Aksaray

19.03.2024

  • İMSAK 05:20
  • GÜNEŞ 06:42
  • ÖĞLE 12:57
  • İKİNDİ 16:21
  • AKŞAM 19:02
  • YATSI 20:18

İYİ Parti Aksaray İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresi’ni Yaptı 

İYİ Parti Aksaray İl Teşkilatı 2. Olağan Kongresi’ni Yaptı 

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu “AK Parti iktidarı artık milletin derdine derman olamıyor”
Tek aday listesi ile gidilen 2. Olağan İl Kongresi’nde mevcut İl Başkanı Özhan Türemiş yeniden seçilerek güven tazeledi. 
Koronavirus salgını tedbirleri çerçevesinde özel bir salonda gerçekleştirilen İYİ Parti Aksaray 2. Olağan İl Kongresi’ne İYİ  Parti İstanbul Milletvekili ve Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, Milletvekili Ayhan Erel, İYİ Parti ilçe ve belde teşkilat başkanları, çok sayıda parti üyesi ve delegeler ile siyasi parti il başkanları ve davetliler katıldı.
Türemiş “Kısa zamanda çok başarılı işleri, hep birlikte gerçekleştirdik” 
İYİ Parti 2. Olağan İl Kongresinde bir konuşma yapan İl Başkan Adayı Özhan Türemiş İYİ Parti İl Başkanlığı Sürecinde yapılan çalışmalar hakkında salonu dolduran parti delegelerine hitaben yaptığı 2018 yılından itibaren İYİ Parti’nin Aksaray’da sürekli yükseliş gösteren bir başarı grafiği çizdiğini söyledi. Türemiş “Ben ve yol arkadaşlarımız zorlu bir süreci hep birlikte aşarak ilk olarak 2018 Haziran Ayı genel seçimlerinde milletvekili adaylarımızla baskıların gölgesinde çalıştık. 24 Haziran  2018’de Aksaray’dan Ayhan Erel vekilimizi parlementoya gönderdik. O süreci hepiniz hatırlıyorsunuz. Biz yılmadan, yorulmadan tüm yol arkadaşlarımızla kısa zamanda  tüm baskılara rağmen teşkilatımız ve İYİ Parti’ye gönül veren hemşerilerimiz ile zoru başardık. Yorulmadan yeniden toparlanarak 2019 yılı Yerel Seçimlerine hazırlandık. Genel Başkanımızın ve parti teşkilatımızın teveccühü ile 2019 Mart Yerel seçimlerinde Aksaray Belediye  Başkanı Adayı oldum. Yine Parti Teşkilatımız ile yoğun bir çalışma temposunda tüm imkanlarımız ile yerel seçimlerde Aksaray’da hiçbir belediye Başkanı adayının yapmadığı çalışmaları yaptık. 48 mahallede toplantılar gerçekleştirdik. ‘Sıkmadığımız el, girmediğimiz gönül kalmayacak’ sloganımız ile güzel bir seçim çalışması yaptık. Aksaray’ın daha iyi bir standarta kavuşması için mimar, mühendis ve şehir plancılardan oluşan ekibimiz ile projeler hazırlatıp hemşerilerimizle projelerimizi paylaştık. 31 Mart 2019 yerel seçimleri sonunda Millet İttifakı ile girdiğimiz ortak seçimde % 18.30 yani yaklaşık 21 Bin oy aldık. Bu süreçte bizimle omuz omuza çalışan tüm teşkilatımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
“5 ay sonra yeniden görev tebliğ edildi”
“5 Haziran  2019 da Teşkilat Başkanımız Koray Aydın Bey’in takdirleriyle Genel Başkanımız Meral Akşener’in olurlarıyla İl Başkanlığı yeniden tarafıma tebliğ edilmiştir” diyen Türemiş “5 aylık aranın ardından yeniden teşkilatımızı şekillendirdik ve 22 büyüğümüzden oluşan Yüksek istişare heyetindeki abilerimiz ile her ay çok verimli toplantılarımızı gerçekleştirdik. 24 Mart 2020’de yapacağımız olağan il kongremizi pandemi nedeni ile erteledik. Bu süreçte internetten canlı olarak olağan yönetim kurulu toplantılarımızı gerçekleştirdik.  Ülkemizin normalleşme sürecine geçmesi ile birlikte İl Divan Kurlumuz ile aldığımız karar sonucu kongremizi 21 Haziran’da gerçekleştirmek için karar aldık.  İl kongremizin Aksaray’a ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum ve tüm katılımcılara ayrı ayrı teşekkür ediyorum” ifadedelerini kullandı.
Milletvekili Erel Artık sırtımızı sıvazlama dönemi biti
İYİ Parti Aksaray 2. Olağan Kongresi’nde AK Parti siyasetini eleştiren Milletvekili Ayhan Erel de “Çok zor şartlarda, milletin bize selam vermekten çekindiği, aynı karede olmaktan korktuğu ortamda, bizimle beraber oldunuz. Bizimle beraber yol yürüdünüz. Hepinizin ellerinden, alınlarından öpüyorum. İyi ki varsınız. AK Parti’nin korku duvarlarını, ağlarını birer birer yıkma  cesaretini gösterdiniz. Hz. Ali’nin cesaretini, Hz. Ebu Bekir’in sadakatini,  Hz. Osman’ın şehadetini gösterdiniz” diye konuştu.
“Bu Aksaray size ne yaptı?”
“18 yıl önce AK Parti’nin Aksaray için vadettiği  güzel hayallere hepimiz inandık” diyen Milletvekili Erel  “Bunlar bize herhalde yalan söylemezler diye inandık. Bize demiryolu sözü verildi, geldi mi demir yolu? Gelmedi. Gelecek mi?  Gelmeyecek.  Defalarca söyledim ‘Şu Organize Sanayi Bölgesi için elzem olan Kara tren bari gelsin’ diye cevap yok. Havaalanımızın yüzde 75’i  yapılmıştı AK Parti iktidara geldi, yatırım programından çıkartıldı. Bizim, Bayburt Gümüşhane’nin toplam nüfusu Aksaray’ın yarısı kadar değil, oraya yapıldı. İçilebilir suyumuz aktı mı? Hayır. Aksaray’ın çeşmelerinden akan suyu içmeyi bir kenara bırakın, ‘abdest almak caiz değil’ diyorlar. Ya bu Aksaray size ne yaptı? İfadelerini kullandı. Milletvekili Erel “Ben bunları söylemekten kaçmayacağım. Onlar yapmazlarsa güneşin doğuşu yakındır. Bunları İYİ Parti iktidarında yapmak boynumuzun borcu. Artık sırtımızı sıvazlama dönemi bitti. Bizim eleştirilerimiz siyasi iradeye. Sahipsiz Aksaray halkı uyandı. Yapılan ilk seçimlerde  her gün kan kaybeden AK Parti’nin sonu gelmiştir” şeklinde konuştu. 
“Bu iktidar artık memleketin derdine derman olamıyor”
İstanbul Milletvekili İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da yaptığı konuşmada “Siyaset millete hizmet için yapılan bir araçtır. Siyasete nasıl başladıysanız öyle bitirirsiniz. Bu millet sizi asla unutmaz. Bu vatan şehitlerin, garip gurebanın, vefakar bir neslin yoklukla bize bıraktığı bir vatan. Biz 83 milyonluk kocaman bir aileyiz. Devlet siyasi bir baba niteliği taşır babalar evlatlarını ayırt etmez. Sayın Cumhurbaşkanı bilirse, siyasi sorumluk; vatanı ana bilmiş, siyasi iktidarı baba görmüş milleti ciddiyetle sarıp sarmalamak, size oy veren vermeyen bu millete babalık yapmaktır” dedi.  “Sizler 2002’de bize söz verdiniz. İktidar bize dedi ki ‘Siz bu devlette, vatan bildiğimiz bu topraklarda hiçbir vatandaşımız hiçbir şeyden endişe etmeden adaletli bir devlet bulacak’. Bir çok konuda söz verdiniz. Bize hayalini kurdurduğunuz ama sözünü tutmadığınız bir çok sözün artık kürsüsünü biz kurduk” diyen Milletvekili Ağıralioğlu “Siyaset kürsüde konuşmaktan, söz vermekten ibaret değildir. Siz bize seçimlere giderken ‘Başkan olursam damadımı bakan yapacağım’ sözünü verdiniz mi? Vermediniz. Bize seçimlere giderken ‘Şuna şuna imtiyaz sağlayacağım’ dediniz mi? Demediniz. Bize verdiğiniz bir çok sözü tutmadınız ama bize söylemediğiniz bir çok sözü tutunuz” diye konuştu. 18 yıllık iktidarda 480 milyar dolar faiz ödendiğini iddia eden Milletvekili Ağıralioğlu “Özelleştirmeden elde edilen gelirlerle ve ödedikleri faizlerle bu ülkeye dünyanın yatırımı yapılırdı. Ama yok. Her şeye bir bahaneleri var. İktidar bahane üretme mercii değildir. Bugün Aksaray’da  gerçekleştirdiğimiz 2. Olağan Kongremiz’in Aksaray’a ve ülkemize hayrılara vesile olmasını diliyorum. Güzel günler yakındır. Bu iktidar artık memleketin dertlerine derman olamıyor” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından İYİ Parti Aksaray 2. Olağan Kongresi seçimleri yapıldı. Tek liste ile seçime katılan Özhan Türemiş  delegelerin tamamının oyunu alarak, yeniden İYİ Parti Aksaray İl Başkanı olarak seçildi.
 

YÖNETİM KURULU ASİL BAŞKAN  ÖZHAN TÜREMİŞ
ŞEVKİ KOÇAK
ÖMER FARUK AĞIR
CUMA ALİ BOZDOĞAN
ŞABAN KOÇAŞ
FATMA PINAR İZGÜ
SADETTİN ÖZER
TOLGA KILIÇ
ZÜLEYHA ÖZDEMİR
ESEN DOĞU
SERDAR BOYSAK
TACİNUR ÖZTÜRK
SEFER GÜLEKEN
OSMAN YILMAZ
MUAMMER DEMİR
SİYAMİ BAKICI
RIZA KAPLAN
HATİCE ÖZTÜRK
LAMİYA KARA
MURAT ALİ DOLU
MEHMET GÖKTAŞ
HASAN YILMAZ
NEVİN AYDIN
AHMET GÜNEY
CUMA ASAL
CUMA DAĞLI
SITKI TIPIRDAMAZ
DERVİŞ KILIÇ
SULTAN ÇAĞLAYAN
SERKAN ÇİÇEK
ALPER ÖLMEZ
BÜLENT BAĞ
 

YÖNETİM KURULU YEDEK

ELİFE VARLI
MEHTAP KARAÜZÜM
İLKNUR OĞUL
ATAKAN EKİN
EMRAH YILMAZ
DOĞAN ERDEM TOPRAK
HASAN UÇKUN
MUSTAFA ÇAL
BELKIS BABACAN
RIZA ÇETİN
MUSTAFA KARAKUŞ
REŞAT TUCUK
NAZİF DOĞAN GÜZEL
ALİ ALTINSOY
SALİHA EROĞLU
RESUL FATİH BİNİCİ
MEHMET ALİ KOÇAK
MEHMET UYSAL
İSKENDER BALKIŞ
OSMAN CÜNEYT SOMUNCUOĞLU
ZEKİYE SELMA KILIÇ
MELAHAT ÖZTÜRK
YASEMİN BELGEMEN

DİSİPLİN KURULU ASİL

CUMA KILIBOZ
MUHTEREM GÜNGÖR
ŞEVKİ TERLEMEZ
CELAL AYDIN
İHSAN GÖRKEM
NAİM HAMİT PEREK
NURETTİN ARIBAŞ
VAHİT DAĞ
VAHİT AKÇA

DİSİPLİN KURULU YEDEK

NAMIK NEBİ SEVİM
SAVAŞ ÖZTÜRK
ALİCAN ÖKSÖZ


ÜST KURUL DELEGE ASİL

ÖZHAN TÜREMİŞ
POLAT AÇIKGÖZ
HASAN HÜSEYİN ÇİFTÇİ
ŞABAN KOÇAŞ
SERDAR BOYSAK
FATMA PINAR İZGÜ


ÜST KURUL DELEGE YEDEK

CUMA ALİ BOZDOĞAN
SADETTİN ÖZER
ZÜLEYHA ÖZDEMİR
SULTAN ÇAĞLAYAN
MEHMET GÖKTAŞ
TACİNUR ÖZTÜRK



Bakan Şimşek'in faiz talimatı iddialarına açıklama
Bakan Göktaş: 5 milyona yakın hane sosyal yardımlardan yararlandı
140 bin yaşlı evde bakılıyor
Hudutlardan geçit yok!
DİM: "İnternet ilanları için daha adil bir sistem olabilir"
LGS başvuruları başladı
Edirne'de yerel kalkınmaya destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Bakan Özhaseki: TOKİ ile yeni evler yapmaya devam edeceğiz
Depremzede aile hekimlerine zulüm iddiası!
Konut Fiyat Endeksi arttı
BUTEXCOMP Ankara ve İstanbul’da tanıtıldı
4 ilde 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi
İllerde bugün hava durumu nasıl olacak?
Mobil Market'te ucuz ete hücum ettiler
Aksaray Nöbetçi Eczaneleri
  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,30% 0,53
  • EURO

    35,18% 0,20
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,77
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 12.6 ° / 4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 14 ° / 4.8 ° false
  • Perşembe 10.2 ° / 2.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı