Konya Sosyal İnovasyon Ajansı “Asrın İnşası” panelinde

Konya Sosyal İnovasyon Ajansı “Asrın İnşası” panelinde

Konya Sosyal İnovasyon Ajansı “Asrın İnşası” panelinde

Konya Büyükşehir Belediyesi ve Necmettin Erbakan Üniversitesi iş birliğiyle faaliyetlerini yürüten Sosyal İnovasyon Ajansı (SİA), “Asrın İnşası: Güçlü Türkiye’nin İhya Vizyonu Paneli”ne katıldı.

KONYA (İGFA) - Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Ankara’da düzenlenen “Asrın İnşası: Güçlü Türkiye’nin İhya Vizyonu Paneli”ne katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın da katıldığı panel, afet sonrası iletişim stratejileri, toplumsal dayanışma ve geleceğe dönük vizyonun aktarılması amacıyla gerçekleştirildi.

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen “Asrın İnşası: Güçlü Türkiye’nin İhya Vizyonu Paneli”, afet sonrası iletişim stratejileri, toplumsal dayanışma ve geleceğe dönük vizyonun aktarılması amacıyla gerçekleştirildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran’ın da katıldığı panelde Konya Büyükşehir Belediyesi Sosyal İnovasyon Ajansı, uluslararası düzeyde yürüttüğü Disaster Journalism (Afet Haberciliği) projesi çerçevesinde “Afet Haberciliği: Haberi Felakete Dönüştürmeden Önleme” başlıklı bir sunum yaptı.

Sunumda; afet anlarında medyanın rolü, doğru ve sorumlu haber dilinin önemi ile kriz iletişiminin esasları ele alındı. Bu yaklaşımın, afet süreçlerinde bilgi kirliliğini önlemede ve toplumun bilinçlendirilmesi de kritik rol oynadığı vurgulandı.

SİA’nın yer aldığı bu proje; Konya Büyükşehir Belediyesi, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi, RTÜK ile Slovenya Primorska Üniversitesi, Ukrayna Kiev Üniversitesi ve İspanya Vigo Üniversitesi gibi uluslararası akademik kurumların ortaklığıyla devam ediyor.

Bu iş birliği, afet iletişimi alanında nitelikli eğitim, standartlar geliştirme ve medya profesyonellerini hazırlama hedefiyle sürdürülüyor.



O bakanlıklarda devir teslim yapıldı
YÖK Başkanı Özvar: Bilimde güçlü Türkiye’ye kadınlarla yürüyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Mihalgazi'ye destek... Yasakçı zihniyetle mücadeleye devam edeceğiz
Afet konutlarının yüzde 65’ini devlet karşılayacak
İzmir, çocuk dostu kent politikalarıyla Türkiye’ye örnek oldu
Konya Sosyal İnovasyon Ajansı “Asrın İnşası” panelinde
Turist Rehberleri Aksaray’ın Zenginliklerini Yerinde Keşfetti
Rekabet Kurumu’ndan birleşme ve devralmalara yeni ayar
Van’da yasa dışı avcılığa drone destekli müdahale
10 TL'lik madeni para uyarısı!
MHP’li Fendoğlu: Besili dana talebi karşılanmayan üreticiler mağdur
2025'in son ayında da sektörlerde ciro artışı sürdü
CHP’li Tahtasız’ın Çorum Şeker iddialarına ilişkin tazminat kararı sonuçlandı
Vali Murat Duru Basınla Buluştu: “Ortak Sevdamız Aksaray”
Türkiye–Yunanistan zirvesi bugün Beştepe'de
  • Çarşamba 7.1 ° / 5.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 13.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Cuma 13.2 ° / 9 ° Orta kuvvetli yağmurlu