KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

KKTC Girne ile Ankara arasında bilimsel iş birliği protokolü

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, iki üniversite arasında kurumsal iş birliği için hazırlanan protokole törenle imza attı.

KKTC (İGFA) - Girne Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi eğitim, öğretim ve bilimsel çalışmalarda iş birliği yapmak üzere protokol imzaladı. Protokolü, Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu ile Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Girne Üniversitesi Rektörlük binasında gerçekleştirilen törenle imzaladı.

Protokol kapsamında iki üniversite arasındaki işbirliğini özendirmek, ilişkileri desteklemek, geliştirmek ve bu kapsamda gerektiğinde öğretim üyesi görevlendirilmesine ilişkin usul ve esasları belirlenmesi amaçlanıyor.

Protokol, ayrıca araştırmacı ve bilimsel yayın değişiminden ortak araştırmaların yapılmasına kadar geniş bir çerçeveyi kapsıyor.

Törende konuşan Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, üniversite olarak bilimsel yayın ve araştırma yapılmasına da önem verdiklerini belirterek, bugün yüzde 35’i uluslararası olmak üzere toplam 3 bin 900 öğrenci ve 300 öğretim görevlisi ile eğitim ve öğretime devam edildiğini söyledi. Rektör Prof. Dr. Salihoğlu, faaliyetlerinde başka üniversitelerle de işbirliğine önem verdiklerini anımsatarak, Ankara Üniversitesi’ne, imzalanan protokol için teşekkür etti.



YÖK’ten İran’daki Türk öğrenciler için açıklama
İstanbul, Avrupa’nın en yoğun havalimanı
Ankara Zabıtası sağlıklı ve güvenilir gıda için sahada​​​​​​​
TBMM, İran’a yönelik saldırıları kapalı oturumda görüşüyor
CHP’li Sarıbal: Bursa hızlı tren projesinde önceki hatalar tekrarlanmasın
Bakan Çiftçi’den Bahçeli’ye ziyaret
Antalya'nın ev sahipliğini Bakan Kacır açıkladı
Türkiye limanlarında Şubat rekoru... 43,8 milyon ton yük elleçlendi
Ankara Keçiören’de özel gereksinimli bireyleri buluşturan iftar
MSB: Malatya’ya patriot sistemi konuşlandırılıyor
Sivil Havacılık’tan 'sistem çöktü' iddialarına yanıt!
Bahçeli’den net mesaj: Türkiye üzerinde kumar oynanamaz
Sanayi üretimi Ocak'ta geriledi
İnşaat maliyetleri rekor artış gösterdi... İşçilik maliyetleri yine zirvede
AKSARAY’DA RAMAZAN SOFRALARI DAYANIŞMA İLE KURULUYOR
  • Çarşamba 9.4 ° / 5.8 ° Güneşli
  • Perşembe 8.1 ° / 5.2 ° Güneşli
  • Cuma 8 ° / 5 ° Güneşli