Kahverengi kokarcaya karşı sülün desteği

Kahverengi kokarcaya karşı sülün desteği

Kahverengi kokarcaya karşı sülün desteği

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, kahverengi kokarca ile mücadele için İstanbul ve Samsun’da yetiştirilen 1.200 sülünün doğaya salınacağını duyurdu.

ANKARA (İGFA) -  Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, tarım zararlısı kahverengi kokarca ile mücadele kapsamında doğaya sülün salınacağını açıkladı.

Akademik çalışmaların, sülünlerin bu böcekle beslendiğini gösterdiğini belirten Müdür Çokçetin, “Doğanın dengesinden faydalanıyoruz” dedi.

https://twitter.com/kadircokcetin06/status/1920530032335716799

İstanbul Polonezköy ve Samsun Gelemen Sülün Üretim İstasyonları’nda yetiştirilen bin 200 sülün, zararlı böceğin yoğun olduğu bölgelere bırakılacağını belirterek, buna göre, 400 sülün İstanbul’un Şile ve Sarıyer ilçelerinde, 800 sülün ise Ordu’nun Fatsa, Perşembe ve Çamaş ilçelerinde doğaya salınacağını duyurdu.

Müdür Çokçetin, “Doğa için el ele” diyerek projenin çevre dostu bir mücadele yöntemi olduğunu vurguladı.



ABB'den çocuklara ücretsiz futbol yaz kursu

Ankara'da Türkvatan ve Çarpışantürk zirvede

DOÇEK ekibi bu kez Kaçkar Dağı’na tırmanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi güreşte altın çağını yaşıyor

8 spor federasyonunun ana statüsü Resmi Gazete'de yayımlandı

Offroad heyecanı Ankara'da yaşanacak

GSB Okul Sporları 3 milyona yakın öğrenciyi sporla buluşturdu

Binicilikte TBMM Kupası sahibini buldu

GÖK-HAN Roket Takımı’ndan uluslararası başarı

Bursa Osmangazi’de Biathle rüzgarı esti