Aksaray

18.04.2024

  • İMSAK 04:29
  • GÜNEŞ 05:57
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:30
  • YATSI 20:52

KARLA MÜCADELEDE AKSARAY BELEDİYESİ GÖZ DULDURDU

KARLA MÜCADELEDE AKSARAY BELEDİYESİ GÖZ DULDURDU

KARLA MÜCADELEDE AKSARAY BELEDİYESİ GÖZ DULDURDU

  *Ana arterlerin açılması ve sürekli açık tutulması, şehir merkezi ile ibadethanelerin önündeki karın taşınması, yaban hayvanlarıyla sahipsiz hayvanların düşünülmesi, çorba ikramıyla içlerin ısıtılması, terminalde mahsur kalan yolcular ile şoförlere çora ikramının yanında kumanya dağıtılmasıyla yolda kalan veya düşen vatandaşlara yardımcı olunması belediyeyi çalışmadan alnın  akıyla çıkardı.!!!
KARIN YAĞMASIYLA BELEDİYE TARAFINDAN BAŞLANAN VE 7/24 ESASINA GÖRE ÇALIŞMAYLA BAŞTA ANA ARTERLER OLMAK ÜZERE KARLA MÜCADELE ŞEHRİMİZİN HER NOKTASINDA SÜRDÜRÜLDÜ!!!
   Belediye Aksaray’da karın yağmaya başladığı Cumartesi gününden Çarşamba akşamına kadar7/24 saat esasına göre kesintisiz olarak şehir merkezinde kapanan yolları açmak için yoğun bir çalışma başlatıldı.
   Cumartesi akşam saatlerinde başlayan kar küreme ve tuzlama çalışmaları o geceden başlanarak  Çarşamba akşamı da dahil gece hava sıcaklığının eksilere düşmesine aldırılmadan aralıksız olarak sürdü.
   Türkiye’nin birçok yeri ve komşu illerle birlikte Aksaray ’dada son yılların en soğuk ve karlı kışı yaşanırken Cumartesi günü başlayıp Çarşamba akşamına kadar aralıksız devam eden kar yağışında ulaşımda sıkıntı yaşanmadı.
  Sıkıntı yaşanmaması için başta ana arterler olmak üzere tüm yolların açık tutulması için Belediye tarafından sürdürülen çalışmaları Başkanı Dr. Evren Dinçer kriz masasından yönetirken zaman zaman sahaya inerek çalışmaları yerinde de inceledi.
 Aksaray’da bu yıl kış mevsim şartlarının sert geçtiğini ifade eden Başkan Dr. Evren Dinçer, “Şehrimizde son yılların en sert kış mevsimini yaşıyoruz.
   Kar yağışı Cumartesiden bu yana 5 gündür aralıksız olarak devam etti. 
   Sahada fedakarlıkla çalışan ekiplerimiz, şehrimizin dört bir yanında kar yağışının ilk anından itibaren yer yer -10 ve -15 derece soğuğa rağmen çalışmalarına ara vermeden sürdürdüler.
    Bütün imkânlarımızı seferber ederek 350 personelimiz ve ihtiyaç durumunda sayıyı arttırarak 11 kamyonet, 16 kepçe ve 6 greyderle şehrimizde girilmedik cadde ve sokak bırakmadan ihtiyaca göre 500 ün üzerinde personelimiz sahada ve karla mücadeleye belediyemize ait diğer araçlarımız destek vererek sürdürdük.
    Sahada ki çalışmalara katılan  85 aracımızla Tuzlama ve kaldırım temizleme çalışmalarını durmaksızın devam ettirdik.
 ŞEHİRLERARASI TERMİNALDE MAHSUR KALAN YOLCULARA ÇORBA VE KUMANYA İKRAM EDİLDİ
   Yoğun kar yağışı nedeniyle Aksaray ile bağlantılı Ankara, Adana, Konya, Nevşehir karayollarının ulaşıma kapanması nedeniyle Şehirlerarası otobüs terminalinde mahsur kalan yolculara ve karayolunun tekrar açılmasını bekleyen sürücülere sıcak çorba ve kumanya dağıtıldı.
  Otobüs terminalinde kalan yolcuları ziyaret eden başkan Dinçer “Tüm imkânlarımız ile yanınızdayız” mesajı verdi. 
   SOKAK HAYVANLARI UNUTULMADI
   Aksaray Belediyesi’nin yoğun karla mücadele ederken sokak hayvanlarını da unutmayarak mevsim şartlarına bağlı olarak yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları Belediye Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından bu hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için şehrin muhtelif noktalarına bırakılan yem ve mamalar aralıklarla düzenli şekilde takviye edildi.
BELEDİYE BAŞKANI DİNÇER VE EKİBİ KARLA MÜCADELEDE VATANDAŞLARDAN TAM PUAN ALDI!!!
   Cumartesi günü karın yağmaya başladığı andan Çarşamba gününe kadar belediye tarafından aralıksız olarak devam eden çalışmalar vatandaşlardan tam puan aldı.
   Hemşerilerimiz bu fedakar çalıma için başkan Dinçer ile yardımcıları, birim amirleri ile tüm çalışanlarına ayrı ayrı teşekkür ettiler.(Haber Ali Genç, Fotoğraflar Belediye Basın)

 



41 ilde 'Narkoçelik-12'! 268 gözaltı
Süt ve süt ürünleri üretiminde artış
CHP'li vekil Suiçmez'den Adalet'in mülakat sonuçlarına tepki
Turist rehberi düzenlemesi TBMM'den geçti
Meteorolojiden kuvvetli rüzgar ve yağış uyarısı
2 bini aşkın düzensiz göçmene İçişleri 'Kalkan'ı!
AK Parti MKYK toplantısı sona erdi
Yeşilay'dan gençlere kısa film yarışması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimse farklı heveslere kapılmasın
TBMM'de 23 Nisan 4 gün sürecek
Gündem olan 'Bombacı Mülayim' polis çıktı!
İletişim'den manipülatif ABD paylaşımlarına açıklama
Bursa’da özel çocuklara yönelik Mükemmeliyet Merkezi
Bakan Tekin 'Ay Yıldız Robotik Takımı' ağırladı
MEB'den 8 bin 406 işyerinin 'mesleki' sözleşmesine fesih!
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9531,14%-0,18
  • DOLAR

    32,51% 0,18
  • EURO

    34,62% 0,25
  • GRAM ALTIN

    2497,98% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4201,71% 1,16
  • Perşembe 25.6 ° / 13.2 ° Güneşli
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı