JASAT 10 yıllık sır perdesini araladı... İki kadın cinayeti DNA ile çözüldü

JASAT 10 yıllık sır perdesini araladı... İki kadın cinayeti DNA ile çözüldü

JASAT 10 yıllık sır perdesini araladı... İki kadın cinayeti DNA ile çözüldü

2016 yılında İstanbul’da işlenen iki kadın cinayeti, Bolu’nun Mengen ilçesinde bulunan kemik parçaları ve bir sigara izmaritinden elde edilen DNA eşleşmesi sayesinde çözüldü. Faillerin halihazırda cezaevinde oldukları ortaya çıktı.

ANKARA (İGFA) - Jandarma Genel Komutanlığı koordinesinde yürütülen titiz çalışma sonucu, 10 yıl önce işlenen iki ayrı kadın cinayeti aydınlatıldı.

Soruşturma, 24 Temmuz 2024’te Bolu’nun Mengen ilçesi Yumrutaş köyünde toprağa gömülü halde bulunan kafatası ve kemik parçalarının ortaya çıkarılmasıyla yeniden başlatıldı.

Kriminal incelemeyi yürüten Jandarma Kriminal Başkanlığı, kemiklerden elde edilen DNA profillerini detaylı analiz etti. Çalışmalar, Jandarma Genel Komutanlığı Asayiş Daire Başkanlığı koordinasyonunda ve Bolu İl Jandarma Komutanlığı JASAT ekiplerinin saha çalışmalarıyla derinleştirildi.

INTERPOL DEVREYE GİRDİ

Kimlik tespiti için Interpol üzerinden maktullerin ailelerine ulaşıldı. İstanbul’da yaşayan yakınlarından alınan DNA örnekleriyle yapılan karşılaştırma sonucu, kemiklerin 2016 yılından bu yana kayıp olarak aranan yabancı uyruklu M.M. ve M.Y. isimli iki kadına ait olduğu kesinleşti.

Soruşturmada kritik bir detay daha ortaya çıktı. Maktullerden alınan DNA örnekleri, 2016 yılında İstanbul’da işlenen başka bir cinayet dosyasında delil olarak bulunan sigara izmaritinden elde edilen DNA ile eşleşti.

HTS KAYITLARI CİNAYETİ ORTAYA ÇIKARDI

JASAT ekipleri ve Mengen İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından maktullere ait cep telefonlarının HTS kayıtları incelendi. Yapılan teknik ve fiziki takip sonucu iki kadının F.Y. ve Y.D. isimli şahıslar tarafından öldürüldükten sonra Mengen’de ormanlık alana gömüldüğü belirlendi.

Şüphelilerin, 2016 yılında işledikleri başka bir “Kasten Öldürme” suçundan dolayı halen cezaevinde hükümlü oldukları tespit edildi. 25 Şubat 2026 tarihinde ifadeleri alınan iki şüpheli, “Tasarlayarak Kasten Öldürme” suçundan bir kez daha tutuklanarak Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderildi.

Jandarma yetkilileri, olayın JASAT ekiplerinin titiz saha çalışması ve DNA teknolojisinin etkin kullanımı sayesinde çözüldüğünü vurguladı.



YSK 600 milletvekilinin dağılımını güncelledi... 4 büyük il seçim çevrelerine ayrıldı
Ankara Keçiören 'sese güç ver'di
Şubat’ta enflasyon yıllık yüzde 31,53, gıda aylık yüzde 6,89 arttı
İzmir Körfezi'nden 1 milyon ton çamur çıkarıldı
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan görevden uzaklaştırıldı
JASAT 10 yıllık sır perdesini araladı... İki kadın cinayeti DNA ile çözüldü
Ankara Kçeiören'de Başkan Özarslan vatandaşlarla buluştu
Adalet ve Kalkınma Partisi Aksaray Teşkilatı Ramazan’da Sokak Sokak Geziyor
Meteoroloji güncel raporu paylaştı... Sabah saatlerinde sisli, gün içerisinde parçalı bulutlu
Mansur Yavaş’tan Tanju Özcan’ın tutuklanmasına tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sulhun tarafındayız, ateşkes ve diyalog şart
Aksaray’da Sevilen Muhtar Adem Atak, Yerli Ailesinin İftarına Konuk Oldu
Kriptoya vergi gözüktü! Ekonomik düzenlemelere ilişkin kanun teklifi TBMM'de
Bedelli askerlik ücreti yüzde 25 artacak
Başkan Cemil Tugay’dan Bolu değerlendirmesi
  • Salı 9 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 6.4 ° / 5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 9 ° / 4.1 ° false