İstiklal Marşının Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

İstiklal Marşının Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

İstiklal Marşının Kabulü, Mehmet Akif Ersoy’u Anma Programı

Aksaray’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulünün 103. Yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. 

Aksaray Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alpay Arıbaş, Baro Başkanı Ferit Köse, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Ali Bayer, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birim amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Aksaray Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu program saygı duruşu ve Türk Milletinin bağımsızlık mücadelesinin simgesi Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşının okunması ile başladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Aksaray Lisesi Müdürü Ömer Özer Özkan İstiklâl Marşının milletin onurlu mücadelesini dile getiren, milli bağımsızlığının olmazsa olmaz olduğunu; Anadolu istikbâlinin, Türklerin ve İslâm dünyasının var olmasının tek yolunun direnmek ve savaşmak olduğunu bildiren, Türk ordusuna inanç aşılayan yegâne marş olduğunu söyledi. 

Özkan konuşmasında; “Mehmet Akif, İstiklâl Marşımızı Türk ordusuna adarken “korkma” sözleriyle dünyayı titreten, işgalcilere karşı duran erlerimizin mükâfatını alacağını hatırlatıyor. Mehmet Akif Ersoy'un artık benim değil; milletimindir dediği İstiklâl Marşı, halkımızın bağımsızlık savaşını ölümsüzleştiren, tarihin akışını değiştiren bir kahramanlık destanının anlatımıdır” dedi.

İstiklal Marşını ezberden güzel okuma yarışmasını kazanan 23 Nisan İlkokulu öğrencisi Nisa Nur Uzun’un İstiklal Marşını okuması ile devam eden programda İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı sinevizyon gösterimi ile anlatıldı. 

Savaş-Çanakkale adlı piyesin sergilendiği program İstiklal Marşı’nın yazılışı gösterisi, İstiklal Marşının kabulü piyes gösterimi, Mehmet Akif Ersoy şiirlerinin okunması, oratoryo ve koronun;Ordunun Duası, Zulmü Alkışlayamam, Bu Bayrak adlı esreleriseslendirmesi ile devam etti.

Daha sonra İlkokul öğrencileri arasında İstiklal Marşını Ezberden Güzel Okuma Yarışması, Ortaokullar arasıMehmet Akif ve İstiklal Marşımız konulu şiir yarışması ve Liseler arası Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan Vekili Yakup Kadri Perek, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alpay Arıbaş, Vali Yardımcısı Şeyma Polat Balak, Milli Eğitim Müdürü Metin Alpaslan tarafından verildi. 

Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu 5 Eğitim Bölgesinden İstiklal Marşını Ezberden Güzel Okuma Yarışması 1.’cilerine hediyelerini verirken dereceye giren minikleri tebrik etti. Çok güzel bir program izlediklerini kaydeden Vali Kumbuzoğlu; programın hazırlanmasında emeği geçen Aksaray Lisesi öğretmen ve öğrencilerini de kutlayarak başarılarının devamını diledi. 



Emlakta 'doğrulanmış ilan' tartışması... Sosyal medya düzenlemesi tepki çekti
KKTC açıklarında füze iddiasına yalanlama!
Bakan Çiftçi: İki tip plaka da geçerli
İzmir’de ilk bahar bayramı coşkusu
29 ilde DEAŞ operasyonu! 139 şüpheli yakalandı
EVLİYÂ ÇELEBİ’NİN GİZLİ MİRASI: Seyahatnamede meğer hat sanatı da gizliymiş
Dünyaca Ünlü Yazar Akif Manaf “Cine1 Barış Ödülü”ne Layık Görüldü
İzmir'de dev ulaşım projeleri tamamlanıyor
Gaziantep'te Nevruz coşkusu
Berkay'ın adı ATA Çiftliği'nde yaşatılacak
AİLEM'den 268 bin 719 çağrıya çeviri desteği
ABB üreticinin yüzünü güldürdü
EGO Müdürlüğü'nde bayram mesaisi
ABB'den kırsala veterinerlik hizmeti
Aksaray Ortaköy’de Mezarlıkta Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 1 Ağır Yaralı
  • Pazar 8.8 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 9.5 ° / 7.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 8.6 ° / 7.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı