KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iki üniversite arasında kurumsal iş birliği için hazırlanan protokole törenle imza attı.

KKTC (İGFA) - Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalarda iş birliği yapmak üzere protokol imzaladı. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen törenle imzaladı.

Protokol kapsamında iki üniversite arasındaki işbirliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, geliştirmek ve bu kapsamda gerektiğinde öğretim üyesi görevlendirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlenmesi amaçlanıyor.

Protokol, ayrıca araştırmacı ve bilimsel yayın değişiminden ortak araştırmaların yapılmasına kadar geniş bir çerçeveyi kapsıyor.

Törende konuşan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, üniversite olarak bilimsel yayın ve araştırma yapılmasına da önem verdiklerini belirterek, bugün yüzde 35’i uluslararası olmak üzere toplam 3 bin 900 öğrenci ve 300 öğretim görevlisi ile eğitim ve öğretime devam edildiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Salihoğlu, faaliyetlerinde başka üniversitelerle de işbirliğine önem verdiklerini anımsatarak, Ankara Üniversitesi’ne, imzalanan protokol için teşekkür etti.



TOLUN'da yeni yeteneklerin kilitleri açıldı
Ankara Büyükşehir'den gençlere ücretsiz '7 Gün 7 Dil' eğitimi
2 milyon dosya uzlaştı! Uzlaştırmada başarı yüzde 83
Halk elinde ıslaha 2,7 milyar TL destek
Gençler sondaj sahasında... Silopili öğrenciler petrol arama çalışmalarını yerinde inceledi
Macaristan Başbakanı Orban 8 Aralık’ta Ankara'da
Jandarma'dan kaza tutanakları için e-Devlet hatırlatması
Ankara Büyükşehir’den eşit ve erişilebilir sağlık ulaşımı
İzmir’de drift ve makas atan sürücüler yakalandı!
7 ilde organize suça 67 gözaltı
Emekliler Samsun'dan Ankara'ya yürüdü... Tandoğan Meydanı'nda hak mücadelesi
Türkiye Kültür Yolu Festivali 2025 rekorlarla kapandı
Mesleki Yeterlilik Kurumu’ndan elektronik güvenlik sektörüne yeni standartlar
Çok sayıda il için kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak’tan Barzani Tepkisi
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 9.8 ° / 9.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu