Aksaray

28.03.2024

  • İMSAK 05:05
  • GÜNEŞ 06:28
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:10
  • YATSI 20:27

Kılıçdaroğlu: "Sizin değeriniz başkanlarımızın tırnağı kadar bile değil"

Kılıçdaroğlu:

Kılıçdaroğlu: "Sizin değeriniz başkanlarımızın tırnağı kadar bile değil"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ndeki yüzlerce personel hakkında terör örgütleri ile irtibatlı oldukları iddiasıyla başlatılan teftişe ilişkin yaptığı değerlendirmede hükümete seslendi: "Sizin değeriniz bizim belediye başkanlarımızın tırnağı kadar bile değil"

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında partililere seslendi. Haziran 2019 seçimlerini hatırlatan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu'nun iki seçim arasında AK Partili adayla oy farkını 800 bine çıkardığını anımsatarak, "Bu milletin ferasetine, bu milletin adalet duygusuna güveniyorum diyordum ve hiçbir zaman da yanılmadım" diye konuştu.

"ÜLKÜCÜLER HARAMZADELERE HİZMET ETMEZ"

Konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısındaki açıklamalarına göndermelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Senin milliyetçi diye ortada dolaşmandan hoşlanmıyorum; hiçbir ülkücü haramzadelere hizmet etmez" ifadelerini kullandı. 'Bu kadar akıldan yoksun insanlar nasıl siyaset yapıyorlar anlamakta zorluk çekiyorum' diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasında, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  hakkındaki benzer iddiaların da Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş hakkında da yapıldığını hatırlattı.

"Efendim Mansur Yavaş kazanırsa faturaları teröristler toplayacakmış, ya bu kadar akıldan yoksun insanlar nasıl siyaset yapıyorlar anlamakta zorluk çekiyorum" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizim belediye başkanlarımız yolsuzluk dosyalarının üzerine gittiler. Bunların temel görevi kul hakkı ile beslenmektir. Erdoğan dava açarsa bunu da mahkemede ispat etmeye hazırım. Ama korkudan dava açamaz. Bunların temel görevi kul hakkı yiyerek beslenmektir" diye konuştu.

Bu arada dolar kurundaki oynamalardan Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük soygunlarının gerçekleştiğini öne süren Kemal Kılıçdaroğlu, "Dolar kurunu yükseltenler 18'den sattılar daha sonra 13'ten geri aldılar. Dünyanın parasını kazandılar. Cumhuriyet tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. Kul hakkından beslenen kişiler haram yerler. Ama haram onlara tatlı geliyor. Bu soygunun bütün ayrıntılarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Grup başkanvekillerimiz bir önerge verdi bugün. Bu önergeye kim hayır diyorsa o yolsuzluğun ortağıdır" dedi.

FAHİŞ FİYATIN TEK AKTÖRÜ ERDOĞAN

Kılıçdaroğlu, konuşmasında ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Fahiş fiyat oyunlarıyla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz" yönündeki sözlerine de tepki göstererek, "Fahiş fiyata ortam hazırlayan, faiz zammı yapan Erdoğan. Fahiş fiyatlarla mücadele edeceğim deyip halka yalan söyleyen kim? O da Erdoğan!" diye konuştu.



Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
1 Nisan'da okullara seçim tatili!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var
Tokatlı hastalar tedavileri için başka illere gitmeyecek
Bakan Tekin'den Erzurum'a ziyaret
Karacabey'de gönülleri buluşturan iftar sofrası
Çay üreticilerine destek ödemeleri yapılıyor
Seçmenler nasıl oy kullanacak? Oy pusulaları kaç zarfa konulacak?
Bakan Şimşek'in iddia edilen söylemleri yalanlandı
Bitki koruma sektöründe KEP dönemi
İşgücü ortalama maliyeti 11 bin 602 TL
Narkoçelik-9'da 1,5 ton uyuşturucu yakalandı
Zeki Müren heykeli vefat ettiği yerde yükseldi!
Gümrük Muhafaza'dan 142 milyon TL'lik kaçakçılık
Seçim iptali halinde tarih belli oldu... YSK kararı Resmi Gazete'de yayımlandı
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9058,44%2,86
  • DOLAR

    32,31% 0,20
  • EURO

    35,03% -0,23
  • GRAM ALTIN

    2292,57% 0,68
  • Ç. ALTIN

    3840,99% -0,36
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli
  • Perşembe 22 ° / 7.8 ° Güneşli