Karabağlar Belediyesi’nden Çin’e uluslararası işbirliği ziyareti

Karabağlar Belediyesi’nden Çin’e uluslararası işbirliği ziyareti

Karabağlar Belediyesi’nden Çin’e uluslararası işbirliği ziyareti

Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, İç Anadolu Belediyeler Birliği’nin (İABB) düzenlediği teknik inceleme gezisi kapsamında Türkiye'nin farklı bölgelerinden ve siyasi partilerinden 25 belediye başkanıyla birlikte Çin Halk Cumhuriyeti’ni ziyaret etti.

İZMİR (İGFA) - Ziyaret, İABB ve Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar başkanlığında gerçekleştirildi. Heyet, Çin’de kent planlama ve yönetimi, iklim değişikliğiyle mücadele, yenilenebilir enerji, altyapı, atık yönetimi, akıllı kentler ve dijital dönüşüm konularında incelemelerde bulundu.

Örnekler yerinde incelendi

Program kapsamında Çinli yerel yöneticiler, sektör temsilcileri ve yatırımcılarla yapılan görüşmelerde, belediyecilik alanında uluslararası işbirliği ve ortak projeler geliştirme olanakları değerlendirildi. Heyet, yerel yönetimlerin kapasitesini artıracak sürdürülebilir enerji, çevre dostu altyapı ve dijital belediyecilik uygulamaları üzerine çeşitli örnekleri yerinde inceledi.

Ortak işbirliği protokolü imzalandı

Ziyaretin sonunda iki ülke arasında ortak işbirliği protokolü imzalanarak, çevre teknolojileri ve şehir planlaması alanında bilgi ve deneyim paylaşımının güçlendirilmesi hedeflendi.

Başkan Helil Kınay, Karabağlar Belediyesi’nin bu süreçte aktif rol almasının önemine dikkat çekerek “Kentler arası dayanışma, bilgi ve deneyim paylaşımı, yerel yönetimlerin gelişiminde büyük önem taşıyor. Karabağlar’ın kalkınma sürecine katkı sağlayacak uluslararası işbirliklerini güçlendirmeye, çalışma arkadaşlarımızın deneyimlerini arttırarak kendi uygulamalarımızı ve yenilikçi belediyecilik anlayışını geliştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Başkan Kınay: Ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları sürdüreceğiz

Başkan Kınay ayrıca, belediyelerin iklim kriziyle mücadelede ve enerji dönüşümünde oynadığı kilit role değinerek, “Yenilenebilir enerji, akıllı şehir uygulamaları ve sürdürülebilir altyapı projelerinde Karabağlar Belediyesi’nin kapasitesini artırmak için ulusal ve uluslararası düzeyde çalışmaları sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.



Yılın şanslı numarası 3031385
Yeni uzlaştırmacı ücret tarifesi 'Resmi'leşti
2025’te kültürel mirasa büyük dönüş: 180 eser Türkiye'ye iade edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan Mehmetçik'e seslendi: Milletçe sizlerle gurur duyuyoruz
ASELSAN ile ASFAT'tan stratejik iş birliği
Belgesiz konaklama ve kısa süreli kiralamaya dijital denetim... Tebliği yayımlandı
ORTAKÖY’DE ÜLKÜ OCAKLARINDAN MEKKE’NİN FETHİ PROGRAMI
Aksaray Üniversitesi öğrencilerinden Oğuzata Ortaokulunda anlamlı proje
ASÜ Mühendislik Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi
25 ilde eş zamanlı DEAŞ'a 125 gözaltı!
Bakan Bolat: İhracat rekor kırdı, açık kontrol altında
Ankara’da yeni yıl öncesi geniş çaplı denetim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni yıl mesajı: Türkiye, kutlu yolculuğu güvenle sürdürüyor
Aksaray’da Yılbaşı ve Kış Tedbirleri: “Devletimiz Şehrin Her Noktasında Dimdik Ayakta”
İhracat ve ithalat arttı; dış ticaret açığı genişledi
  • Perşembe 2.5 ° / -1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 3.4 ° / -4 ° Güneşli
  • Cumartesi 7.8 ° / 0.4 ° Güneşli