Aksaray

24.04.2024

  • İMSAK 04:18
  • GÜNEŞ 05:49
  • ÖĞLE 12:47
  • İKİNDİ 16:32
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 21:00

Kızılay'dan 'şenlendirecek' fon

Kızılay

Kızılay'dan 'şenlendirecek' fon

Hedef 2030 stratejisi kapsamında toplumsal dayanıklılığı güçlendirme çalışmalarına ağırlık veren Türk Kızılayı, ülke çapında yürütülecek Toplumsal Şenlendirme Programı”na proje çağrısı yaptı.

ANKARA (İGFA) - Ülke genelindeki özellikle kırılgan grupların güçlendirilmesine yönelik yürüttüğü çalışmaları “Şenlendirme Programı” adıyla sürdüren Kızılay, programla yereldeki kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında bağ kurarak, toplumsal dayanıklılığı güçlendirmeyi hedefledi.

Amaca yönelik özgün projeleri desteklemek için dernek, vakıf ve üniversitelerden Toplumsal Şenlendirme Programı’na proje hazırlamaları çağrısında bulundu. Sunulan projelerin değerlendirilmesi sonucunda her bir proje için 50 bin ile 100 bin TL arasında maddi katkı sağlayacak olan Kızılay, destekleme süresi proje bazında an az 9 ay en çok ise 18 ay olacak. Türk Kızılay Toplumsal Şenlendirme Programı'na 11 Şubat 2022 tarihine kadar senlendirme.kizilay.org.tr web sitesi üzerinden başvuru yapılabilecek.

PROJE İÇERİKLERİ İKİ ANA BAŞLIK ALTINDA

Destek verilecek projeler için “Toplumdaki Gönüllülük Kültürünün Geliştirilmesi” ve “Toplumun Afetlere Karşı Dirençliliğinin Arttırılması” olarak iki ana başlık belirlendi. “Toplumdaki Gönüllülük Kültürünün Geliştirilmesi” başlığı altında “Gönüllü kapasitelerinin geliştirilmesi ve yenilikçi yaklaşımlar, Aile-yaşlı-engelli-genç odaklı gönüllü temelli hizmet modellerinin geliştirilmesi, Afetlerde risk-zarar azaltma gönüllülük hizmet modellerinin geliştirilmesi, Sosyal içerme bağlamında dezavantajlı grupların gönüllü katılımı, Sağlıklı yaşayan ve yaşlanan toplum çalışmaları için gönüllü katılımı, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık konusunda toplum bilinçlendirmeye yönelik inovatif ve interaktif eğitim yöntemleriyle gönüllülük kapasitesi geliştirilmesi” alt başlıkları belirlenirken,  “Toplumun Afetlere Karşı Dirençliliğinin Arttırılması” başlığı altında ise “Afetlerde beslenme hizmet kapasitesinin geliştirilmesi, Afet besinlerine ilişkin Ar-Ge çalışmaları, Afetlere yönelik Karar Destek Sistemlerinin geliştirilmesi, Toplumun Afet bilincinin ve farkındalığının arttırılması, Afet risklerinin belirlenmesi ve önlenmesi” alt kategorilerine uygun projeler hazırlanması bekleniyor.

Başvuru yapan kurumlar proje tekliflerinde faaliyet gösterdikleri şehirde yer alan en az bir Kızılay şubesine de iştirakçi olarak yer vermesi gerekiyor. Proje birden fazla ili kapsıyorsa her bir ildeki Kızılay şubelerinden en az birisi projede iştirakçi bulunmalıdır.



Başkan Büyükkılıç'tan gençlere TBMM sözü
Kurtulmuş: Anayasa çalışmalarının ayrışma vesile olmamasını temenni ediyoruz
11 ilde 63 Siber'göz'altı!
Erdoğan'ın 'Özel' görüşmesi haftaya
Köprüler Başkent'e nefes aldıracak
Çöl sıcaklarına dikkat! Sıcaklıklar artıyor
Uluslararası Mersin Çocuk Festivali neşe saçtı
İYİ Parti'de bir istifa daha
Bakanlık 'Hizmete Özel' açıkladı... Kamuda giyim yardımları kesilmedi!
Bakan Güler, TRT Çocuk Korosu ile buluştu
Hentbol Kadınlar Süper Ligi’nde 21. Hafta sonuçları
Dünya çocukları Beştepe'de
Anayasa Mahkemesi'nden Cumhurbaşkanı'na ziyaret
Bakan Tekin koltuğunu 11 yaşındaki Irmak'a devretti
Erdoğan'dan tasarruf mesajı... İhtiyaç dışı harcamalar kesilecek
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9698,89%0,56
  • DOLAR

    32,57% 0,08
  • EURO

    34,88% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2433,78% 0,17
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00
  • Çarşamba 30.7 ° / 17.4 ° false
  • Perşembe 29.8 ° / 17.8 ° false
  • Cuma 28 ° / 16.5 ° false