 'Şehrengiz' çalıştayı
BİLSEM'lerde bireysel uygulama dönemi
Bakan Işıkhan kolaylığı duyurdu
Dışişleri'nden İsrail-İran gerilimi açıklaması
Tarımsal girdiler artışta... Veteriner harcamaları revaçta
Askon’un konuğu Kırgız büyükelçi
Nilüfer Belediyesinde ‘Belediye Kütüphaneleri Bölge Semineri’
Merkez'in Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı
Ücretli çalışan sayısı yıllık yüzde 4,1 arttı.. Konaklama ve yiyecek hizmeti yoğunlukta
Erzincan için 'Araştırma Komisyonu' kararı Resmi Gazete'de
Ticaret'ten 'İthalatta Korunma Önlemlerine İlişkin Tebliğ' Resmi Gazete'de
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9655,67%1,38
  • DOLAR

    32,59% 0,35
  • EURO

    34,85% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2490,11% 0,24
  • Ç. ALTIN

    4182,30% 0,25
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli