Kantinciler Bir Yıl Kiradan Muaf Olmalı

Kantinciler Bir Yıl Kiradan Muaf Olmalı

Aksaray Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan vekili Dede Özkaraca yapmış olduğu yazılı açıklamasında, “Ülkemizde Ve dünyada devam eden Korona virüs salgınının bilincinde ve de farkındayız.

Hükümetimizin ve Sağlık Bakanlığımızın korona virüsünün daha fazla yayılmaması için almış olduğu tedbirleri de çok doğru yerinde ve zamanında buluyor,  takdir ediyoruz” dedi.

Eğitimin ve okulların bir parçası olan yılda sadece 160 gün çalışabilen kantinciler 11 Mart tarihinden itibaren okulların Eylül ayına kadar tatil edilmesi kararıyla mağdur oldular.

Görüştüğümüz sıkıntılarını dinlediğimiz Kantin işletmecileri; çok zor durumda kaldıklarını günlük evlerine ekmek götüren insanlar oldukları için hem kendileri hem de çalışanlarının mağduriyet yaşadıklarını ifade ediyorlar dedi.

Özkaraca; Bize ulaşan kantinci esnaflarımız kapımıza dayanmış olan borç ve ödemelerimizi, erteliyoruz fakat nereye kadar eylül ayına kadar okullar kapalı her şey normale dönüp eylül ayında işe başladığımızı düşünelim birikmiş  borç, bagkur, sigorta pirimi ödemeleri nasıl içinden çıkacağız bilemiyoruz diyorlar.

Kantinden başka geçim kaynağı olmayan gelirsiz ve işsiz kalan  kantincilerimiz için devletimizden yasal bir düzenlemeyle kantin ihalelerinin bir yıl ertelemesini

(2020-2021 dönemi) bir yıllık kira bedelinin alınmaması kantinci esnafımıza çok büyük destek olacaktır. Böyle bir destek sağlanırsa yılda sadece 160 gün çalışabilen kantincilerin virüsten dolayı  işsiz kalmaları sebebiyle birikmiş borçlarını ödeme imkânı olacaktır. Kantinci Esnafımız çok zor durumdadır.  Devletimizden Kantinci Esnafımızı sevindirecek bir haber bekliyoruz dedi.

 



Ankara Öğrenen Şehirler Küresel Ağı'na katıldı
Ankara Büyükşehir'den Kalecik'te kırsal kalkınma toplantısı
Mansur Yavaş Felsefe Sempozyumu'nda
Aksaray’da Ehliyetsiz ve Çekme Belgeli Araçla Trafiğe Çıkan Sürücüye 46 Bin Lira Ceza
Erzurum Büyükşehir’e Azerbaycan tepkisi
ASÜ, CarbonZero360 Yazılımıyla 2024 ve 2025 Karbon Ayak İzini Hesapladı; Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşümde Öncü Üniversiteler Arasında
ASÜ’den Karapınar’a Yenilenebilir Enerji Teknik Gezisi; Öğrenciler Avrupa’nın En Büyük Güneş Enerji Santralini İnceledi
Aksaray’da 2025 Yılında 228 Metruk Bina Yıkıldı Şehir Estetiği ve Güvenliği İçin Kapsamlı Temizlik Çalışması
ASÜ’de Öğrenci Topluluklarına “Erasmus+ Proje Yazma Eğitimi” Düzenlendi
Meteorolojiden kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
4 bakanlıkta yeni atamalar
Türkiye, bayrağı Fas'ta devraldı! 20. Dünya Su Kongresi 2027’de İstanbul’da
Vakıflar Kanunu'nda kapsamlı değişiklik!
Bir magandalığın daha gereği yapıldı! Gaziantep’te okula giden çocuğa çarpan sürücü yakalandı!
ADD'den ABD Büyükelçisi Tom Barrack’a tepki
  • Cumartesi 17.1 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 16.2 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 12.4 ° / 10.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu