Aksaray

19.04.2024

  • İMSAK 04:27
  • GÜNEŞ 05:55
  • ÖĞLE 12:48
  • İKİNDİ 16:31
  • AKŞAM 19:31
  • YATSI 20:53

İYİ PARTİ İL BAŞKANI “AĞIR ELEKTİREĞE VE DOĞAL GAZA GELEN ZAM MİLLETİ CANINDAN BEZDİRDİ”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI “AĞIR ELEKTİREĞE VE DOĞAL GAZA GELEN ZAM MİLLETİ CANINDAN BEZDİRDİ”

İYİ PARTİ İL BAŞKANI “AĞIR ELEKTİREĞE VE DOĞAL GAZA GELEN ZAM MİLLETİ CANINDAN BEZDİRDİ”


İYİ Parti İl Başkanı Faruk Ağır elektrik ve doğalgaza gelen zamları yerinde tespit etmek için esnafları ziyaret ederek gelen son zamları esnaflardan dinledi.
“Kaşıkla verip, kepçeyle aldılar nerede O ‘Doğalgazı açın’ diyen arkadaş”
   İyi Parti İl Başkanı Faruk Ağır’ın ziyaret ettiği Kahveci esnafı Emre Güler(37) “Devlet cebimizden elini çeksin, yeter. Ağlanacak haldeyiz. Geçen Ocak ayında 1400 TL elektrik faturası öderken, bu ay 3500 lira elektrik faturası ödeyeceğim. 2000 lira doğalgaz faturamız var. Esnaf olarak kira öde BAĞ-KUR öde. Yine kahvemizde başta şeker olmak üzere çaya ve birçok ürüne gelen yüzde 200'lük zamlar da düşünülürse, biz bu parayı kimden, nasıl kazanıp da evimize ekmek parası götüreceğiz. Hadi borç, harç faturaları ödedik. Bu nereye kadar böyle gidecek? Ben bir esnafım. Enflasyonun %30, %40 olması imkansız” dedi. Esnaflığın yanı sıra çiftçilik de yaptığını söyleyen Güler “Mazot olmuş 15 TL. Ben tarlamı nasıl süreceğim? Arpanın tonu olmuş 4000 TL. Hayvancılık nasıl yapacağız? Sosyal medya hesaplarında ‘açın pencereleri, açın camları. Yakın doğalgazı sonuna kadar’ diyen gazeteci arkadaşı buraya çağırın. Açtık doğal gazları ne oldu? Şimdi faturaları kim ödeyecek? Bir önceki Enerji Bakanı Taner Çiçek’ten bu yana sürekli doğalgaz bulduklarını söyleyenlere buradan sesleniyorum. 8 senedir gaz bulduklarını söylüyorlar nerede bu doğalgaz?” diye konuştu. 
“Asgari Ücretliyim ek iş yaparak geçinmeye çalışıyorum”
Asgari ücretli çalıştığını belirten Tunahan Ata (40) “160 TL'yi geçmeyen elektriğin bu ayki faturası 300TL gelmiş. Yine doğalgaz geçen ay 360 lira gelmişti. Bu ay 660 lira gelmiş. Oysa evde doğalgazı en düşük derece ile tutup battaniyelerle ısınmaya çalışıyoruz. Değişen nedir de fiyatlar %200 artmış? Biz asgari ücretliler geçinmeyi falan bıraktık. Sadece faturaları ödüyoruz. Hatta yetmiyor, bakın ben izin alıyorum ek iş yaparak geçinmeye çalışıyorum. Birçok asgari ücretli bulurlarsa ek iş yapıyorlar” şeklinde konuştu. 
“Birçok meslektaşım iş yerlerini kapattı”
Kendisiyle  aynı işi yapan birçok esnaf arkadaşının iş yerini kapattığını belirten Buğra Çelik  (25) “Aylık 5000 TL kira ödediğini söyledi. Geçen ay ile bu ay elektrik tüketiminin kw olarak aynı iken, 2047 lira elektrik faturası geldiğini belirten Çelik “25 metre kare iş yerim var. Özellikle tasarruf lambaları kullanıyoruz. Ne değişti bilmiyoruz. Geçtiğimiz ay 860 TL gelen faturamız, bu ay 2047 TL geldi. Eve 100 TL elektrik faturası geliyordu, 300 lira gelmiş. İşyerimizin personel gideri ve diğer giderleri ile aylık 10.000 TL giderimiz var. İşler de düşük. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Allah esnafın yardımcısı olsun” ifadelerini kullandı. 
“Ülkeyi Kemal Kılıçdaroğlu mu yönetiyor”
Tatlı imalatçısı Ramazan Boncuk (48) “100-150 TL aldığımız yağ 600 TL oldu. 200 TL aldığımız un 600 TL oldu. Zaten işler yok bir de bunun üzerine 200 TL gelen elektrik faturası 1000 TL gelmiş. 15 TL aldığımız yumurta 40 TL olmuş. Bu ülkeyi Kılıçdaroğlu yönetmiyor. Bu Ülkeyi yönetenler bu duruma bir çare bulamazsa halk çaresini bulacak. O zaman sen bu Ülkeye sahip çıkmazsan birileri gelir sahip çıkar” şeklinde konuştu.
“İktidar Mensuplarına sesleniyoruz. Bu zamları geri çekin”
Esnaf gezilerinin ardından açıklama yapan İyi Parti İl Başkanı Faruk Ağır “Elektrik, doğal, gaz başta olmak üzere sürekli gelen zamlar nedeniyle esnaflarımızı ziyaret ederek esnafın ve vatandaşın halini bir de kendilerinden dinlemek istedik. Çat kapı ziyaret ettiğimiz esnafın hali perişan. Faturalarını ödeyemediğini, fiyatlarının çok yüksek olduğunu, işlerinin olmadığını, birçoğunun neredeyse iş yerlerini kapatmayı düşündüklerini söyleyen esnaflarımızı gördük. Buradan iktidara sesleniyoruz” dedi. Ağır “Gerçekleri görün. İktidarın söylediği 30’lu 40’lı enflasyon ile gerçeğin aynı olmadığına bizler tanıklık ettik. Buradan İktidara çağrı yapıyoruz. İktidar mensupları esnafların ve vatandaşın arasına girsinler. Bu zamları geri çeksinler. Enflasyonun vatantaşdaki karşılığını bire bir kendileri görsünler” açıklamasında bulundu.



A Milli Kadın Hentbol Takım'ın EURO 24'teki rakipleri belli oldu
Bakan Şimşek açıkladı... Gelir beyan etmeyenlere 'pişmanlık' imkanı!
Üs bölgesinde isim değişikliği!
Dışişleri'nden zirve bildirisine tepki!
İzmir'de konut satışlarında artış
11 ilde Mahzen'de 41 gözaltı!
BaşkentRay'da rekor
Kümes hayvancılığında büyüme
Son iki haftada 75 terörist etkisiz!
“Eser ve projelerimizle şehrimizin hizmetinde olacağız”
17 Türk takım Dünya Şampiyonası'nda yarışıyor
Konut satışları azaldı... Satışların yoğunluğundaki şehir ve ülke uyruklarında değişen olmadı
Milli Eğitim'den Gazzeli çocuklara psikolojik destek
Aile ve Sosyal Hizmetler'den 'şiddete karşı' üçüncü araştırma
Aksal’dan borç krizine yorum
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,30
  • EURO

    34,71% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2491,33% 0,29
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23.5 ° / 9.6 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.7 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 19.6 ° / 6.5 ° Güneşli