Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kitap Konağının ve Millet Kıraathanesinin Kapıları Kitapseverlere Açılıyor

Kitap Konağının ve Millet Kıraathanesinin Kapıları Kitapseverlere Açılıyor

Kitap Konağının ve Millet Kıraathanesinin Kapıları Kitapseverlere Açılıyor

Aksaray Belediyesi, Korona Virüs salgını nedeni ile geçtiğimiz günlerde bazı sosyal tesislerinin hizmetlerine sınırlama getirmişti. Tedbirler kapsamında sınırlama getirilen sosyal tesislerden Nuri Yazıcı Kitap Konağı ve Genç Osman Millet Kıraathanesi tekrar hizmet vermeye başlıyor.

Belediye Başkanı Evren Dinçer’in şehir genelinde hayata geçirdiği eğitim ve kültür tesisleri vatandaşlar tarafında beğenilerek kullanılıyordu. Korona Virüs tedbirleri dolayısı ile günlerdir boş kalan Genç Osman Millet Kıraathanesi ve Nuri Yazıcı Kitap konağı 18 Ocak 2020 Pazartesi günü tekrar hizmet vermeye başlayacak. Maske, Mesafe ve hijyen kurallarına riayet edilerek kitapseverlere kapılarını açan Kitap Konağında ve Millet Kıraathanesinde zengin kitap kaynakları yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayan ve Aksaray’ın ilk Millet Kıraathanesi olan Genç Osman Millet Kıraathanesinde toplam 11 bin kitap yer alıyor. Vatandaşların ücretsiz olarak kullanabildiği kıraathanenin içerisinde zengin kitap varlığının yanı sıra kafeterya, çalışma odaları, grup çalışma odaları ve bilgisayar odası bulunuyor. Kitap severlerin yeni uğrak noktası olan Genç Osman Millet Kıraathanesinde ücretsiz çay ve kahve ikramı da yapılıyor.

Aksaray’da öğrencilerin ve gençlerin cazibe noktası haline gelen Nuri Yazıcı Kitap Konağında ise öğrenciler şık ve modern tasarımlı ortamda zengin kitap kaynaklarından ve çalışma odalarından severek istifade ediyor.

Göreve geldiği günden beri Aksaray’da eğitim ve kültür alanında yeni mekanlar oluşturan Belediye Başkanı Evren Dinçer, kitap konaklarının ve Millet Kıraathanesinin hizmete açılması ile ilgili yaptığı değerlendirme şu ifadeleri kullandı; ‘’Belediyemize ait Millet Kıraathanesi ve Nuri Yazıcı Kitap konağı kitapseverler tarafından yoğun ilgi ile kullanılıyordu. Covid-19 salgını nedeni ile kapatmak durumunda kaldığımız bu mekanlarımızı 18 Ocak Pazartesi günü tekrar açıyoruz. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına riayet edilerek kullanılacak olan tesislerimiz saat 10.00 ve 16.00 saatleri arasında hizmet verecek. Şehrimizde bu tür eğitim ve kültür tesislerine vatandaşlarımız rağbet gösteriyor. Bizde bu mekanların sayısını artırmak adına yeni Kitap Konakları ve Millet Kıraathaneleri yapıyoruz. Bu mekanlardan vatandaşlarımızın en güzel şekilde faydalanması için çalışıyoruz.’’ Dedi.

 



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli