Jandarma’dan orman yangınlarına ilişkin soruşturma: 11 gözaltı!

Jandarma’dan orman yangınlarına ilişkin soruşturma: 11 gözaltı!

Jandarma’dan orman yangınlarına ilişkin soruşturma: 11 gözaltı!

Jandarma Genel Komutanlığı, 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde Sakarya, Manisa, Balıkesir ve İzmir’de meydana gelen orman yangınlarının çıkış nedenlerini araştırdı. Yangınların kıvılcımlardan kaynaklandığı belirlenirken, 11 şüpheli gözaltına alındı.

ANKARA (İGFA) - Jandarma Genel Komutanlığı, 27-28 Haziran 2025 tarihlerinde yurt genelinde meydana gelen orman yangınlarının çıkış sebeplerine yönelik kapsamlı soruşturmalar başlattı.

Yapılan incelemeler sonucunda, yangınların nedenleri ve sorumlularına ilişkin önemli bulgular elde edildi.

Jandarma Genel Komutalığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Sakarya’nın Taraklı ilçesinde meydana gelen orman yangınının, yanan bir aracın tekerleklerinden sıçrayan kıvılcımların ormanlık alana sıçraması sonucu çıktığı tespit edildi. Olayla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı.

Manisa’nın Akhisar ilçesindeki yangının ise tarım faaliyetleri sırasında sıçrayan kıvılcımlardan kaynaklandığı belirlendi ve 1 şüpheli gözaltına alındı.

Balıkesir’in Bigadiç ilçesinde çıkan orman yangınının, tarlada yakılan ateşin ormanlık alana sıçraması sonucu meydana geldiği saptandı. Bu olayda da 3 şüpheli gözaltına alındı.

İzmir’in Bornova ilçesinde ise yangının, kaynak ve spiral makineleriyle yapılan bakım çalışmaları sırasında sıçrayan kıvılcımlardan kaynaklandığı tespit edildi ve 4 şüpheli gözaltına alındı.

Jandarma Genel Komutanlığı, yangınların çıkış nedenleri ve faillerinin tespitine yönelik çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Pakistan'daki terör saldırısına kınama
Emre bebek, İzmir’de koruyucu aileyle buluştu... 'Geçici Koruyucu Aile' modeli yaygınlaşıyor
Yaz dönemi eğitim seferberliği başlıyor! DYK ve Yaz Okulları 1 Temmuz’da başlıyor
Bolu ve Bilecik’te yangınlar kontrol altında! Sakarya ve Manisa'dan sevindirici haberler bekleniyor
Ankara Keçiören’de haşere ve sinek önlemi
Adalet 20 yıl sonra yerini buldu! JASAT'tan isimsiz bebeğin katillerini yakaladı
Türkiye'de orman yangınlarında 17 şüpheli gözaltında
Ticaret'ten fahiş fiyata rekor ceza! 289 işletmeye 114,7 milyon TL!
Bursa'da Ankara Yolu saat 13.00'e kadar kapalı!
8 spor federasyonunun ana statüsü Resmi Gazete'de yayımlandı
Ankara Çubuk'ta 3,6 büyüklüğünde deprem!
Jandarma’dan orman yangınlarına ilişkin soruşturma: 11 gözaltı!
Trafikte Acı Son: Boğazköy Mevkiinde TIR’a Çarpan Otomobilde Dede ve Babaanne Hayatını Kaybetti
ABB'den sosyal destek alan ailelere büyük kolaylık
Ankara'da kuraklık acil eylem planı masaya yatırıldı
  • Pazar 26.9 ° / 13.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 26 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Salı 28.2 ° / 13.5 ° Güneşli