Aksaray

29.03.2024

  • İMSAK 05:03
  • GÜNEŞ 06:26
  • ÖĞLE 12:54
  • İKİNDİ 16:25
  • AKŞAM 19:11
  • YATSI 20:28

Kılıçdaroğlu: Mahkemeyi de, kararı da tanımıyoruz... Çekin elinizi havalimanından...

Kılıçdaroğlu: Mahkemeyi de, kararı da tanımıyoruz... Çekin elinizi havalimanından...

Kılıçdaroğlu: Mahkemeyi de, kararı da tanımıyoruz... Çekin elinizi havalimanından...

Mahkemeyi de, verilen kararı da tanımadıklarını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır" dedi. Atatürk Havalimanı ile ilgili de açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, müteahhite seslenerek, "O makineleri çekeceksin havalimanından" dedi.

ANKARA (İGFA) - Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

Grup toplantısında "Hak, hukuk, adalet" sloganlarıyla kürsüye gelen Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaparak, değerlendirmelerde bulundu.

"Canan Hanım'ı mahkum etmekle kalmadılar bir de siyasi yasak getirdiler" diyen Kılıçdaorğlu, "Siyasi tutuklularla Türkiye yol almamıştır. Parti kapatmakla farklı düşündü diye insanları hapse atmakla demokrasi gelmez" diyerek, "Mahkemeyi de tanımıyoruz ve verilen kararı da tanımıyoruz, Canan Kaftancıoğlu İstanbul İl Başkanımızdır" diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı verilerine dayandırarak açıklamalarda da bulunan Kılıçdaroğlu, tarihte eşi görülmedik şekilde soygun düzenini başlattıklarını, Türkiye Cumhuriyeti devletini borç batağıyla karşı karşıya getirdiklerini söyledi.

"Cumhuriyet'in kurulmasından AK Parti'ye kadar 57 hükümet bu ülkeye hizmet etti. Bu hükümetler 713 milyar dolar harcadı" diyen Kılıçdaroğlu, "Osmanlı'nın borcunu ödediler, Keban Barajını, Sümer Bankı yaptılar, demir ağlar ördüler. 713 milyar doları harcadılar ve Türkiye'yi 1990'da dünaynın en büyük 20 ekonomisinden biri haline getirdiler. AKP, 2002'den bugüne 2 trilyon 631 milyar dolar harcadı. Türkiye G20 liginden düşüyor ve 23'üncü ülke oluyor. AKP'nin yaptığı bir şeker gübre fabrikası gösterin. 57 yılda yapılan fabrikaları da sattılar. Nasıl bir güçle ve sorumsuz anlayışla devletin yönetildiğini görmemiz lazım. İnançları ve kimlikleri kullanarak insanların dikkatini başka yöne çekerek paraları götürdüler. 2 trilyon 631 milyar doları ne yaptılar? Tarihimizde eşi görülmedik bir soygun düzeni başlattılar. Şu anda hazine ve maliye merkezi borç yükünün yüzde 67'si döviz ve altın. Kendi vatandaşından TL cinsinden borçlanmıyor. Her kur arttığında hem borç hem faiz artıyor. 2021'in sonunda merkezi borç stoğu 2 trilyon 747 milyar TL idid. 2022 ilk üç ayında döviz arttı, altın yükseldi 3 trilyon 19 milyar TL'ye çıktı bu borç. Parayı kim verdi? Bir avuç insan. Durduk yere Hazine 272 milyar TL yük altına giriyor" diye konuştu.

PSİKOLOJİK HARP YORUMU

"Atatürk Havalimanı'nda yapılan net bir ihanettir" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunun adı vatana ihanettir. Hele hele o pistleri kıran, makineleri söken müteahhitlere sesleniyorum. Çekin makineleri havalimanından" dedi.

Türkiye’de üzerine en çok algısal operasyon yapılan kişi olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu değişmez, ben alışığım. Ancak yurttaşlarımıza önerim, sureti muhalif görünen ama psikolojik harp dahilinde kurulmuş yapılara dikkat etmeleridir. Kanımca sarayın troll içeriklerini yayanlara bakmak yeterli olacaktır" diye konuştu.

https://youtu.be/HhPCN1bJJ94



Bitkisel en yüksek yeterlilik fındıkta
Bakan Tekin Tokat'ta öğrencilerle buluştu
ABD'li heyet TBMM'de
Dijital İçerik Stratejisi Belgesi eğitimcilerle paylaşıldı
Düğün çarşısı, Kayseri’de çiftlerin uğrak yeri haline gelecek
Üretici-market farkı en çok limonda! 3,5 liralık limon 17 liraya satıldı
Hızlı trenlerde bayram hediyesi
Ankara Üniversitesi Teknokent yeni yatırımlarla büyüyor
ABD'li heyet Türkiye'de
Akaryakıt istasyonlarındaki fiyat tabelalarına 'İletişim' yanıtı
Eti Maden personel alımı yapacak
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bilgin: "Sivas’ın menfaati için ne gerekiyorsa onu yaparım"
MEB'den ortak sınavların soru ve cevapları
Kültürel 5 bin 'GençKart'landı!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9123,42%0,48
  • DOLAR

    32,37% 0,17
  • EURO

    35,01% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2324,07% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3919,16% 1,97
  • Cuma 17.2 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.9 ° / 9.9 ° false
  • Pazar 22.7 ° / 10.8 ° Güneşli