KADINA ŞİDDETE HAYIR, FARKINDALIĞI İÇİN YÜRÜDÜLER

KADINA ŞİDDETE HAYIR, FARKINDALIĞI İÇİN YÜRÜDÜLER

KADINA ŞİDDETE HAYIR, FARKINDALIĞI İÇİN YÜRÜDÜLER

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne dikkati çekmek amacıyla Aksaray Protokolü 15 Temmuz Milli İrade Meydanından Nora City AVM önüne kadar yürüdü.

Kadına şiddete hayır pankartları ile yapılan yürüyüşe Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Tanışır, Belediye Başkan Vekili Hıfsı Peker, İl Jandarma Alay Komutanı Halil Murat Bilgiç, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Kerim YEŞİLDAĞ, Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü İsrafil Aktürk, İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Saklav, İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş, Sivil Toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

İçişleri Bakanlığının “2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı” kapsamında Aksaray Valiliğinde 81 il ile eş zamanlı kadına yönelik şiddet ve önlenmesi konusunda toplantı gerçekleşti. 

 Toplantı sonrasında ise Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünü öncülüğünde 15 Milli İrade meydanında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dikkat çekmek için gökyüzüne turuncu balon bırakıldı. 

Pandemi nedeniyle sosyal mesafe kurallarının uygulandığı etkinlikte protokol üyeleri ve davetliler ‘Kadına Şiddete Hayır’ın simgesi turuncu renk maske ve eldiven taktılar.  

Kadına yönelik şiddetin son bulması için 15 Temmuz Milli İrade Meydanından başlayan etkinlik Nora City AVM içerisindeki farkındalık oluşturmak amacı ile kurulan stantların ziyaret edilmesinin ardından son buldu. 



Deprem bölgesindeki mükelleflere onay kolaylığı
MSB: Tehdit havada imha edildi!
Şubat'ta 110 bin işletme gıda denetiminden geçti
MEB Taşra'da görevde yükselme sınav sonuçları belli oldu
AFAD Başkanı Pehlivan: Ülkemiz bir deprem ülkesi, hazırlıklı olmalıyız
TCG Yıldırım'dan Libya Deniz Kuvvetleri'ne eğitim
İmalat sektörüne İŞKUR’dan 50 milyar liralık kaynak ayrıldı
Esat Hâl yenilenerek Ankaralılarla buluşuyor
Belediye gelirlerinde yeni sınıflandırma... Nüfus ve ekonomik kriterlere göre yeniden gruplandırıldı
Başkan Özarslan, Başkent’in ilçeleriyle iftar sofrasında buluştu
KDK’dan Marmaray’da e-skuter düzenlemesi tavsiyesi
Ülke genelinde yağışlı ve karlı hava bekleniyor
Raylı sistemlerin milli gücü TÜRASAŞ 6 yaşında
TBMM'de nostaljik fotoğraf hediyesi
Ankara’da Ramazan’ın bereketi Pursaklar’da paylaşıldı
  • Çarşamba 6.4 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false
  • Cuma 8.5 ° / 5.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı