Aksaray

03.05.2024

  • İMSAK 04:04
  • GÜNEŞ 05:38
  • ÖĞLE 12:46
  • İKİNDİ 16:34
  • AKŞAM 19:44
  • YATSI 21:11

İyilik ve Güzellikleri Çoğaltmak İçin Çalışmalıyız

İyilik ve Güzellikleri Çoğaltmak İçin Çalışmalıyız

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, nezaket, zarafet, estetik, saygı, vefa gibi değerlerin gerek kişisel, gerekse mesai hayatı içerisinde yaygınlaşmasının, işlerden alınan verimi arttıracağını söyledi.

Enstitü, Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Sekreterleriyle bir araya gelen ASÜ Rektörü, yeni akademik dönem içerisinde yapılacak çalışmaları değerlendirdi. Farklı alanlara dair açıklamalarda bulunan Şahin, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma sürecine dikkat çekti. Bu sürecin, ASÜ’nün sorumluluklarını arttırdığını ve çalışmaların disiplinler arası birliktelikle ilerleyebileceğini kaydeden Prof. Şahin, “İhtisaslaşma, üniversiteler arasındaki benzerlikleri ortadan kaldırmak ve belli başlı konularla özel olarak ilgilenmelerini sağlamak adına ortaya konan bir sistem. Konu ilk kez 2015 yılında gündeme geldi ve 2016 yılında ilk beş üniversite seçildi. Biz, ikinci grupta müracaatımızı yaptık ve beş üniversite arasına girmeye hak kazandık. Spor ve sağlığı dikkate alan, bölgesel kalkınmaya katkı sunacak bir takım işler ortaya çıkartmaya çalışacağız. Yeni dönem, bu çalışmaların ivmesinin artacağı bir dönem olacak” dedi. Verimlilik konusunda da değerlendirmelerde bulunan Şahin, “Tüm binalarımızın detayları, kısa adı MEKSİS olan bir sisteme yüklendi. Sistem, bize, örneğin; binalarımızın günün hangi saatlerinde daha yoğun olarak kullanıldığı gibi detayları gösteriyor. Buradan aldığımız veriler, fiziki mekânlarımızı çok daha verimli kullanma imkânı sağlıyor. Böylece yeni planlamalar için ihtiyaç duyulan mekân temini de, mevcut yapılar üzerinden karşılanabiliyor” dedi. Standart birliği gereken, ancak çeşitli sebeplerle aksayan tüm detayların hızlı şekilde düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken ve incelikli işlerin ağırlık kazanacağını kaydeden ASÜ Rektörü, “Binalarımızda, hijyen başta olmak üzere, yazışmalar, dersliklerdeki tadilatlar, bilgilendirmeler, dijital ortamların kullanımı gibi öğrenci odaklı çalışmalarda, eksiklikler minimum düzeye indirilmeli. Bu noktada Sekreterlerimiz ve beraberlerinde çalışan arkadaşlarımıza önemli vazifeler düşüyor. Kendi iç denetimimizi olabilecek en iyi seviyeye çekmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

Şahin, konuşmasının sonunda, nezaket, zarafet, estetik, saygı, vefa gibi değerlerin gerek kişisel, gerekse mesai hayatı içerisinde yaygınlaşmasının, hem işleri kolaylaştıracağını, hem de verimi arttıracağını vurgulayarak, “İyilik ve güzellikleri çoğalttığımız bir dönem için hepimiz daha çok çalışmalıyız. El birliği, işbirliği ve ortak akılla, üniversitemizi bugün bulunduğu yerden daha ileri noktalara taşıyacağız. Herkese çalışmalarında başarılar diliyoruz” dedi. 

 



Aktiffelsefe 35 yılını kutladı
Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor
Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi
MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!
Genç girişimciler Yalova'da buluştu
Özel program uygulayan eğitim kurumlarına atama başvuruları alınıyor
Karadeniz'in sembolü 1 yaşında
Zafer Partili Bayır'dan Yunanistan teftişine sert yanıt
Bakan Şimşek: Enflasyon Mayıs'tan itibaren keskin düşecek
Dış ticaret verileri açıklandı... Nisan'da 19,2 milyar dolarlık ihracat yapıldı
1 Mayıs olaylarında gereği yapıldı! 29 gözaltı
77 ilde 156 'Siber'gözaltı!
İsrail ticareti tamamen durduruldu
Enflasyon rakamları açıklandı
Haftanın son günü hava nasıl olacak?
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00
  • Cuma 20.2 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 8.8 ° / 6.3 ° Şiddetli yağmurlu