?Kop Okuyor? Projesi Aksaray´da Başarıyla Uygulandı

?Kop Okuyor? Projesi Aksaray´da Başarıyla Uygulandı

?Kop Okuyor? Projesi Aksaray´da Başarıyla Uygulandı

KOP İdaresine bağlı illerde başlatılan ?KOP Okuyor? projesi kapsamında Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından merkeze bağlı kasaba okullarında uygulanan ?Gönül Köprüsü? projesi, ödül töreni ve kapanış programıyla tamamlandı.

Programa, KOP yönetici ve uzmanları ile beraber merkeze bağlı 22 kasabamızın ortaokul ve liselerinde en çok kitap okuyan ve dereceye giren öğrenciler ile okul müdürleri ve kültür edebiyat - kütüphanecilik kulübü öğretmenleri katıldı.

Programın açılışında konuşan KOP idaresi Koordinatörü Alper Bilgiç, böylesine güzel bir proje vesilesiyle Aksaray´da bulunmaktan ziyadesiyle memnun olduklarını belirterek, KOP Okuyor Projesi kapsamında Aksaray´da uygulanan projelerden ilkinin Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başarılı bir şekilde tamamlandığını ifade etti. Bilgiç,  projeyi amacına uygun ve güzel bir şekilde gerçekleştiren İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve proje içerisinde yer alan okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine teşekkürlerini belirtti.

Bilgiç, KOP Bölgesinde yer alan 8 il´den ?KOP Okuyor? Projesine toplam 683 başvurunun olduğunu, 75 projenin uygulamaya değer görüldüğünü belirterek,  Aksaray´ın da 6 projesinin kabul edildiğini ifade etti. Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından uygulanan KOP Okuyor-Gönül Köprüsü projesinin merkeze bağlı kasabaların ortaokul ve liselerinde uygulandığını ve bu proje ile okullarımızın kütüphanelerinin zenginleştirildiğini belirtti.

Proje ile ilgili genel değerlendirmelerde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, KOP İdaresinin desteğinde böylesine anlamlı bir projenin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşıyoruz dedi. Doğan, bu projeyle özellikle taşrada yer alan okullarımızdaki öğrencilerimize ulaşmayı ve bu okullarımızın kütüphanelerini zenginleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu çerçevede 2 bin civarında kitabın KOP destekleriyle ve yine 2 binin üzerinde kitabın ise Valiliğimiz, Belediyemiz, Müdürlüğümüz ve farklı yayınevlerinin bağışlarıyla 22 farklı okulumuza dağıtıldığını belirtti.

Doğan, yine proje kapsamında 22 okulumuzda düzenlenen kitap okuma yarışmasında ilk 3 dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiğini belirterek, birincilere 22 tablet, ikincilere 22 kitap seti ve üçüncülere de 22 kırtasiye setinin hediye edildiğini ifade etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray´ın eğitim ve kültür alanında önemli bir şehir olduğunu, tarih boyunca bu şehirde kıymetli âlim ve bilginlerin yetiştiğini vurgulayarak, tarihi kayıtlarda Aksaray´ın ?Darü´l İlm? olarak anıldığını söyledi. Doğan, çocuklarımızın ve gençlerimizin bu bilinçle daha çok çalışarak daha gayretli olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Doğan projenin uygulanmasına destek veren KOP İdaresine, Milli Eğitim Müdürlüğüne, projede yer alan okullarımızın idareci, öğretmen ve öğrencilerine ve projeyi yürüten İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü AR-GE Birimine teşekkürlerini belirtti.

Program, projede yer alan okullarımızın öğrencilerine yönelik düzenlenen ödül töreni ve kokteylle sona erdi. 



Kadınlar Türkiye Kupası Dört Final heyecanı başlıyor

THF Türkiye genelinde "Kral Şakir Hentbol Akademi" temsilcilikleri veriyor

Hentbol Kadınlar Süper Ligi’de normal sezon sona erdi

Kadınlar 1. Ligi'nde Ortahisar şampiyon oldu

Bursa İznikli Toprak, Türkiye Dart Milli Takımı'nda

Yeşilay Türkiye'de eş zamanlı pedal çevirecek

Bakan Bak'tan milli bilardoculara tebrik

İstanbullular dikkat! Bugün bu yollar kapalı!

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde final heyecanı

Carettalar’dan Baskan Seçer’e ziyaret