Tarih: 06.06.2015 11:49

Kiralık Araç ile Kaza ve Ceza Durumu

Facebook Twitter Linked-in

Araç kiralama hizmetlerinde elbette ki bazı zamanlarda bir takım sorunlar yaşanmaktadır. Bu sorunlar arasında kiralık hizmeti alan kişinin yaptığı trafik kazaları ve aldığı trafik cezalarıdır. Genel olarak müşterilerimiz bu konuda anlayış göstermiyor ve kendi hatalarını bizlerin sorumluluğunda tutmak istiyor.  Bu kesinlikle yanlış bir davranıştır. Çünkü kiralık hizmeti alan kişinin kendi hatalarından dolağı ortaya çıkan trafik cezasını, ordu giresun havaalanı oto kiralama firmasının ödemesini istemesi biraz mantıksızdır. Bu konuda eğer ki trafik cezasında sizlerin bir hatası yok ve bunun ispatı yapılırsa, sorumluluk firma dahilinde gerçekleştirilebilecektir.

Peki, kaza durumunda ne oluyor?

Bahsettiğimiz kiralık araç hizmetlerinde kaza ve trafik cezası kapsamında yer alan yükümlülükler böyledir. Zaten bu konuda sizlere sözleşme imzalatılacak ve bu haller, orada detaylı olarak yazacaktır. Sizlerde sözleşme maddelerine detaylı bir şekilde göz attıktan sonra, sigorta kapsamına giren ya da girmeyen hasarları öğrenebileceksiniz.

Trafik kazaları ve cezalarının yanı sıra, ordu araç kiralama hizmeti bittikten sonra, bitiş süresi içerisinde araç tesliminin yapılması önemlidir. Aksi taktirde süre 3 saat geciktirilirse, 1 günlük daha kira bedeli sizlerden tahsil edilebilmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —